Covid-19(Coronavirüs)’dan korunmak için siz ne yapıyorsunuz ?

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Hadi bu konu altında birbirimize kendimizce aldığımız önlemleri yazalım, konuşalım ve mantıklı olanları uygulayalım.

Müsaadenizle ben başlıyorum:

1)Mutlaka sabun ve su ile Dr.Oz’un göstermiş olduğu(cerrahi yıkama deniyor galiba) teknikle yıkıyorum ve sıvı sabun yerine doğal beyaz katı sabun kullanıyorum. Daha sağlıklı ve direk elimize sürttüğümüz için daha güvenli geliyor.

2)2 günde bir kez kapı kolları musluk açma yerleri gibi sıkça dokunduğumuz yerleri oksijenli çamaşır suyu(diğeri çok kokuyor) ve deterjanla silip kuruluyorum.

3)Yanımda sürekli maske ve eldiven taşıyorum.

4)Küçük bir şişenin (fıs fıslı) içine kolonya döktüm ve her daim yanımda.

5)Fısfıslı kolonya şişem ve ıslak mendilimde 3 günde bir araba direksiyonu, vitesi, el freni, kapı açma kolları olmak üzere fısfısı direkt sıkarak siliyorum.

6)Kullandığım ıslak mendili, eldiveni,maskeyi yere atmıyorum, yakında çöp yoksa bile arka cebime koyuyorum çöp bulunca ordan alıp atıyorum.

7)Dışarı çıkmamaya özen gösteriyorum. Evde salçamı bitti ? 10 tane almıyorum uzun ömürlü olduğu için 2 tane alıyorum. YİYEBİLECEĞİM KADARINI VE BOZULMAYACAĞINI İSTİFLİYORUM. Yani haftada 1 kez markete çıkmaya çalışıyorum.

8)Markette giderken ev anahtarı araba anahtarı ve kredi kartı alıyorum cüzdan taşımamaya çalışıyorum. Marketten döndükten sonrada fısfıslı kolonyamla araba anahtarı, ev anahtarı ve kredi kartını temizliyorum.

9)Alışveriş torbamı ilk önce balkona koyuyorum yiyeceklerimle beraber. Sonra torbamı balkona asıp havalanmasın sağlıyorum. Elimi yıkayıp yiyeceklerimi içeriye alıyorum.

10)Kola, salça, kahve vb su geçirmeyecek paketli yiyecekleri önceden plastik çukur kaba oksijenli çamaşır suyu ve deterjanla ve bir adet bezle iyice siliyorum ve duruluyorum sonra bezi iyice temizleyip dışarıya güneşin altında kurumaya bırakıyorum o bezi sadece o iş kullanıyorum ve bir hafta dışarda güneşin altında bırakıyorum.

11) Su geçiren poşetleri (cips,çekirdek bisküvi vs..) özellikle önceden kalmış buzdolabı poşetim varsa veya normal poşet onların içine döküyorum ve kaplarını direkt çöpe atıyorum.(Yiyeceğinizi alırken poşeti yırtmayın geri lazım oluyor)

12) Tüm bu işlemler ardından elimi tekrar yıkıyorum.

13)Sigara kullananlar dışındaki naylonu tamamen soysunlar.

14)Cerrahi Maske kullanıyorsanız üstündeki sert kısma kauçuk veya pamuk zımbalarsanız iplerinin olduğu yerden oluşan izi azaltacaktır.

15)Elinizin çok yıkamaktan derisi incelir ve kızarır biliyorsunuz ki vücudumuzun bakteri ve virüslere karşı en güçlü kalelerimizden biride derimizdir. Elinize yatmadan önce el kremi sürün.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama benim tedbirlerim bu şekilde. Sizler ne yapıyorsunuz ?