- Reaksiyon puanı
- 1,958
100 liraya 5 Kavanoz bal alan tipler, ne olduğu belli olmayan sıvıyı vücuduma almam diyoAşı karşıtı olan insanların hiçbirinin argümanı bu zamana kadar mantıklı gelmedi. Yahu ülkeye bakıyorum okuma oranı, IQ ortalaması yerlerde. Ama aşı muhabbeti olunca herkes genetik veya yarı iletken mühendisi çıkıyor. Bir şırınganın içerisine elektronik çip sığacak teknoloji daha yok arkadaşlar. Çip sektöründe daha o kıvama gelmeye çok var. Bu sefer de mRNA yöntemine sallayanlar çıktı. Yok yeni geliştirilen bir yöntemmiş, sözleşmeymiş, ölenler varmış, metal yapışanlar varmış. mRNA yöntemi 35 yıldır geliştirilen bir teknoloji. Bu teknoloji zirvesine ulaşmışken hızlı çözüm için COVID-19 aşısında kullandılar. Kısaca aşı karşıtı olanların argümanlarını bilimsel olarak kanıtlayan hiçbir şey olmamasına rağmen bu argümanları çürüten pek çok bilimsel makale var. Buna rağmen gözlerinizi kapatıyorsanız bir şey diyemem tabi. Çocukluktan itibaren kaç tane aşı yapıldığına dönün bir bakın. Böyle bir şey yapacak olsalar tek bir COVID aşısına mı bel bağlarlar sizce.
mRNA yöntemi yeni geliştirilen bir yöntem değil. Katalin Kariko önderliğinde uzun yıllardır geliştirilen bir yöntem. Biontech aşısı üretildiğinde kendisi de benim için sürpriz olmadı açıklaması yapmıştı. mRNA yöntemini biraz araştırırsan kuşkularının ortadan kalkacağını düşünüyorum. Ancak araştırmanı yaparken özellikle bilimsel makalelere göz at. Kulaktan dolma hikayelere bakma sakın.