Corsair HS35 İncelemesi

Bu konuyu okuyanlar

gktg_dr

Öğrenci
Katılım
21 Şubat 2021
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
12
Puanları
3
Yaş
22
Herkese merhabalar,

2 Hafta önce almış olduğum Corsair HS35 modeli kulaklığı bir kullanıcı gözü ile inceleyeceğim size.
Kulaklık fiyat olarak özeliklerine kıyasla biraz pahalı ama sonuçta Corsair marka bir ürün aldığınızı unutmayın. Evet belki sanal 7.1i yok ama bu kulaklığı ucuz kulaklarlar ile karşılaştırmayın.

Öncelikle kutu içeriği ile başlamak istiyorum. Kutu içeriği gayet güzel. Kulaklığımızın yanında 1 adet takılıp çıkarılabilen mikrofon ve bir adet tek jak girişini çift jak girişine çeviren elektronikçide 5tl olan ürün çıkıyor. Her şey buraya kadar güzel ama burada çok önemli bir husus var dikkat edilmesi gereken dönüştürücü adaptör sadece siyah olan modelinde çıkıyor.

Kablo uzunluğu yeterli bir seviye de olsa da kablo kalitesi olarak aynı şeyi söyleyemem. Bir Corsair ürününden örgü kablo veya kalın bir kablo beklerdim ama malesef gelmiyor bu üründe. Kablo çok dandik değil ama dikkat edilmesi gerekiyor. Sandalyenin altına girdimi hele tekerinin arasında kaldı mı valla kablo aşınır fena şekilde.

Gelelim malzeme kalitesine. Dış malzemesi sert plastik ama dandik hissi vermiyor. Çok kaliteli hissi de vermiyor. Sınıfına göre güzel bir dengede. İç tarafı metal plaka ile güçlendirilmiş ve bu metal diğer ucuz markalarda olduğu gibi sırf metal koyduk demek için konan kağıt kalınlığında metal konulmamış. Gayet yeterli kalınlıkta sağlam bir metal var içinde. Esneme payı da öyle dümdüz olmuyor ama ( ki gerek var mı ) her kafaya girecek kadar açılıyor. Sadece şunu kullanırken fark ettim. Çok fazla esnetmemek lazım yoksa uzun kullanımda plastiği gıcırdama yapar gibi geliyor.

En önemli konumuz ses kalitesi. Kulaklık oyuncu kulaklığı diye geçtiği için ilk başta işin o tarafına bakalım ve burada sadece şunu söyleyeyim. Valorant' da sadece ses kasarak 1vs4 aldım. Yani oyunlar da çok iyi ama aynı şeyi müzik için söyleyemem. Müzik dinlemek için kullandığım Sennheiser HD 450 kulaklıktan sonra bu kötü gelmiş olabilir ama istediğim değerleri alamadım. Eko ayarları yapınca biraz düzeldi ama halen o istediğim değeri vermedi. Dediğim gibi bu benim müzik için kullandığım kulaklığın stüdyo kalitesinde bir kulaklık olduğundan dolayı alışamamış olmamdan kaynaklanıyor olabilir çünkü arkadaşlarım deneyince müzikte beğendiler kulaklığı.

Sonuca gelir isek adını vermek istemediğim birkaç markadan sanal 7.1 adı altında satılan ama 7.1 ile alakası olamayan bir kulaklık almak yerine Corsair HS35 modelini almanızı tavsiye ederim. Çünkü öncesinde Rampage marka 7.1 kulaklık kullandım ve şunu net bir şekilde söylerim ki 7.1 olmayan Corsair' de daha iyi ses kasılıyor. Demek ki her şey 7.1 değilmiş biraz da kalite önemli imiş.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim...
 

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,325
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,199
Puanları
113
Yaş
20
Elinize sağlık.
 
Üst