Corsaır gt mi force mi?

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar

Şu sıralar sabit disklerin piyasada olmaması beni ssd araştırmaya yönelti fakat ssd çok pahalı olduğu için daha küçük boyutlarda biraz daha ucuz ssd arıyordum 2 tane ssd arasında kaldım bunlar
corsair gt 60gb sata3:http://www.corsair.com/ssd/force-series-gt-ssd/force-series-gt-60gb-sata-3-6gbps-solid-state-hard-drive.html
f
iyat:http://www.vatanbilgisayar.com/Soli...--495mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56400 304 tl

corsair force serisi 60gb sata3:http://www.corsair.com/ssd/force-series-3-ssd/force-series-3-60gb-sata-3-6gbps-solid-state-hard-drive.html
f
iyat:http://www.vatanbilgisayar.com/Soli...--490mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56067 272tl

bu 2si arasında ne farklar var acaba ?
internette araştırdım sandforce farkımı ne varmış pek anlamadım bi yardımcı olursanız sevinirim

Şimdiden teşekkürler.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bildiğim kadarıyla gt serisi en üst seri.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
internette sandforce denetleiyicsi daha ii vs. şeyler var ama pek anlamadım

---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 20:37 ----------

başka yardım edebilecek olan yokmu?

---------- Post added at 23:08 ---------- Previous post was at 21:02 ----------

yokmu kullanan bunlardan birini?

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Ürünler fabrika verileri birbirlerine yakın görünüyor. Her iki ürün de FORCE serisi. FORCE serileri SandForce kontrolcü kullanıyor. NAND Flash çip farkları olabilir. (NAND Flash verilerin saklandığı bellektir. Kontrolcü diski yöneten birimdir.)
Daha detaylı inceleme için yapancı sitelerden yapılmış inceleme ve karşılaştırmalara göz atmak gerekiyor.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
distribütöre mesaj attım cevabı paylaşıcam cevap geldiği zaman

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlar başka bir distribütör olan vektron elektronik'e ulaştım işte cevap
Force 3 lerde asenkron çipler kullanılıyor Force GT lerde ise senkron çipler kullanılıyor. Bu iki ürün arasındaki fark sıkıştıralamaz veriler işlenirken ortaya çıkıyor... İşletim sisteminin hizlı açılması oyunların hızlı yüklenip çalışması düşünceniz var ise Force 3 SSD alabilirsiniz. Yok ben fotoğraf/video işliyorum müzik yapıyorum benim için her saniye önemli diyorsanız o zaman Force GT almanız daha iyi olacaktır...

ama her saniye önemli tabi kii o yüzden force gt

yardım eden herkese teşekkürler..

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ben hem force 3 hemde gt serisini denedim ama nedense fark görmedim desem yeridir :D benchmark tesleri bile %10 u geçmedi o yüzden force 3 aldım geçtim 2 ay olacak neredeyse bir sorunda yaşamadım şükür canavar gibi çalışıyor :D ayrıca ssd düşünenler kesinlikle 120 gb aşağısını almasınlar alan arkadaşlarım pişman yetmiyor çünkü :D

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
haklısın 60gb normalde yetmez ama harici bir disk var sıkıntı yok yani sadece işleetim sistemi ve bazı oyunlar olcak o yüzden 60gb

2 türüde denedim dedin gerçekten pek fark yokmu o zman force 3 de düşünebilirm

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Konuyu az biraz hortlatayım yani güncelleteyim istedim :) Daha fazla kullanan var mı Force3 ile Force GT arasındaki bu fiyat farkı gerçekten değer mi yoksa 120 GB Force3'e yöneleceğim. Zira saniyede 5MB hız farkı var bu da yok gibi birşey. Başka bir durumu var mı bunların... Senkron ve asenkron çip durumu gibi.. IOPS'u 85000 civarında sanırım..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
arada aman aman bir fark yok. ancak fiyat farkı da fazla değil bildiğim kadarıyla. max 50 lira oynar. ben olsam o farkı verip GT alırdm. :)