Corona virüsü ne zaman bitecek?

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Bu cevabı merak eden en az milyar insan var :)

yika38

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Önümüzdeki zamanlarda grip gibi her yerde görülebilecek bir virüs olması bekleniyor.

Sıcakta yayılma hızı azalabilir ama biteceğini zannetmiyorum. İleride mutasyon geçirerek sıcağa da dayanabilir, virüs bu. :) Virüsler mutasyon geçirmesiyle ünlüdür.

dreamfree

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Tavsiye edilen yöntem şu’dur;
Tuzlu su veya deniz suyu ile solunum yollarının günlük periyodik bir şekilde dezenfekte edilmesidir..

Maske takılması sizleri kurtarmaz, maskeyi hasta olan kişilerin hastalığı yaymaması açısından takılan önleyici ve koruyucu malzemedir..
Maskeler kenarlardan virüsü geçireceği için sizleri virüse karşı koruyucu bir etkinliği yoktur..

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Tavsiye edilen yöntem şu’dur;
Tuzlu su veya deniz suyu ile solunum yollarının günlük periyodik bir şekilde dezenfekte edilmesidir..

Maske takılması sizleri kurtarmaz, maskeyi hasta olan kişilerin hastalığı yaymaması açısından takılan önleyici ve koruyucu malzemedir..
Maskeler kenarlardan virüsü geçireceği için sizleri virüse karşı koruyucu bir etkinliği yoktur..
O son dediğin cerrahi/ameliyat maskeleri için geçerli. Ffp3 seviyesinde respiratör veya p3 seviyesinde filtre alırsan o filtreler seni virüsten korur.

dreamfree

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
O son dediğin cerrahi/ameliyat maskeleri için geçerli. Ffp3 seviyesinde respiratör veya p3 seviyesinde filtre alırsan o filtreler seni virüsten korur.

O koruyucu malzemeyi her yerde bulamıyorsun, Şuanki durumdan dolayı bulunması bile zor gibi bir şeydir.. Bu sebepten diğer alternatif yöntemlere yönelmek gerekir..

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
O koruyucu malzemeyi her yerde bulamıyorsun, Şuanki durumdan dolayı bulunması bile zor gibi bir şeydir.. Bu sebepten diğer alternatif yöntemlere yönelmek gerekir..
Sanayi/endüstri bölgelerinde veya bu tür şeyler satan web sitelerinde bulunabilirler. Elbette markete veya eczaneye gidip almak gibi kolay olmayacak ama o tip şeyleri almak düşündüğünden daha kolay olabilir.

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Bu havaların ısınması muhabbetini anlamıyorum. Havalar bizim burda ısınmadı belki ama bu virüs tüm dünyaya yayılmış vaziyette. Tüm dünyada havalar soğuk mu yani? Burda havalar ısındığı vakit bş başka yerde havalar soğumaya başlayacak

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Bizzz bitti demedeeeen bitmeeeeeeeeezzzzz..

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Önlem tabi ki de alınmalı ama çokta abartıldığını düşünüyorum. İnsanları gaza getirmemek gerek. Ayrıca maskeleri hasta olan kişilerin kullanması gerektiğini neredeyse tüm doktorlar söylüyor. Maske hasta kişiyi diğer kişileri hasta etmemesi için vardır hasta olmayan kişilerin kullanması için değil. En basit önemsenmeyen grip yıl içerisinde o kadar insanı öldürürken corona virüsü çok abartılmaması gereken bir hastalık önlem alınmalı dikkatli olunmalı çünkü henüz aşısı yok ve bağışıklık sistemi zayıf olanları gripten daha çok etkiliyor ama son değil insanoğlu vebayı ebolayı ve diğerlerini çözdü ve atlattı sadece temizliğe dikkat edip eller yıkanmalı. Eldiven,peçete,atkı,el sterilizasyon sıvıları ile olacak iş değil. Islak mendil,el sterilizasyon sıvısı su ve sabun kadar etkili değildir.Bir video dolaşıyor ortalıkta italyadan türk bir biyoloji bölümünde öğretim görevlisi açıklama yapmış italyanlar eğitime ara verilmesini tatil gibi anladığı ve sağa sola gezdiği için bu kadar yayıldı diye şu noktada yanılıyor.Batı kültürü her zaman temizlik konusunda geri kaldı.Mesela Arnavutluk'a gitmiştim alafranga tuvaletlerde fıskiye yok bu ülkenin yüzde 70'i müslüman diye geçiyor.Müslüman ülke olmak yetmiyor anlayın. Batılılaşıp özden kopmamak gerekiyor.Yani dincilik yapmak istemiyorum ama temizlik konusunda bu kadar dikkatli olan başka bir inanış varsa söyleyin bilelim.batıda el yıkama kültürü batıda sadece ellerini suya tutmaktan ibaret neredeyse. Mehmet Öz bile türk usulü yıkamayı gösterdi anlayın onlarda temizlik anlayışı ne durumda.

Cem Varlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Türkiye için sıcaklık artışı ile bu haberlerin geride kalacağını düşünüyorum.