Core i7 920-anakart-opera

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Yaklasık 1sene önce core i7 920almıstım yalnız son 1haftadır web browser olarak opera kullandığımda işlemci sapıtmaya başlıyor. Kapadığımda ise operayı hiç bi sorun yok eski haline geri dönuyor.

Sapıtma derken biraz daha açıklıyım, normalde standart olarak 20olan işlemci carpanı turbo boost mode acıkken 21e cıkıo buda standart hali 2.66ghz olan işlemci yük altında 2.8ghz oluyor. ,işlemci yuk altında değilkende enerji tasarufu olarak carpan 17ye kdr dusuyor

Ancak sorun burda baslıyor Operayı actıgımda ise carpan oynamaya baslıo 14 17 19 12 7 9 hatta 5carpana kdr dusuyor 5carpanda yaklasık 700mhz ediyor bu durumdada opera kısa süreliğine yanıt vermiyor.

Suphelendiğim 3nokta var 1anakart 2islemci 3opera daha cok anakarttan supheleniyorum cunki bios ayarlarını sıfırladığımda işlemci carpanını her resetlediğimde farklı bir deger verebiliyor 133x17 16 19 18 acıldıgında ise 2.66olarak gözukuyor. bios update denedim ancak windows üstunden msi'ın yuzunden olmadı. flash bellekte ise bellekten bios update dosyalarını görmedi.

Sorun hakkındaa bi görüşü yada önerisi olan varsa şimdiden teşekkürler.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Opera hangi sürüm yüklü ?

CrIrMC

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yazını gördügümde ilk başta okumak gelmedi bu saatde (uzun oldugundan) ama içimdeki yardım sevgisi :) Engel oldu şimdi sorunun 1. anakart sorun degil orda olsa pc acılmaz bios yüzünden vs. sorunlar cıkar 2. işlemci eger Pc kendini kasıyor ve makinaya rest atıp mavi bi ekran geliyorsa işlemcide sorun 3. operada ise en hızlı diye bilirim tarayıcı böle bişey yapmasını beklemem ama kulandıgında sapıtıyor diyorsun cünkü opera hızlı olmasını işlemciden alır önerim sil operayı Ie8 dene onun kadar iyi olmasada iyidir yine . Umarım yardımcı olmuşturum.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Opera'dan veya kullandığı eklentiden kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca belirtmemişsin, aynı anda kaç sayfa açıkken oluyor bu olay :) flash eklentini bi güncelle derim, Opera'nı bir güncelle derim, güncellerken de 10.10a güncelle, 10.5 pre alpha da ram sorunu var hala.

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
operanın son sürümünü kurdum. mavi ekran yada baska bir hata almıyorum ancak bisota dediğim gbi F6 ya basıp bios resetlediğimde carpanı surekli farklı bi değer gösteriyor hep standart olarak 20carpan olması gerekio ayrıca islemcinin 12carpandan asla daha alta dusmemesi gerekir. carpan kilitli olduğu için 12-20arası değer alması lazım. problem ie8 chrome yada opera kullanmakte değil sorunun kaynağı ondan porgramı siliyim kullanmıyım sorunum olmaz demek istemiyorum sonucta bnm basıma geliosa opera kullanan herkesn basına gelmesi lzm operaysa dert

yineden teşekkürler

CrIrMC

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Operayı severim özellikleri cok uzun zamandırlı kulandıgım bir tarayıcı böle bir sorun cıkmadı karşıma cıkarsa bile acımam silerim :)

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
10.10mus genelde operaı update'ini otomatik yaptıgı için bakmamıstım sonra care onu güncellicektim biosyan snra:) 10.50kurudm smdilik bi sorun gözükmüyor islemcide teşekkürler 10.10u kullanmaın:D

bu arada baya sacma bi sorundu:)

sorun hala devam ediyor. 5-6sekme aynı anda açıkkken sorun olmuyo fakat 10sekme aynı anda acık oldugunda aynı sorun oluyor.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Champion78'in dediği gibi flash player güncellemeyi dene. Ayrıca Opera'nın bu sürümünde işlemci teknolojisinin özelliklerini kullanmayla ilgili bir hatası olabilir. Çok fazla kişi bu tip işlemciler kullanmadığı için bu tür hatalar (bug) çok çabuk tespit edilmiyor.

Örneğin işlemcinin desteklediği üstün bir özelliği kullanmaya çalışırken hata veriyor olabilir. Opera gerçekten çok güzel bir tarayıcıdır, benim tavsiyem Opera geliştirici grubuna hata kaydı bildirmen.

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Her şeyi güncelledim ama flashla falan olcak bişey değil gibi gözüküyor:)
bunun altında microsoftun ie8'İ kullandırma çabası olduğunu seziyorum:P