Conficker virüsünün yeni versiyonu daha tehlikeli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Symantec, Downadup virüsünün 3. versiyonu (diğer adlarıyla Conficker, Kido) daha tehlikeli olarak sistemlere bulaşmaya başladığını uyarıyor. Bu solucanın ilk versiyonu, "services.exe" adlı Windows dosyasını arıyor ve kendisini onun bir parçasıymış gibi göstererek işletim sisteminin daha "derinlerine" inebiliyor ve zararlı yazılımı çalıştırabilmek için Registry'de değişiklik yapıyordu. Hatta her onaltı bilgisayardan birisine bulaşmıştı.
Bu virüsün sisteminize yerleşmesi ile, daha sonra bazı zararlı internet sitelerini ziyaret ettiğinizde bu web sitesinin arka planındaki zararlı kodlar sisteminizde otomatik olarak çalışıyor ve bundan sonra yapılabilecek tamamen zararlı yazılımı kodlayanın insafına kalmış durumda.
W32.Downadup.C virüsü, yine bir solucan gibi davranıyor ve antivirüs yazılımını etkisiz hale getirerek sistemi diğer virüslere de açıyor.
Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, antivirüs yazılımını sürekli güncelleyip, indirdiğiniz dosyalarda mutlaka virüs taramasından geçirmelisiniz. Mac OS veya Linux işletim sistemine sahip olanların ise birşey yapmasına gerek yok; onları etkilemiyor.

http://www.pclabs.com.tr/2009/03/09/conficker-virusunun-yeni-versiyonu-daha-tehlikeli/

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Torunu mu geldi şimdi de :D
Bu başımıza bela olacak, sülalecek gelip yerleşecek bak
demedim mi İbrahim :D:D:D

PRaNGA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Deep Freze varken birşey olmaz Reset at gitsin kac kere söylüyorum Kur sadece C e deep freezeyi. aaa

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Deep Freeze açılıp kapanmaya fazla dayanmıyor..
Ondan sonra da sisteme veriyor odunu :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Deep Freze varken birşey olmaz Reset at gitsin kac kere söylüyorum Kur sadece C e deep freezeyi. aaa

DeepFreeze tek başına böyle şeylerin hepsine çözüm değil. Çünkü virüs nasıl bir insan kodlamasıysa, DeepFreeze de öyle bir insan kodlaması program. Yani onun da açıkları olabilir. Ki oluyor da; bazı virüsler DeepFreeze'i delip yerleşiyorlar makineye.

Hatta geçen yıl kayıt defterindeki özel bir anahtarın değerini değiştirdiğinizde DeepFreeze bozuluyordu.

Ve rise arkadaşın dediği de doğru. :) DeepFreeze son zamanlarda biraz bozdu kendini. İlla ki böyle bir şeye ihtiyaç duyan, koruma kartı takar makineye bir adet. Ama her ihtiyaçta biosa girip ayar yapmak istemeyebilir herkes.