Conficker Solucanı Yayılıyor

Frostban3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
80'den fazla ülkede yapılan virüs araştırmada, Panda Security'nin taradığı bilgisayarların yüzde 6'sında Conficker solucanı bulundu.

PandaLabs'tan gelen bilgilere göre Conficker solucanı yayılmasını sürdürüyor ve bu malware'den etkilenen bilgisayarların sayısı artmaya devam ediyor. PandaLabs tarafından yürütülen bu çalışmaya göre taranan bilgisayarların yüzde 6'sında bu solucana rastlandı. İki milyon bilgisayarda yapılan bu araştırma, Çin'de üretilien bu malware'in şu anda 83 ülkeye yayıldığını; ABD, Brezilya, İspanya, Meksika ve Taiwan ülkelerdinde tahrip edici boyutlarda yaygınlaştığını gösteriyor.

Microsoft'un MS08-067 yamasıyla kapattığı açığı kullanarak yayılan solucan, bu yamanın yüklenmesine rağmen kolay temizlenemiyor. Özellikle ardışık sayılardan veya basit klavye dizilişlerinden oluşan 123456, qwerty, 123qwe, qweasd gibi basit şifreleri çok rahat kıran Conficker bu sayede yayılmasını hızlandırıyor. Ülkemizde de THY'nın sistemlerine giren ve 400 bilgisayara bulaşarak bilet işlemlerinin aksamasına neden olan solucan USB flash diskler ile daha hızlı yayılıyor.

image0041234892449.jpg

Solucan malware'lerin birçoğu bağlanmaya çalıştıkları siteler sayesinde kolayca yakalanabilirken, Conficker tamamen rastgele isimlere bağlanmaya çalışan karmaşık algoritması sayesinde yakalanması imkansız bir hale geliyor. Çünkü bağlandığı bu yüzlerce site arasından hangisinin saldırganlara ait olduğu bulunamıyor.

:: Hangi anti virüs programını tercih ediyorsunuz?

SDN - http://shiftdelete.net

ibrahim77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben nod32 yi kullanıorum çokta memnunum birşeyy sormak istiyorum nod32 trojen bulup siliomu?

Reaksiyon puanı
189
yaw şu virüsler naden banada bulaşmıyo yaa. çok seviyom ben bunları temizlemeyi :D
hangi virüs bana yamuk yapacakmış şaşarım :D

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Ben Norton 360 kullanıyorum bu zararlıya karşı koruyormu bilginiz varmı

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ben antivirüs kullanmıyorum.Sistem Pardus ken ne gerek var kullanmaya :)

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Dikkat etmek gerek. Virüs bu girdi mi zor çıkar :) En iyisi Microsoft'a güvenmek ;)

atlantizzz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dünyada bir nolu trendmicro işte patenlişini kullan bilgisayarı üzmez hic bir yabancıyı bilgisayara buyur etmez sagolllll varolllll ;):icon_:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ben Kaspersky kullanıyorum. Bilgisayarımda henüz tehlikeli hareketler yok. :D

promaestro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kaspersky kullandım, sıkıldım, mcafee kullandım pcyi yordu. nod32 kullandım virus yakalamasına yakalıyor ama bir de silebilse, norton 360 bana hiçbişey sormadan siliyor,

sanırım bu şartlar altında iyisi avira kullanmak

Reaksiyon puanı
189
1)cgrszone büyük lokma ye ama büyük konuşma...
2)honline o xp ultimate değil vista ultimate sanırım...

eğer virüsleri benim gibi gerektiğinde hex editör ile exenin içinden temizleyebilecek bir seviyeye gelirsen neden büyük konuştuğumu anlarsın...

agent

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer virüsleri benim gibi gerektiğinde hex editör ile exenin içinden temizleyebilecek bir seviyeye gelirsen neden büyük konuştuğumu anlarsın...

SÜPER Bİ CEVAP YAZMIŞSIN..
Yani tüm Exeleri tek tek hex editörle açıp virüs kodlarını siliyon öylemi..
Baya zor iş..Anti virüs yazılımları senin yeteneklerini kullansaydı heralde bir virüsü silmek için uykusuz kalırdık..

agent

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Virüslere karşı en etkili çözüm için lisanlı işletim sistemi ve lisanslı bir antivirüs yazılımıdır.Microsoft'un yayınladığı tüm güncellemeleri dikkate alarak ve güncel bir antivirüs yazılımla virüslere karşı korunabilirsiniz.. Tabiki ev kullanıcısı iseniz.. Network kullanıcıları için dfurum farklı yani bunlar yetmez..En başta Güvenlik duvarı Açık ve Özel izinler tanımlı olmalı..:donatello:

tarsuslu2410

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nod 32 kullananlar birde başka bi virüs programı kullanıp deneyin. nod 32 tamamen eşek başıdır. bilgisayarın içi virüs dolu olduğu halde bi kenarda kuzu kuzu uyumaktadır. hemde full sürümüydü. o yüzden hiç tercih etmeyin derim. benim önerim kaspersky internet security

mastem13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bildigim kadariyla norton daha guvenli ama yavas kaspersky daha hiz,i ama nortondan 1 adim geride zaten bu ikisinin ustunede kimse virus programi soylemesin nerdeyse 6-7 tanesini kullandim suan kaspersky kullaniyorum gecenlerde bi trojan buldu silemedi tekrar norton deneyecem bakalim ne olacak

son.durak.27

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bende kaspersky kullanıyorum oldukca da memnunum. daha önce nod 32 kullanıyordum ama vazgectim cünkü virüsleri bulamıyor. kaspersky kullandım ve nod 32 nin bulamadıgı 11 tane vtrojan virüslerini buldu ve sildi.. en güzel anti virüs yazılımı kaspersky.. kullanmaya devam

ahmetdd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben hiç bir virüs programı kullanmıyorum çünkü virüs programları sadece kendilerinin ürettiği virüsleri temizleyebilioyorlar onların yerine ben kendi virüsümü kendim temizliyorum ve daha temizliyemediğim hiç bir virüs yoq :D hemde format atmadan ,sizede tavsiyem hiç bi virüs programına güvenmeyin bilgisayarınızın çökmesine sebep olan ilk etken virüs programıdır virüs değil.

poverri

Asistan
Reaksiyon puanı
6
mcAfee kullanıyorum ama süresi doldu bende AVG avast! yükledim memnunum gerçekten.

poverri

Asistan
Reaksiyon puanı
6
ben hiç bir virüs programı kullanmıyorum çünkü virüs programları sadece kendilerinin ürettiği virüsleri temizleyebilioyorlar onların yerine ben kendi virüsümü kendim temizliyorum ve daha temizliyemediğim hiç bir virüs yoq :D hemde format atmadan ,sizede tavsiyem hiç bi virüs programına güvenmeyin bilgisayarınızın çökmesine sebep olan ilk etken virüs programıdır virüs değil.

valla biraz daha açarsan bu konuyu çok memnun olacam yani...:wassat:

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
arkadaşlar isteyen varsa rapidshare'e upload edebilrim..10 tane bedava trojen...ESET nod32 tanıyor ama kaspersky tanımıyor....eset kullananlar zaten indiremezler hemen siliyor ama kaspersky kullanan varsa rapidshare linkini verebilirim:D