Con isminde dosya açamama sorunu

leoni_turk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadslar ben neden pc de CON isminde bir dosya acamiyorum? (win 7 starter kullaniyorum)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Valla birsürü rivayet var tam kesin bilgi varmı bilinmez ama google a yaz yüzlerce döküman bulursun :)

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
con console kısaltması olduğu için windowsda açılmaz.arkadaşın dediği gibi bir çok rivayet var hepsi çok üstün zekalı arkadaşların ortaya çıkardığı saçmalama.

Reaksiyon puanı
189
komut istemine md \\.\c:\con yazıp c sürücüsünün içine bak açılmış olarak göreceksin :)

silmek için de rd \\.\c:\con yazıp silebilirsin :)

Bu yöntem ile sadece bir sürücünün root klasörüne bu isimli klasörü açabilirsin. eğer bir klasör içine açacaksan ilk önce klasörü subst komutu ile sanal bir sürücü harfine atayıp daha sonra o sürücü harfine direk yaratılabilir. daha sonra subst ile sanal sürücü silinip klasör kalıcı olabilir. silmek için de yine klasörü subst ile bir harfe bağlayıp yukarıdaki komutlar yardımı ile silebilirsin...

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
sende başka isimde bir dosya aç ya. bunun için özel topic açılırmı

Reaksiyon puanı
2,148
Yuh arkadaş sen bunu nasıl uydurdun eleman destan yazmış hay senin gibi con isimli klasörün

Dalga olduğu altında yazıyor zaten :)

Ama bazı yerlerde ciddi ciddi gösteriliyor, özellikle facebookta bazı siyasi parti grupları paylaşıyor bunu, çılgın projeyi kötülemeye çalışıyorlar akıllarınca çok gülüyorum onlara :)

SnaCk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lpt1 diyede klasör oluşturamıyoruz xp'de bu hangi element acaba :D :D

exop

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ona bakarsak com1,com2,com3,com4..... ms-dos'tan komut yazmadan açılmıyor.Herhalde bunlarda element olmalı hatta izotop falan olabilirler. Hatta bu elementler Ankarada yerin 70km altında bulunuyormuş hatta bunları bulup koklayan ölmüyormuş.

con --> contorium --> chromium işin içinde google de var sonumuz kötü :)
Google'ın işi olduğu belliydi bunların. xD

sersiler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
con --> contorium --> chromium işin içinde google de var sonumuz kötü :)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bulduğum bilgi bu.

con bir MS-DOS dosyasıdır ve aşağıdaki görevi yapar...
CON - Console; ekran ve klavye giriş çıkışlarını yakalamak kontrol etmek - handle input and output.

Bu nedenle aynı isim altında başka bir dosya açılamıyor, ayrıca;

NUL, AUX, LPT1, COM1 adı altında da dosya açamıyorsunuz, durum budur
EĞER CON ADINDA BİR KLASÖR OLUŞTURULABİLSEYDİ EKRANINIZ VE KLAVYENİZ ÇALIŞMAZDI

Benim bildiğim kadarıyla da bu con com lpt falan bunlar microsoftun işletim sisteminin bi taraflarında (neresi olduğunu unuttum)belirlediği isimlerdi.Yani bu isimler zaten microsoft tarafından var olduğundan aynı isimle dosya açılamıyordu.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bugün bu contorium hikayesini bimere sordum. Bakalım ne cevap verecekler:)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Biri şu adama element ile mineral arasındaki farkı anlatsın :D Minerallerin ne zaman dan beri bir atom numarası var :blink:

Reaksiyon puanı
189
Dediğim yöntem ile istediğiniz yerde tüm yasaklı isimlerle klasör açabilirsiniz...

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
bence konu açmadan önce google da arama yapma zorunluluğu getirilsin
google da arama binlerce sonuç döndürüyorsa konuyu açan arkadaşlarla feci şekilde makara yapılsın

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
beyler contorium gerçek ben para verip dalgıç tuttum çıkarttım boğazın dibinden. pc'ye %500 oc yaptım üzerine contorium sürdüm taş gibi çalışıyor. şu an 10 ghz kullanıyorum

sururi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bill gates e küçükken hep con con derlermiş o da işletim sisteminde con kelimesini engellemiş :laugh:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Pardus'ta da ali, can , memo gibi isimlerde klasör açılamıyor :D

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
ya dedikleri doğruysa?

ya yanılıyorsanız?

Net bir şey söylemiyorum ama şu kesindir demiyorum. Araştırmak gerek...

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
ya dedikleri doğruysa?

ya yanılıyorsanız?

Net bir şey söylemiyorum ama şu kesindir demiyorum. Araştırmak gerek...
Kafa karıştırırsan insanları ikna etmen daha kolay olur. Hakkını yememek lazım. Bence gayet güzel hazırlanmış bir video sunumdu.

İnsanlar bu enerjilerini ve fikirlerini tamamen gerçek şeyleri hatırlatmak için yapsa acaba nasıl olurdu?
Bu kadar popüler olmazdı tabii.

"inconvenient truth" kaç kişi izledi acaba?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
beyler contorium gerçek ben para verip dalgıç tuttum çıkarttım boğazın dibinden. pc'ye %500 oc yaptım üzerine contorium sürdüm taş gibi çalışıyor. şu an 10 ghz kullanıyorum

Hacı az basmışın fsb kilidini kırarsan 30ghz'e kadar gidiyor.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
contorium videosuna hala inanan varsa
- dönergeçli energeç kelimesi ne kadar gerçekçi olabilir
- boğaziçi üniversitesindeki isimsiz anıt mantıklı mı :D
- atomun çekirdeğinin kırık olarak var olması mümkün değildir nitekim atomu bir arada tutan çekirdeğin oluşturduğu enerjidir
muhtemelen bu fikrin çıkış noktası atomun parçalandığında radyasyon yayması. eğer atom parçalı olsaydı çoktan radyasyon yaymış olurdu ve artık zarar vermezdi
- videodan bir cümle : "boğaziçi güney kampüsündeki contorium anıtı öğrencileri ibretle titretmektedir" ibretle titremek cümlesini "ibretlik paylaşım" ve "titreyerek ...." cülelerinden devşirmiş
- bilgisayarın parçalarına sürüldüğünde .... cümlesini açıklamaya gerek yok sanırım
- contorium'u bulduğu iddia edilen dimitri mendelev'in periyodik cetvelin bu günkü haliyle bir ilgisi yoktu. 63 tane element bulmuş adam yaşarken. 101'e yıllar sonra tamamlanmıştır. yani 90 sırayı boş bırakayım toryum koyayım olayına gelememişti öldüğünde.
- con klasörü zaten teknik bir konu lpt1 diye de açılamıyor.

dolayısıyla videonun amacı yanıltmak ve kafa karıştırmak. bu konuda çok başarılı oldu facebook'da bir çok kişi paylaşır oldu bunu.