Company Of Heroes 2 İnceleme

KenseiTakezo

Profesör
Katılım
17 Eylül 2009
Mesajlar
1,132
Reaksiyon puanı
4
Puanları
218
Company of Heroes 2

company-of-heroes_2601650b.jpg


Relic Entertainment'ın ünlü strateji oyununu heyecanla bekleyen bir çok oyunsever için güzel haber 5 gün önce gerçekleşti ve oyun piyasaya çıktı. Şimdi kısa bir göz atalım oyuna ana hatlarıyla.

Öncelikle yun bildiğiniz üzere PC için çıktı. Oyunun yapımcısı Relic Entertainment, ilk oyunun yapımcısı olduğu gibi. Yayıncısı ise SEGA. Tasarımcısı Quinn Duffy. Oyunun motoru Essence Engine 3.0.

Yeni motorun getirdiği özellikler ilk oyunun motoru olan Essence Engine 1.0 a göre daha esnek bir oyuna imkan sağlıyor. Oyuna kazandırdığı en büyük özelliklerden biriyse TrueSight özelliği. Bu özellik oyunun değişen görüş açısına verilen isim. TrueSight'ın temel özelliği birimlerin line-of-sight'ını tamamen çevre koşullarına ve birimlere göre belirlemesi. Bu özellik sayesinde siz ve düşmanlarınız karşı tarafın kampını daha gerçekçi görebilecek ve daha rahat savunma veya saldırı stratejisi geliştirebileceksiniz.

5.jpg


Bir diğer teknolojik özellik ise ColdTech adındaki hava olaylarını gerçekçi bir şekilde oyuna taşıyan ve yıkılabilir çevre özelliklerini katan bir fizik motoru. ColdTech'in hem oynanışa hem de atmosfere büyük bir katkısı mevcut. Bunun en başında dinamik hava koşulları geliyor. Örneğin yağan kar sadece görsel olarak değil cidden oyunda yeni bir katman olarak var oluyor. Uzun süreli yağan kar tank tuzaklarının üzerini örtüp görünmemesini sağlıyor ve tuzaklara doğal bir kamuflaj sunuyor, veya donmuş bir nehrin üzerinden tanklarınızı geçirirken nehrin buzları kırılabiliyor ve sonrasında tekrardan donabiliyor.

Bu Sefer Rus'uz

Bir çoğumuzun bildiği gibi bu sefer Amerika yerine Sovyet'leri kontrol edeceğiz. Oyun genel olarak Doğu Cephesi'nde geçecek. Dolayısı ile ilk oyundan daha fazklı haritalar daha fazlı çevre şekilleri ve daha farklı savaş birimleri de bizlerle birlikte. Barbarossa operasyonunu veya savaşı bitiren Berlin çıkartmasını Kızıl Ordu'yu kontrol ederek yapacak ve o hazzı tatmış olacağız.

Oyunun motorunu anlatırken bahsetmiş olduğum özellikler oyunu sizin ellerinize teslim etmiş diyebilirim. Yapacağınız stratejiler, oyunun kaderini belirleyecek olan saldırılar, gerek kaçışlar gerek kovalamalar tamamen sizlerin kontrolünde olacak. 10 kişilik bir birlik ile 30 kişilik bir birliği yenebileceğiniz gibi yanlş stratejinizin kurbanı olup sayıca üstünken kaçmaya mahkumda kalabilirsiniz. Yani yeni motor sayesinde oyunu gerçekten yaşıyormuş gibi hissedeceksiniz, karlı yağışta yanınıza bir mont alarak oyunu oynamanızı tavsiye ederim :)

Merlinin Kazanı'nın Oyunun Tasarımcısı Quinn Duffy ile Yapmış Olduğu Röportaja Aşağıdaki Linkten Ulaşabilirsiniz;

Röportaj

Oyundan Görüntüler

companyofheroes2coldtechsiberiansnipers.jpg

companyofheroes2coldtechfragileice.jpg

e3screenshot7.jpg

companyofheroes2onlinegermanadvance.jpg

companyofheroes2onlinebattleinthecountryside.jpg

Oyun Videosu

[video=youtube;hiPxd6kP9So]http://www.youtube.com/watch?v=hiPxd6kP9So[/video]

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 2Ghz Intel Core2 Duo veya dengi
Ekran Kartı: 256 RAM, Nvidia 8000 serisi veya Radeon 3000 serisi veya Intel HD3000 veya HD4000 gibi entegre grafik kartı ile DirectX 9 ekran kartı.
İşletim Sistemi: Windows Vista (32bit) / Windows 7
RAM: 2 GB
Sabit Disk Alanı: 20 GB


Oyunun Resmi İnternet Sitesine Buradan Ulaşabilirsiniz.
Oyunun Steam Adresine Buradan Ulaşabilirsiniz.

Evet arkadaşlar, oyundan kısaca bu şekilde bahsedebiliriz. Alıp oynamayı düşünüyor musunuz ?
.
.
.
.
.
Ayrıca ilk defa inceleme vari bir yazı yazıyorum, eksiklerim illaki vardır. Bunları benimle paylaşırsanız, önünüze daha güzel yazılarla gelmek için çabalarım. Görüşlerinizi esirgemeyin, ister buradan isterse özelden mutlaka ulaşın. :)
 

kosasker

Profesör
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
228
Linux için de bir versiyon olaydı iyiydi.
 

tambjk

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2011
Mesajlar
3,263
Reaksiyon puanı
16
Puanları
218
İlk oyunu çok başarılıydı :)

2.oyun da çok farklı gözükmüyor. Ben daha fazla bir yenilik beklerdim ama aynı türde rakip çok fazla oyun olmadığından her türlü iş yapacaktır.
 

ProMaster

Asistan
Katılım
16 Temmuz 2010
Mesajlar
105
Reaksiyon puanı
17
Puanları
18
Multiplayeri bi kaç kere oynama şansın oldu ve bi kaç yerde dengesizlikler olduğu yazıyordu ama emin olun rusyaylada almanyaylada doğru taktikleri izlediğiniz zaman kazanıyorsunuz. Yanlız alman tanklarını biraz zayıf gördüm panzer4 t34ü 1e1de kesemediği oldu bu kısım biraz canımı sıkmadı değil
 
Üst