Comodo - Türk Antivirüs Testi

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Aynı anda iki tane antivirüs programı nasıl çalışıyor ya :D Benim bildiğim biri varken diğeri kurulmuyor :) comodo eseti kaldırmadan kuramadım ben bu durumda bu antivirüs dediği zımbırtı antivirüs değil galiba :P

Bu arada orada virüs dosyasına sağ tıkladın 206 dosya var virüs programı taranan 3 dosya diyor 203 tanesi ne oldu :blink:

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Lütfen bu konu kapanmasın.
Bakıp bakıp gülüyorum, ondan da komiği, adamı ciddiye alıp uzun uzun yazıyorsunuz arkadaşlar yav. :D

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Ortada bir emek var mı bilmiyorum, fakat insanlar doğru olanı göstermeye çalışıyor bu aşikar.

Bir taraf bir şey savunuyor, diğer tarafda görüyor, duyuyor,test ediyor ve olmuş/olmamış diyor.

Yanlışı doğru diye gösterirseniz, insanlar için artık o alışılmış bir doğru olur.

Bu yüzden demiştir "Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır." diye Hz. Muhammed s.a.v

The Virus

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bu program Comodo'nun ağzından kendilerini tebrik eden, daha KASPERSKY programının ne olduğunu bilmeyen, Kendilerini eleştirdiği için o kişiden telefon numarası isteyen, kurulumda bile hata veren, taradığı 0 dosyada 200 küsür virüs bulan, Bilgisayarda virüs olmayan programları virüs olarak bildiren (Kanıtlandı) daha sonra o virüslü sandığı programı kaldırmak isteyince hata veren fake ve rezil program değil mi bu?

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bu program Comodo'nun ağzından kendilerini tebrik eden, daha KASPERSKY programının ne olduğunu bilmeyen, Kendilerini eleştirdiği için o kişiden telefon numarası isteyen, kurulumda bile hata veren, taradığı 0 dosyada 200 küsür virüs bulan, Bilgisayarda virüs olmayan programları virüs olarak bildiren (Kanıtlandı) daha sonra o virüslü sandığı programı kaldırmak isteyince hata veren fake ve rezil program değil mi bu?

Çok fena haşladın :D Senden de telefon numarası istemesinler şimdi :D

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Test etmek için bir emek vermişsin. Eline sağlık. Fakat farklı antivirüs testleri için yeni windows kurarak denemen lazım. Fazla üstüne gelmeden Işık Hızında tarama yapan bir antivirüs görmedim ve duymadım :D Sağol sayende dosya taramadan saniyeler içinde virüs bulan bir anti gördüm tebrikler.:4: :hammer:

The Virus

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Onlar önce KasperSKY nedir onu öğrensinler! Sonra telefon isterler!

Onlar önce KasperSKY nedir onu öğrensinler! Sonra telefon isterler!
Çok fena haşladın :D Senden de telefon numarası istemesinler şimdi :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Normalde bazı antivirus programları aynı bilgisayarda kuruluysa çakışır. Ama bu program antivirus olmadığı için bir sorun olmuyor.
Aynı anda iki tane antivirüs programı nasıl çalışıyor ya :D Benim bildiğim biri varken diğeri kurulmuyor :) comodo eseti kaldırmadan kuramadım ben bu durumda bu antivirüs dediği zımbırtı antivirüs değil galiba :P

Bu arada orada virüs dosyasına sağ tıkladın 206 dosya var virüs programı taranan 3 dosya diyor 203 tanesi ne oldu :blink:

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
[MENTION=345081]akrep6161[/MENTION] Bu Türk Antivirüs'ün "merkezi" Trabzon'da olması ve nickindeki 61'in Trabzon'un plakası olmasından dolayı acaba reklam amaçlı mı üye oldun diye düşündüm. Nickini Google'da arattım da YouTube'da yaptığın küfürlü yorumlar falan çıktı aramalarda hiç hoş değil. :)

Bilmiyorum tamamını okur musun ama buradaki ve buradaki konunun yorumlarını okur isen neden Türk Antivirüs'ü kötülediğimizi anlarsın.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bu Türk Antivirüs konusunda burnuma çok kötü kokular geliyor. Medya tarafı olarak, SDN' in bunu aydınlatması lazım. [MENTION=2]Troy[/MENTION]

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Bence bunlar bilgi hırsılığı yapıyorlar.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
TAMindir.com dan indirdiğiniz dosyalara dikkat edin. Anlaşılan yayınladıkları uygulamaları virüs testinden geçirmiyorlar. Üstelik uygulamanın antivirüsler tarafından trojan/malware olarak görüldüğünü, durumun kullanıcılar tarafından riskli olduğunu ispat ettiğinizde olayı kırık koltuk ile karşılaştırıp isteyen kullanmaz diyorlar. Şaka gibi. :)

Şu anki güncel versiyonun raporunu @masterbaba yayınladı.
Buyrun buda önceki versiyonlardan biri.
Rapor linki: https://www.virustotal.com/tr/file/...e41a63505381ab9131168a61/analysis/1367946598/
indir.com linki: http://www.indir.com/turk-antivirus
Anlaşıldığı üzere aynı şey indir.com içinde geçerli.
indir.com'da da virüs taraması denen bir şey yok.

V9nNwtG.png

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
TAMindir.com dan indirdiğiniz dosyalara dikkat edin. Anlaşılan yayınladıkları uygulamaları virüs testinden geçirmiyorlar. Üstelik uygulamanın antivirüsler tarafından trojan/malware olarak görüldüğünü, durumun kullanıcılar tarafından riskli olduğunu ispat ettiğinizde olayı kırık koltuk ile karşılaştırıp isteyen kullanmaz diyorlar. Şaka gibi. :)

Bir süre cevap bekledim ama gelmeyince sanırım onlarda durumu nihayetinde kavrayıp hak vermiş oldular (ss-tr olarak yazmıştım). Bu işi bu kadar ciddiyetsizce yaptıklarını bilmiyordum. Madem programları incelemiyorsunuz, o halde neden incelemiş gibi hakkında yazı yazıp bir de editör puanı ile milleti kandırıyorsunuz? Böyle şeylere fena halde sinir oluyorum!

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bir süre cevap bekledim ama gelmeyince sanırım onlarda durumu nihayetinde kavrayıp hak vermiş oldular (ss-tr olarak yazmıştım). Bu işi bu kadar ciddiyetsizce yaptıklarını bilmiyordum. Madem programları incelemiyorsunuz, o halde neden incelemiş gibi hakkında yazı yazıp bir de editör puanı ile milleti kandırıyorsunuz? Böyle şeylere fena halde sinir oluyorum!
Hani teknik ekiplerinden bir arkadaş yazmış ya. 2+2=4'ü toplayan bir hesap makinesi yapsam şöyle olur böyle olur. Yapalım bir uygulama. Basalım içine trojan, virüs ne varsa. Alalım milletin kredi kartı, hesap bilgilerini. Bu seferde diyecekler mi isteyen kullanır, isteyen kullanmaz diye. Eğer demezlerse ikili oynuyorlar demektir. :D
İş turk antivirus uygulamasının işlevsizliğini, antivirusler tarafından virus olarak görülmesini geçti. Dosya indirme sitelerinin virüslü içerik barındırmalarına kadar geldi.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174

Şu anki güncel versiyonun raporunu @masterbaba yayınladı.
Buyrun buda önceki versiyonlardan biri.
Rapor linki: https://www.virustotal.com/tr/file/...e41a63505381ab9131168a61/analysis/1367946598/
indir.com linki: http://www.indir.com/turk-antivirus
Anlaşıldığı üzere aynı şey indir.com içinde geçerli.
indir.com'da da virüs taraması denen bir şey yok.

V9nNwtG.png

Yanlışın var. Antivirüs programları bazen başka antivirüsler tarafından virüs olarak algılanır. Herkes Combofix'i bilir buyrun onun incelemesi:
https://www.virustotal.com/tr/file/...9113414b08decf2dd72a05382a0010fd1da/analysis/

SHA256:f3590676f9e888d5c48f53bc9394b9113414b08decf2dd72a05382a0010fd1da
SHA1:8f419573ea737ac52e4c0a020839cee7f845d047
MD5:106e91799acba1a95fd082f780dca997
Dosya büyüklüğü:4.8 MB ( 5060730 bytes )
Dosya adı:ComboFix.exe
Dosya tipi:Win32 EXE
Etiketler: peexe
Tespit edilme orani
Analiz tarihi: 2013-05-01 23:53:07 UTC ( 6 gün, 20 saat önce)

[TD="class: text-red"] 3 / 25[/TD]

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19

cemilok35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kusura bakmayın dayanamıcam.belki yetkim yok fakat bizim türk milleti nedense hep elinde var olanın aksine yabancıların malını övmeği seviyor.ben AVG antivürüs kullanıyorum ve comodo firevali de indirip kurdum ve ikiside sorun çıkarmadan çalıştı.şimdi bizim olsun yürüyerek gitsin bizler destekler isek yarın koşmaya başlar.biraz geçmişe gidip yakın tarihimizi kariştırısanız BU MİLLETİN GEÇMİŞTE UÇAK FABRİKASI OLDUĞUNU VE BU UÇAKLARDAN 117 ADET HOLLANDA KRALİYET HAVA KUVVETLERİNE sattığını görürsünüz.bu yazı yayınlanırsa yayınlıyana.ve okyanlara teşekkür ederim. cemilok

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
[MENTION=345723]cemilok35[/MENTION] geçmişte Hollanda ya uçak satmamızla Türkantivirüs ü eleştirmemizin ne alakası var? Bu forumdaki insanlar eğriye eğri doğruya doğru demesini bilen insanlar, güzel olan herşeyi destekleyen insanlar. Şimdi söyler misin bana;

"Comodo'nun ağzından kendilerini tebrik eden, daha KASPERSKY ın ne olduğunu bilmeyen, kendilerini eleştiren kişiden telefon numarası isteyen, kurulumda bile hata veren, taradığı 0 dosyada 200 virüs bulan, bilgisayarda virüs olmayan programları virüs olarak bildiren, daha sonra o virüslü sandığı programı kaldırmak isteyince hata veren fake ve rezil bir programın nesini savunalım?"

"AVG kullanıyorum comodo firewallı kurdum çalıştı" demişsin, iyide o antivirüs değil ki, comodo antivirüsü kurmayı denesene bi çalışacak mı? Şimdi yürüyerek gitsinler, ilerde koşarlar sözüne gelince yürümeyle ne alakası var? Bizim istediğimiz dürüst olunması yoksa kimse köstek olmaya çalışmıyor.

Ayrıca merak etme siyaset ve hakaret içermediği sürece her mesajın yayınlanır.

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Biraz daha programlamada ilerleyeyim virüsismi.exe gibi virüs isimlerini veritabanına kaydedip tarayıp silen bir program yazıcam. 13.exe <3

indircom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konu üzerinden biraz zaman geçmiş fakat konuyu yeni fark ettik. indir.com 'da tüm programlar önce editörler tarafından daha sonra sunucu üzerinde virüs taramasından geçtikten sonra yayına alınmaktadır. Editörlerin unutabileceği veya es geçeceğini düşünerek sunucu taraflı da tarama yapıyoruz.

Yinede gözden kaçabilecek noktalar olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle konuyla ilgili bir araştırma yapıp buradan gelişmeleri açıklayacağız.

Konuda ismimiz geçtiği açıklama yazma gereği duyduk.

indircom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bizim kullandığımız antivirüs programları ile test ettiğimizde yine her hangi bir virüs bulunamadı. Gösterilen kaynaklar neticesinde başka programlarla da denedim. Söylenildiği gibi trojan tespit edildi. Bunun dışında böyle kritik bir programın her hangi bir sertifika ile imzalanmamış olması nedeni ile indir.com 'dan dosyayı an itibari ile kaldırdık, gelen kullanıcılar ise antivirüs ana sayfamıza yönlenmekte.

Herkesin konuya hassasiyetinden dolayı teşekkür ederim.

İlgili adres: www.indir.com/turk-antivirus -> www.indir.com/antivirus

captain75tur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başlık dikkatimi çekti türk antivirüs ile comodonun ne alakası var.:laugh: