• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Comodo Mu, Norton Mu?

Norton mu, yoksa Comodo mu?

• Norton

Oy: 38 63.3%
  • Comodo

Oy: 22 36.7%

• Kullanılan toplam oy
    60

The Virus

Doçent
Evet arkadaşlar, sizce hangisi daha iyi yada siz hangisini kullanıyorsunuz?

Bizim ofisde sistemci arkadaş şirkete comodo aldırdı. Vardır bir bildiği.

comodonun güvenlik duvarı daha iyi. nortonun antivirüs koruması daha iyi..

Comodo internet security plus 2013 √

comodo ciddiyetten uzak.500 tl virüssüzlük garantisiymiş.ben comodo'ya virüs bulaştırırsam 500 tl vereceklermi.Geçen gün videoda izledim. comodo kurulmuş pc.ransomware'yi anında yedi.

JNoPGgQ.png

Ransomware (ayrıca cryptoviruses, cryptotrojans, cryptoworms veya scareware gibi adları bulunur) enfekte olduğu sistemlerde bir takım verileri kriptolar ve bu verilerin açılması için kullanıcıdan para talep eder.Bunun yanında inandırıcılığı arttırmak amaçlı devlet güvenlik birimlerinin adlarını kullanarak kullanıcının yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu ve bunun çözümlenmesi için kullanıcıdan para talep eder.

Comodo bazen abartıyor engelleme işini :) Ücretsiz versiyonunu kullanıyorum gayet iyi

Comodo bazen abartıyor engelleme işini :) Ücretsiz versiyonunu kullanıyorum gayet iyi

abarttığı belli oluyor.her exe dosyasını virüs olarak görüyor herhalde.yoksa virüssüzlük Garantisi diye saçma bir şeyi söylemez.
birde önemli olan sisteme zarar verenleri bulmak.o bir türlü herşeyi engellersen.o zaman antivirüs kullanmanın ne anlamı kaldı.

av-test'in yaptığı son testlere göre.22 tane yasal programı.virüs olarak görmüş.
fQ0pJTU.png

Kendi derlemeye çalıştığım programı çalıştırmıyor o kadar garantiye almış kendini :P

bence norton asla virüs yemiyor ama çok kasıyor ve çok uzun sürüyo taraması

norton kendisi virüs zaten yüklediğinde pc nin anasını ağlatıyor .

yeni norton sürümlerinin çok fazla kasmadığını söyleyebilirim. Bence tercihimi norton'dan yana kullanayım.

SSD takılı bir dizüstü bilgisayarda norton 360 kullanıyorum. Windows 8'i yeniden kurduğumda 2 gün kadar defander'i kapatıp kullandım sonra norton 360 yükledim arada gözle görülür bir yavaşlama hissetmedim.

Norton'un ağır çalıştığı dönemler eskide kaldı diyebilirim internet security ve antivirüs sürümleri norton 360'a göre bilgisayarı biraz daha kasıyorlar bunu kendim tecrübe ettim.

Norton kulanmayı düşünürseniz Norton 360 kullanmanızı tavsiye ederim.
Paranoyak kullanıcılar ise comodo kullanabilirler. :D aman virüs girmesin :D

symantec endpoint

bir cok buyuk sirket bunu tercih ediyor yaniliyor olamazlar

ben de işletim sistemi olarak linux kullanıyorum virüs mirüs hikaye
antivirüse gerek duymuyorum :)

Norton, Kaspersky, Eset, Comodo... bilinçli bir kullanıcı olmadıktan sonra hepsi virusü yiyiyor.

Soruna gelince Comodo seni çok yorar. Norton daha kullanışlı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ben de işletim sistemi olarak linux kullanıyorum virüs mirüs hikaye
antivirüse gerek duymuyorum :)

Böyle düşündüğün için senin için gerçekten üzülüyorum. Dalga geçme veya küçümseme mahiyetinde demiyorum bunu :/

Norton kullanıyorum...hiç kasmıyor...bir çok işlemi, bilgisayarınızı kullanmadığınız zamanlarda kendisi yapıyor. Dikkatli olduktan sonra virüs girmesi zor. Comodo kullanmadım ama Norton'dan memnunum.

f secure kullan hemenfırsatta 3 yıllığını 37 liraya satıyolardı.

Kaspersky Pure + Trend Micro ve Norton denedim. Norton 360 hem performans hem de güvenlik açısından çok önde.

Norton, Kaspersky, Eset, Comodo... bilinçli bir kullanıcı olmadıktan sonra hepsi virusü yiyiyor.

Soruna gelince Comodo seni çok yorar. Norton daha kullanışlı.

Böyle düşündüğün için senin için gerçekten üzülüyorum. Dalga geçme veya küçümseme mahiyetinde demiyorum bunu :/

Doğru söylüyo adam linux güvenlik açısından sağlam

link var mı ?

F-Secure Anti-Virus
1 year protection for up to 3 computers

AV_boxshot_left_EN_2130x2708px_94x120.png

39,99 €

bu mu acaba dediğin? @Usui Takumi
is daha da pahalı.

hayır değil hatta alakası bile yok
http://www.herzamanfirsat.com/f-sec...virus-ve-internet-sec.-1-kullanici-3-yil.html

hayır değil