Combofix silinmeli mi?

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Combofixle işim bitince silsem sıkıntı olurmu yani bulduğu virüsler serbest kalmaz değilmi ?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Silebilirsin. Dursa bile bir sakıncası olmaz.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Şimdi tarattım bitti dosya silmişmi virüs bulmuşmu nasıl anlıcaz karmaşık baya not defteri geldi ?

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Stage Complete 50 yazdıktan sonra ekranda Deleting Files altında sildiği dosyaları gösterir.

Ya da en son bir metin belgesi çıkarır karşına orda da en üstte bir yerlerde Deleting Files (Silinen Dosyalar) görebilirsin.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Stage Complete 50 yazdıktan sonra ekranda Deleting Files altında sildiği dosyaları gösterir.

Ya da en son bir metin belgesi çıkarır karşına orda da en üstte bir yerlerde Deleting Files (Silinen Dosyalar) görebilirsin.
Eyw 1 dosya silmiş sanırım birtek bu yazıyo deletingin altında
c:\programdata\ntuser.dat

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
İşiniz bitmiş.Kaldırın bulduğu dosyaları direk sildiği için sorun olmaz.

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
combofix sisteme zararlı herşeyi siliyor ama okul zamanı deepfreeze bile etkisiz hale getiriyordu nasıl yapıyodu anlamadık

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
peki nedir benim bildiğim sisteme zararlı her şeyi siliyor ?
Mesela Advanced system care gibi programlar bilgisayarı tarayıp hiçbi işlem yapmadan önce o anki kullanıcının bütün sistem ayarlarını sakladığı dat dosyası. Bütün utilities programlarında bu vardır.. Geri yükleme noktası oluştururlar her ihtimale karşı.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Combofix sistemdeki kritik yerlerde bulunan gereksiz, şüpheli tespit ettiği dosyaları da siler.

Ama bugüne kadar dosya sildikten sonra hiç sıkıntı çıakrdığını görmedim. Nitekim nette bu konu hakkında baya bir yorum var.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Mesela Advanced system care gibi programlar bilgisayarı tarayıp hiçbi işlem yapmadan önce o anki kullanıcının bütün sistem ayarlarını sakladığı dat dosyası. Bütün utilities programlarında bu vardır.. Geri yükleme noktası oluştururlar her ihtimale karşı.
peki virüsler konusunda hiç bir işe yaramaz mı? mesela ben dosyalar görünmediğinde falan kullanıyorum hatta her sorunumda kullanıyorum çözüyor...

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
peki virüsler konusunda hiç bir işe yaramaz mı? mesela ben dosyalar görünmediğinde falan kullanıyorum hatta her sorunumda kullanıyorum çözüyor...
Sen yanlış anlıyorsun ben şimdi hiçbi program için işe yaramaz demedim. Aksine şuan bahsi geçen her iki programda gayet iyidir.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
bilinçsiz kullanırsan sorun olur ama bilinçli kullanınca sorun olmaz onu masa üstüne at interneti kapat antivirüsü devreden çıkart çalıştır şeklinde kullanımı windows'u sildiğim için kullanmıyorum.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Combofix avira gibi windows8 e uyumlu değil dimi arkadaşlar 2 ay önce yüklemiştim çalışmamıştı

- aslında çok güzel bir program .s

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Sen yanlış anlıyorsun ben şimdi hiçbi program için işe yaramaz demedim. Aksine şuan bahsi geçen her iki programda gayet iyidir.
yav hocam yanlış anlamıyorum sadece antivirüs yerine geçer mi onu öğrenmeye çalışıyorum senden 2side çok yararlı prog hani

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
yav hocam yanlış anlamıyorum sadece antivirüs yerine geçer mi onu öğrenmeye çalışıyorum senden 2side çok yararlı prog hani
Hayır combofix antivirüs yerine geçmez sadece taratarak zararlı yazılımları temizlersiniz.. Real time gerçek zamanlı koruması olan bi antivirüs yazılımı illaki kullanmalısınız..

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Hayır combofix antivirüs yerine geçmez sadece taratarak zararlı yazılımları temizlersiniz.. Real time gerçek zamanlı koruması olan bi antivirüs yazılımı illaki kullanmalısınız..
ne önerirsiniz bu aralar ücretsiz bir antivirüse ihtiyacım var galiba pc baya hantallaştı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
combofixi kurdum tarattım uzun bir tarama işleminden sonra karşıma tamamlandı ekranı geldi sonra bilgisayarı kapadım bilgisayar boot ekranında kaldı açılmadı. allahtan geri yükleme açıktı geriye döndüm temizlemeden önce bence mutlaka geri yükleme noktası oluşturun her ihtimale karşı.