Çok yorgunum ama uyuyamıyorum

Hihiho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Ya çok yorgunum gece 12 1 gibi yatmıştım ama sonra sabah namazına kalktım ve geri uyuyamadım gözlerim falan çok acıyor:(

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Kafanı boşaltman lazım. Bunun için gün içinde spor yapabilirsin misal. Biraz ter atmak sana iyi gelecektir. Yeşil çay iç, ılık duş al, akşam yatağa uyumam lazım diye düşünerek girme ! bu şekilde yatağa girersen kesinlikle uyuyamayacaksın çünkü. Nefes egzersizleri yap. Özellikle diyafram nefesini öğren.

Uyumaya çalışırken vücudunu gevşetip nefes almaya odaklan. Bir şey düşünme, gözünü kapat ve gördüğün şey karanlık olsun. Kafandaki bir imaj olmasın. Eğer postürden yada sıcaktan bir sorun yaşadıysan bunu kendin çözmelisin. Biraz rahatlama gerek sana sadece. Yatağa yatmadan yarım saat/1 saat falan önce elektronik cihazlardan uzaklaş ve rahatla. Hazırlıkları yap uyumak için. Mavi bir ışığa bakma. Cihaz ekranlarında zaten bakıyoruz o yasak da (Gece modu var, kullanıyorum ama ne kadar işime yarıyor emin değilim. Olmamasından iyidir sanırım) misal mavi renkli gece ampüllerinden uzak durun. Geceleyin göz kapaklarınıza hiçbir ışık düşmesin. Oda mümkünse zifiri karanlık olsun en iyi dinlenme için.

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Dünyanın en zor şeyi diyafram kullanmak. uyu gitsin takılma bu kadar. :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Dünyanın en zor şeyi diyafram kullanmak. uyu gitsin takılma bu kadar. :)
Rahatlamak için harika bir egzersiz. Uykuyu çok güzel getiriyor vücuda oksijen almak. Zaten uykusuzluk sorunu çeken çoğu kişi de rahatlayamadığı için uyuyamıyor. 3 saat, 4 saat kafası yastıkta uyumayı beceremeyenler var.