çok önemli ve acil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

milky17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bilgisayarı açıyorum bilgisayarın ekranı en olmadık yerde donuyor pc çalışır gibi ses çıkartıyor fakat çalıştığından şüpheliyim donduktan sonra reset atıyorum fakat hiç görüntü gelmiyor.anakartı binkere taktım söktüm. işlemciyle soğutucu arasındaki jel bitmiş değiştirdim yeni sürdüm fakat oda fayda etmedi. ve bazen bu şekilde olduktan snra açılırken bios ekranı çıkıyor ve kırmızı yazılarla şu yazı yazıyor :

"during the last boot-up, your system hung for an improper CPu speed setting. your system is now working in safe mode.to optimize the system performance and reliability.make sure the CPU speed conforms to the specifications of your cpu"

son zamanlarda da açılsa bile çok ağırlaştı pc. format atcam ama yazılımsal olduqunu sanmıyorum.

şuan bu mesajı bahsettiğim makinadan yazıyorum ama her an qidebilirm yardımlarnz için şimdiden teşekkürler

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Anakartı söktüm taktım diyorsun peki bios pilini çıkarıp takdın mı?Biosu default ayarlarına çevirip bir denersen düzeleceğini düşünüyorum.Olmadı bios update deniyebilirsin.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bios tan sana uyarı veriyo işlemci hızından dolayı bencede bios pilini sök tak yada bios dan default ayarlarına getir yada işlemcinde hız aşırtma varsa geri al sen seç ve ve ve...

forum kuralları :D :P

milky17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler arkadaşlar deneyeceğim ve sonucu size döneceğim hemen ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...