Çok önemli bir itiraf gençler..

teen_wolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kocaeli üniversitesinde okumaktayim bu benim 3.senem ailem seneye okuldan mezun olacağimi düşünüyor fakat ben daha tam anlamiyla 2 bile olamadimm okul kafadan 2 yil daha uzadii.. Ben bunu aileme nasil açiklarim yardim lütfen.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
dünyanın sonu değil, sıkı çalışıp en fazla 1 yıl uzatmaya bak

kocaeli üniversitesinde olupta durumu seninle aynı olan bi arkadaşım var, yoksa o sen misin :D

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bu seneki dersleri temizle 2. sınıfın. Seneye 3-4 beraber al çakışan ders olmazsa tabi

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
aynı benim yıllar önceki halim oha! bi tek okul farklı ayıptır söylemesi istanbul üni :p hemen git annenle babanla konuş ve birlik bütün olun. konuş ve rahatla ! tek başına bu yükü kaldıramazsın çünkü.ama onların desteğiyle her türlü altından kalkarsın. aile gibisi yok dostum...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bende aynı durumu yaşadım. 2 yıl uzattım okulu, sonrasında ise aileme açıkladım ve onların desteğiyle 1 senede 3.ve 4.sınıf derslerini verip mezun oldum. Eğer aileye açıklamazsan için içini kemirir ve o yükün altından kalkamazsın benden uyarması!!! Ailen sınav dönemleri 1 ay gelip yanında kalsın ve ders çalışıyormuş gibi yapıp ne kendini nede onları kandırma!! Otur çalış :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Kız ayaklarını bırak, derslerine çalış.

rashoaga

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Dürüst ol ve açıkla ailene, sonuçta Dünya'nın sonu değil.

cholonya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yalan söyleme.Ortaya çıkma durumu yüksek.Her şeyi bütün çıplaklıyla anlat çıplaklık eğlencelerin varsa onları azalt :D

fergan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
üniversiteye başladığım ilk yıllar o parti senin bu parti benim derken aynı duruma bende düştüm.
3 ve 4 sınıf derslerini bi arada vermen çok zor değil ama tamamen asosyal olup kapanıp çalışmalısın..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
universite sana gore degil aslanim birak sen universiteyi. kafana gore takil.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Konuyu uygun bir şekilde bir an önce ailene de açıkla derim, en iyi yöntem buradan başlamak.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
açıkla açıklayamazsan daha önce aynı durumda olan bir arkadaşın varsa onun nasıl düzelttiğine bak derim :)

not: benim de 4 tane muhasebem var bankacılıktan mezun olamadım :devil:

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Allah yardımcın olsun kardeşim keşke baştan yalan söylemeseydin ama hatanın neresinden dönersen kardır.

teen_wolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir çok kişi benim durumumda :) kocaeli üniversitesi mağduruyuz.. bir insanın geçme notu 65 oluup, 4 tane dersi 64 ten kalırmı ya :(((

bir çok kişi benim durumumda :) kocaeli üniversitesi mağduruyuz.. bir insanın geçme notu 65 oluup, 4 tane dersi 64 ten kalırmı ya :(((

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Ya beyler bu okulla ilgili söylenen yalanlar ileride insanın başına çok büyük işler açabilecek kapasiteye sahip yalanlardır.Çünkü okulla ilgili söylenen yalanlar çok uzun bir döneme yayılır ve eninde sonunda patlak verir.Her geçen gün o yalanın içine daha da batarsınız.En sonunda boğulursunuz ve bütün gerçekler ortaya çıkar.

Durum biraz ileriyi görmekle alakalı.Eğer kendine inanıyorsan, kurtaracağına inanıyorsan derslerini, boş yere ortalığı duman etmeye gerek yok.Sık dişini çalış, derslerini ver, bitir bir an önce.Ama yok kurtaramam diyorsan daha fazla batmadan erkenden söyle ileride daha büyük bela olmasın başına bu yalan. :)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Benim dayımın oğlu 2,5 sene hiçbir şey yapmayıp, 1.5 senede 4 senelik tüm dersleri verdi. Farklı üniversitelerden yaz okulunda dersler aldı, dönem içinde kastı bitirdi. Ben OSS'ye iki kere girdim, ortaokuldan önce hazırlık okumanın yanında üniversitede de okudum, yarım dönem geç mezun oldum ama şu an Türkiye çapında bilinen bir firmada bilgisayar mühendisiyim. Diplomayı al ama bunun yanında kendini geliştir, diğer türlü diploman erken olsa da çok bir işe yaramayabiliyor. Ailene açıklaması zor olabilir ama lobi yap. En uygun kişiden açıklamaya başla ve bir şeyleri düzeltmeye başla artık ki elinde koz olsun gösterebileceğin.

meryem11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaz okulunda ver derslerini derim tabi 3 sınıf derslerine asılman gerek.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630

Bizde de 60 ile geçiliyor :)

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kocaeli üniversitesinin hocalarından kantincisine hepsinin Allah belasını versin olur da 3.dünya savaşı çıkarsa inşallah atom bombasının biri koordinatları şaşırıp orayı yerle bir eder.ben hayatımda bu kadar mantıkdışı yaşayan bir şehir daha görmedim.(kocaeli mezunuyum 4 senemi yedi o aptal okul,hocalarımdan biri yüzünden öğrencilerden biri viyadükten atlayarak intihar etti,hoca hakkında açılan soruşturmada çocuğun bütün kağıtlarının geçer not alacak durumda olduğu tespit edildi yani çocuk pisi pisine hocanın saçma egosu yüzünden öldü)

teen_wolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir çok sınıf arkadaşım okulu bıraktıı... yaz okulu yoktur arkadaşlar bizim ünv de de o yüzden başka bir okula yaz okuluna gidemiyoruz... büt te daha bu sene geldii.. deneme tahtası olarak bizi kullanıyor şerefli hocalarr..!!

bir çok sınıf arkadaşım okulu bıraktıı... yaz okulu yoktur arkadaşlar bizim ünv de de o yüzden başka bir okula yaz okuluna gidemiyoruz... büt te daha bu sene geldii.. deneme tahtası olarak bizi kullanıyor şerefli hocalarr..!!

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
benim okulumda geçer not 70 idi.. ilk 3 sene notlarım inanılmaz iyiyken son senemde uzattım okulu..

ailene söylemekten çekinme.. direkt söyleyemiyorsan bir sınavdan çıktıktan sonra "okul uzayabilir. sınav çok kötüydü" de..
ailen senin çabaladığını gördülerse zaten hiçbirşey demezler ki ben geçmek için çabaladığını düşünüyorum..

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Yapacağın olasılıklar!

1) Derslerine çok çalışacaksın ve mezun olacaksın
2) Uzatırsan okulunu ve ailene hep yalan söyledi isen bırak öyle bilsinler, burada iş bulduğunu 1 yada 2 sene kadar burada çalışıp kendini geliştirip geleceğini söyle
3) Bu durumda ailenden para isteyemeyeceksin doğal olarak yavaş yavaş para biriktir, ee sefa sürdün hep şimdi de cefa süresi..
4)Ailene bir daha asla yalan söyleme ve üzme.!