Cok onemli ! Ayak bilegi burkulmasi !

Sar3s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar oncelikle merhaba. Bundan 1 ay önce ramazanin 4-5.gunuydu yanlis hatirlamiyosam hali saha macinda bir ikili mucadelede topu cekip arkadastan siyrilmak uzereyken arkadasin omuz mudahalesiyle dengemi kaybettim ve destek ayagimi (sag ayak) burkup butun vucut agirligimla ustune bastim. O an muthis bi aci hissettim ve icimden kesin kırıldı dedim.1-2 dakika yerde kaldiktan sonra yerden kaldirdilar heralde kaslarin sicakligiyla ufak ufak yurumeye basladim. O aci ve agriyla eve kadar yurudum. eve geldigimde bilegimde muthis bi sislik vardi istememe ragmen apar topar acile goturduler. Rontgen cekildi kirik veya catlagin olmadigi 1 hafta ayagi kalp seviyesinin üstünde tutarak istirahat etmem gerektigi soylendi. Agri kesici ve merhemle gönderdiler beni. 4-5 gunde şişlik le beraber acayip bi morartida oluştu.1 haftanin sonunda baska bi hastaneye gittik.Mr a gün verildi.5 sonra mr cekildi. Ve bayraminda araya girmesiyle mr sonucunu 10 gun sonra ogrendik. Sonuc şu: Ayak bilek baglarinda zedelenme var ve doktorun dedigine gore en önemlisi ayak bilek ekleminde zedelenme var. Doktor bunun % 30 iyilesecegi % 30 zamanla iyilesecegi ve % 30 hic iyilesmeyecegini soyledi . Bu beni cok tedirgin etti ama tam olarak neyi kastettigini anlamadim. En buyuk sansimin zayif ve yasimin gec olmasini belirtti. 1 ay yatip ayagina cok iyi bakacaksin hic basmayacaksin ayak bilekligi kullanacaksin dedi . Protein agirlikli beslenmem gerektigini dedi Ve tam cikarkencerrahi mudahale en son care kesin sonucta degil diyince ben kendimi ömrünün son demlerini yasayan biri gibi hissettim . Zaten bozuk olan moralim iyice sifirlandi. Simdi yasayan bilen tecrube edinmis arkadaslara soruyorum ameliyat olma ve ihtimalim veya olmadan iyilesme ihtimalim nedir . Tedaviyi hizlandirmak icin ekstradan neler yapmaliyim . Lutfen bilen arkadaslar cevaplarsa cok memnun olurum. 1.5 aya yakindir yatiyorum ve sıkıntı stresten cildiricam artik. Artı 1 aya kadarda üniversite baslayacak. Bu arada ek olarak ayagimda normal oturdugumda agri yok parmak ucuma basarak ufak ufak yuruyebiliyorum ondada agri olmuyor. Yanlız uzun sure haraket etmedigim icin kaslarda baya hantallik var . Cevaplarinizi bekliyorum tesekkurler

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hocam benim sağ kolum kırıldı üstüne yamuk tutup tekrar kırıldı cerrahi müdahale son çare ama bana geçer gibi geldi kasları merak etmeyin ben geçen sene kolum alçıdan çıktıktan 1-2 ay sonra şınav çekmeye başlamıştım :) moraliniz yüksek olsun geçer gider . Açıklayıcı bir şey şöyle söylliyeyim zedelenme eğer hiç ayağa kalkmadan ara ara tuvalet için felan gittiğiniz sürece 2 ay içinde çok rahat basabilecek hale gelir (gelmesi lazım) kırıkın alçısı bile max 2 ay duruyor kas zedelenmesi kötü olmuş ama onunda tam iyileşmesi 2 ay olur ben bunları biliyorum siz yine gidin bi doktorunuza burada sorduğunuz gibi sorun açıklayıcı bir şey söyleyecektir .

Çook Geçmiş olsun

Sar3s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tesekkurler hocam. Acaip bi sis ve morarti vardi o yerine kemigin cevresinde hafif kizariklikla hafif sislige birakti 3 hafta once ayagim balon gibiydi. hatta şiş ve agri bacagima kadar vardi. Parmak ucuna basarak ufak ufak adim atabiliyorum ama bu ne kadar dogru bilmiyorum. Ayak kaslari ve baglarin zedelenmesinde dolayi bi tuhaf yürüyorum öyle bassam bile. Bugun ilk defa topugumla birlikte ayagimi tam yere basmayi denedim cok acaip oldum ayak benim degilmis gibi bilegim tam bukemedim haliyle basma kalip koydum ayagi iki uc adim fakat bi agri yoktu. Ameliyattan korkuyorum ama herkes agrin yok morluk şişlik giderek düzeliyor olmassin insallah diyolar. Doktorun dedigide kafami bi yandan karistirmiyor degil.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
[MENTION=267882]Sar3s[/MENTION] kardeşim geçen gün yanından acilen ayrıldığım için kusura bakmayasın. İnşallah en kısa zamanda iyileşirsin...

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=267882]Sar3s[/MENTION] Kardeşim çok çok geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun. En kısa zamanda iyileşir inşaAllah. Eklemlerde sorun olması çok kötü. Moralini bozma yinede. Dostlar acı söyler, benimde bileğim kesildi, cereyan yapınca kapı bir anda üstüme geldi tutim derken camını tuttum ve cam çat paramparça Allah'a şükür reflekslerim çok hızlı daha fazla zarar görmeden hemen çektim kolumu o zaman hiç bir şey hissetmedim ne bir acı nede başka bir şey, sağlıklı düşünememeye başladım her şey birbirine girdi neler oldu neler. Bayağı kanıyordu gördüm büyük kesik 6-7 santim yani Galaxy S III'ün yan tarafı kalınlığında içeriye 16 santim çaplı bir oyuk oluştu. hemen bastırdım üstüne dikiş atarlar düzelir diye düşünüyordum acile gittik -kesiyorum ama evde iyi ki hemşire vardı hemen havlu ile sardı o olmayaydı daha kötü olurdu durumum- doktor geldi baktı sonra dışarıya çıktı bende konuşmaları duyuyorum tabi o sıra dedi ki "Bunu biz yapamayız, ameliyat lazım hemen damarı dikeceğim sonra plastik cerraha gitmelisiniz" dedi ve içeri girdi damarı dikti hemşire geldi 10-20 iğne vurdu oraya herhalde enfeksiyon kapmamam için. Daha sonra çıktık yola, iyi ki asıl atardamarı kesmemişim :) Çapa'ya gittik, Acıbadem'e sorduk "Sadece özel istek üzerine getittirebiliyoruz" dediler. Zaten İstanbul'da 1-2 yerde anca Plastik cerrah var, bizde Çapa'ya gidelim dedik. Sonra gittik orada araba çarpanlar mı dersiniz bacağı kopanlar mı dersiniz bacağı kırılanlar mı ? herkes orada , 2-3 saat sıra bekledik saat 01:00 suları ameliyata girdim 04:00 sularında çıktım, 3-4 saat sürdü ameliyat. İşte doktorlar baktı tendonları kesmişim %20/%10/%5 en çok serçe parmağım zarar gördü birazda sinirden kesilmiş. %10 luk kısım sanırım. Parmağımı biraz değişik hissediyorum, serçe ve yüzük parmağımı, ama 1 yıl geçti üstünden artık, yüzük parmağım iyileşti normal hissediyorum artık. Doktora "Ne kadar sürede iyileşirim?" dedim "1 ay ? 3 ay ? 6 ay ?" dedim "Söyleyin hazırım herşeye" dedim ve "En az 1 yıl" dedi işte sonra hayatımın en güzel dönemini yaşayamayacağımı anladım. Dedim 1 yıl bir şey olmaz, bir kişi bana sinirin iyileşemiyeceğini söylemişti. Kendini yenileyemez demişti. Ama her gün 5 santim kadar iyileşiyormuş. Ama içine de dikiş attıkları için ve o dikiş eriyen dikiş olduğundan 7 yıl içinde kalacakmış. O kadar zaman eriyecekmiş. Ama takmıyorum. Sorun oluyor mu evet, ama şınav çekebiliyorum, barfiks çekebiliyorum. Eklemlerin için belki Forever Freedom önerebilirim ama doktoruna sormadan kullanmaya kalkma. Eklemlerin rahatlamasını sağlar Kaslar konusunda pek problem olacağını sanmam. Doktoruna sormadan hiç bir şey yapma. İnsanların dediği hiç bir şeyi. İyi gelir diye bir şey sürme doktoruna söyle izin verirse sür. Ben kolumun kesildiğinden 4 ay sonrasında gayet güzel kullanabiliyordum kolumu Allah'a şükür. Fizik tedavi verecekler büyük ihtimal, düzenli olarak yapmazsan çok daha kötüye gider durumun. Egzersiz veya benzeri bir şey verirse doktorun onları düzenli yap. Allah yardımcın olsun tekrardan. İnşaAllah en güzel biçimde atlatırsın. Ve unutma her şerde bir hayır vardır. Biraz Sen'li Ben'li konuştum kusuruma bakma 15 yaşındayım bende sorum olmaz inşaAllah :) 2-3 ay içinde yavaş yavaş yürümeye, 6-7 ay içinde rahat bir şekilde belki eklemden biraz zorlanarak yürümeye başlarsın diye tahmin ediyorum. Abimin bacağı kırıldığı zaman (iki kemiği birden ortadan) 2 ay içinde baston ile kol dayanağı mı ne ise onlarla daha sonra ise 4 ay filan sonra normal yürümeye başladı biraz zorlansa da 1 yıl sonra koşmaya başladı :) Moralini bozma, Allah'a daha çok yakınlaş, La ilahe illallah çek, ve benzeri şeyler. Yazmaya başlarsam 300-400 satır olur daha uzatmaya gerek yok. Kendine iyi bak. Geçmiş olsun tekrardan.

semih84

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tekrar geçmiş olsun.
ayağını burkulmasının üzerinden bir sene geçmiş. Üç hafta önce benim de ayak bileğim koşarken içe döndü. aynı gün acile gittim, burkulma dedi elastik bandajla sarıp gönderdi. bir hafta geçtikten sonra sadece morluk ve şişiklikte azalma oldu, ortopediciye gittim, hiç bakmadan ilaç ve rapor yazıp gönderdi.
bir hafta daha sonra hiçbi düzelme olmadı, başka ortopediciye gittim, 'bağ yırtılması, alçıya alınması gerekiyodu, bu saatten sonra düzelmez, sen üzerine normal bas, iki ay sonra ameliyat ederiz' dedi.
Bugün üçüncü hafta olucak henüz ayağımı değil basmak olduğu yerde bile oynatamıyom. İki kere röntgen çektiler, kırık çıkık kesinlikle yok.
Sen (topal da olsa) ne kadar sonra yürüyebildin.
Haftaya raporum bitiyo yürümem lazım.
Başka bi şehirdeki doktora gidicem fakat ayağımı yatak dışında uzun süre tutunca şişiyo..
Lütfen cevapla, sinirlerim fena halde bozuk durumda.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Kardeşimizin sağlığı gayet iyi, ayağı üzerine basıyor, doktorlar bayağı korkutmuştu :)