Arkadaslar oncelikle merhaba. Bundan 1 ay önce ramazanin 4-5.gunuydu yanlis hatirlamiyosam hali saha macinda bir ikili mucadelede topu cekip arkadastan siyrilmak uzereyken arkadasin omuz mudahalesiyle dengemi kaybettim ve destek ayagimi (sag ayak) burkup butun vucut agirligimla ustune bastim. O an muthis bi aci hissettim ve icimden kesin kırıldı dedim.1-2 dakika yerde kaldiktan sonra yerden kaldirdilar heralde kaslarin sicakligiyla ufak ufak yurumeye basladim. O aci ve agriyla eve kadar yurudum. eve geldigimde bilegimde muthis bi sislik vardi istememe ragmen apar topar acile goturduler. Rontgen cekildi kirik veya catlagin olmadigi 1 hafta ayagi kalp seviyesinin üstünde tutarak istirahat etmem gerektigi soylendi. Agri kesici ve merhemle gönderdiler beni. 4-5 gunde şişlik le beraber acayip bi morartida oluştu.1 haftanin sonunda baska bi hastaneye gittik.Mr a gün verildi.5 sonra mr cekildi. Ve bayraminda araya girmesiyle mr sonucunu 10 gun sonra ogrendik. Sonuc şu: Ayak bilek baglarinda zedelenme var ve doktorun dedigine gore en önemlisi ayak bilek ekleminde zedelenme var. Doktor bunun % 30 iyilesecegi % 30 zamanla iyilesecegi ve % 30 hic iyilesmeyecegini soyledi . Bu beni cok tedirgin etti ama tam olarak neyi kastettigini anlamadim. En buyuk sansimin zayif ve yasimin gec olmasini belirtti. 1 ay yatip ayagina cok iyi bakacaksin hic basmayacaksin ayak bilekligi kullanacaksin dedi . Protein agirlikli beslenmem gerektigini dedi Ve tam cikarkencerrahi mudahale en son care kesin sonucta degil diyince ben kendimi ömrünün son demlerini yasayan biri gibi hissettim . Zaten bozuk olan moralim iyice sifirlandi. Simdi yasayan bilen tecrube edinmis arkadaslara soruyorum ameliyat olma ve ihtimalim veya olmadan iyilesme ihtimalim nedir . Tedaviyi hizlandirmak icin ekstradan neler yapmaliyim . Lutfen bilen arkadaslar cevaplarsa cok memnun olurum. 1.5 aya yakindir yatiyorum ve sıkıntı stresten cildiricam artik. Artı 1 aya kadarda üniversite baslayacak. Bu arada ek olarak ayagimda normal oturdugumda agri yok parmak ucuma basarak ufak ufak yuruyebiliyorum ondada agri olmuyor. Yanlız uzun sure haraket etmedigim icin kaslarda baya hantallik var . Cevaplarinizi bekliyorum tesekkurler