Çok Basit Bir Sorun [Çözüldü]

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Velevki çözemiyorum bu sorunu... |)

yardımınızı esirgemeyin, işte size masaüstümden bir görüntü:

Simgelerin etrafındaki siyahlıklar'ı nasıl giderebilirm? Ve bir de masaüstünde görüntü kalitesi çok düştü sanki... Böle bişey mümkün mü? Bu koyduğum resimde belli olmuyor ama daha önce sorunsuz kullandığım duvar kağıtları artık pixel pixel görünüyor... Ama örneğin bir oyun açtığımda ya da video izlerken böyle bir eksiklik yok...

Peki bu olayı başıma nasıl sardım? Microsoft Word'de ki bir resmi kopyaladım masaüstünüe yapıştır dedim... Bir sürü diyalog kutusu açıldı yok Active-X yok pano bissürü uyarı verdi ve resmi yapıştırmak konusunda emin olup olmadığımı felan sordu işte... Eminim dedim ben de. Sonuçta virüs programı hiç uyarı vermemişti.

Sorunumu okuyup yardımcı olmak isteyen arkadaşlara çok teşekkür ederim şimdiden.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
o siyahlıkları gidermek için, Bilgisayarım sağ tıkla Özellikler >> Gelişmiş >> Performans sekmesinden ayarlara gir "Masaüstündeki simge etiketlerinde bırakma gölgesi kullan" işaretli olmalı.
ama renklerinde neen öyle bir problem olduğu hakkında bir bilgim yok.

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Denetim masası>Sistem>Gelişmiş>Performans>Ayarlar>Görsel Efektler Orda
"Bilgisayarım için en iyi olanını windows seçsin" olanını işaretle sonra reset at
eger olmazsa hemen altındakını sec oda olmazsa haber et.

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Onları denemiştim zaten, olmadı, diyorum kendi kendime böle basit bişeydi ama neydi diye demekki doğru hatırlıyomuşum... Lakin farklı bir oturum açtığımda böle sorunlar ortadan kalkıyor ne melanet bi durummuş bu ;D biliyorum ama çözemiyorum... Teşekkürler...

Başka öneriniz varsa dinlemekten mutluluk duyarım.

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Birde şunu dene:
Masaüstüne Sağ tık > Özellikler > Masaüstü Sekmesi > Masaüstünü Özelleştir > Web Sekmesi. Orada bir web sayfası seçili ise onları iptal edip sil ve masaüstü öğelerini kilitle seçeneğini iptal et gölge sorunu büyük bir ihtimalle çözülecek...

Masaüstünün görüntü kalitesi hakkında bir bilgim yok..

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
F-rekans dedi ki:
Birde şunu dene:
Masaüstüne Sağ tık > Özellikler > Masaüstü Sekmesi > Masaüstünü Özelleştir > Web Sekmesi. Orada bir web sayfası seçili ise onları iptal edip sil ve masaüstü öğelerini kilitle seçeneğini iptal et gölge sorunu büyük bir ihtimalle çözülecek...

Masaüstünün görüntü kalitesi hakkında bir bilgim yok..

Wow! Teşekkür ederim bu işe yaradı gerçektende, üstelik tüm sorunu çözdü.. Yardımcı olan herkese de teşekkürler :)

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
web öğlerinden kaynaklanıyor banada olmuştu kaldırınca düzeldi... hem web öğesi bulundurupta hem gölgeli hale getirmeyi bilen varsa yazabilirmi? :)