COD blackops mause sorunum

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Merhaba beyler.
Benim şöyle bir sorunum var. Oyuna girdiğimde mause kontrolü inanılmaz zor. Az çeviriyorum çok az dönüyor normal çeviriyorum önce çok az dönüyor sonra birden çok hızlanıyor. Sensivity den kaynaklı değil ona eminim. Biraz araştırdım kasma yaptığından dolayı oluyor demişler. Sistem gereksinimlerini karşılıyor benim cihaz. Virüs malware falan yok. Daha önceki oyunlarda (Modern warfare2, Modern warfare 1) böyle bir sorunum olmamıştı. Bu sorunu nasıl aşabiliriz. Bide bu konuda cahil kalmışım sanırım. Oyun default ayardayken bunun kalitesini nasıl düşürebiliriz. Sadece çözünürlüğü azalatarak yapamadım.

Sistemim;
lenovo ideapad y550
t6600 core duo 2.2ghz işlemci
g210m 512mb ekran kartı
3gb ram.

yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Merhaba beyler.
Benim şöyle bir sorunum var. Oyuna girdiğimde mause kontrolü inanılmaz zor. Az çeviriyorum çok az dönüyor normal çeviriyorum önce çok az dönüyor sonra birden çok hızlanıyor. Sensivity den kaynaklı değil ona eminim. Biraz araştırdım kasma yaptığından dolayı oluyor demişler. Sistem gereksinimlerini karşılıyor benim cihaz. Virüs malware falan yok. Daha önceki oyunlarda (Modern warfare2, Modern warfare 1) böyle bir sorunum olmamıştı. Bu sorunu nasıl aşabiliriz. Bide bu konuda cahil kalmışım sanırım. Oyun default ayardayken bunun kalitesini nasıl düşürebiliriz. Sadece çözünürlüğü azalatarak yapamadım.

Sistemim;
lenovo ideapad y550
t6600 core duo 2.2ghz işlemci
g210m 512mb ekran kartı
3gb ram.

yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Aa şansa bak bende Lenovo İdeapad Y550 kullanıyorum. Yalnız bende t6600 deil p8700, g210m deil gt240m, 512 mb deil 1.5gb ekran kartı, 3gb ram deil 4 gb ram var. Bende böyle bir sorun yok full ayarda kasmadan oynuyorum.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Driverler güncel ve orjinal mi. Ben lenovonun siteden y550 yi bulup ona göre indiriyorum. Ekran kartı bilinmiyor derken driver yüklediğimde gt240m diyordu. Driverlerin güncel mi?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sorun tamamen donanımın gücünün yetersizliğinden alakalı. Genelde hep karşıma çıkan bir durumdur alışkınım.

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Driverler güncel ve orjinal mi. Ben lenovonun siteden y550 yi bulup ona göre indiriyorum. Ekran kartı bilinmiyor derken driver yüklediğimde gt240m diyordu. Driverlerin güncel mi?
Seninki bir üst modelmiş heralde. Driverlarda sorun yok.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sorun tamamen donanımın gücünün yetersizliğinden alakalı. Genelde hep karşıma çıkan bir durumdur alışkınım.
Minimum sistem gereksinimleri karşıladığı halde böyle yapması beni şaşırttı. Peki bu oyunun grafik ayarlarını nasıl kısabiliriz bilgin varmı ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Seninki bir üst modelmiş heralde. Driverlarda sorun yok.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Minimum sistem gereksinimleri karşıladığı halde böyle yapması beni şaşırttı. Peki bu oyunun grafik ayarlarını nasıl kısabiliriz bilgin varmı ?

Optionstan ayarlayabilirsin oyun esnasında escye basıp oyun ayarlarını karıştırırsan video kısmından ayarlayabilirsin

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Optionstan ayarlayabilirsin oyun esnasında escye basıp oyun ayarlarını karıştırırsan video kısmından ayarlayabilirsin
Normalde oyunlar direk grafik kalitesi ayarlama varda bunda yok. Doku kalitesi çözünürlük yumuşatma falan yazmış onlardan ayar yapcaz.
Sorunu bir nebze çözdüm. Game booster yükledim. Normal masaüstü çözünürlüğü ile oyunun çözünürlüğünü aynı yaptım. Mause sorunu çoğu yerde kalktı ama yinede tat vermiyor. ortalama 15 17 20 fps civarı alıyorum oda zaten oyunun içine ediyor. Sistem yavaş yavaş antika olmaya başlamış :)

partizan3407

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oyunlarda mouse hassasiyeti mouse kalitesi ile alakadar olduğu kadar,işlemci gücü ilede alakası var. yada çözünürlük ve dpı önemi bu ikisi baş faktör.