Çocukluk Oyunlarımız

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
uzun eşşek

onume gelen bır tekme

alt ust

çamur savaşları

sineklere iğne batırmaca

komşunun evine solcan atmaca

kış oyunları:

cok katlı bir binadan eğer sabır edılebılınırse kel bırısının kafasına kar topu atmaca

bazı arkdaşların işediğini duymuştum.... :R :R

vay be ne günlerdi çocuk olmanın cok güzellikleri vardı...

@LgOsS

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben en çok ilk okulda teneke kutularla yaptığımız maçlar aklıma geliyooo.(okulun beden hocası toplarımızı elimizden aldığı için teneke kutuyla oynardık):) :)

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Sobe, Körebe, saklambaç, 3-9-12 taş, satranç,dama,kızma bilader,güvercin taklası, misket, çember (iki adet çelik kadar olmasa da sert tellerden biri yaklaşık 50 cm çapında yuvarlak ve onu yuvarlamak için yapılmış 100-120 cm uzunluğunda bir telden oluşur...bu her yöreye göre değişir tabi), mahalle maçları ve tahtadan yaptığımız oyuncaklarla kurulan oyunlar :S :$

Revahak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cathlack dedi ki:
cgrszone dedi ki:
bi de gazoz kapakları ile olan bi oyun vardı. gazoz kapaklarını dizerdik taşlarla vurmaya çalışırdık. o da çok zevkliydi...
Gazoz kapaklarıyal maç yapardık okul bahçesinde ...top yasaktı çünkü :D
Haftada bir ayakkabı eskirdi ve ben her hafta dayak yeridm bu yüzden :D
Ama yine de oynardım ;)

biz de okulda gazoz kapağıyla maç ve polis kaçak

evde topla maç ve duvara tırmanmacılık oynardık:D

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
sineklere iğne batırmaca mı puahahhaha ii mi bee psikopata bağlamışsınız :P :D

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
evimizin orda çok dik bi asfalt yol vardı yanındaki arsaya inşaat molozları dökülürdü
bizde giderdi o yıkıntıdan fayansları alırdık altına sabun sürüp yazın o dik yokuştan fişek gibi kayardık
çok kıyafet yırtmışımdır bu yüzden hayatım en orjinal dayaklarınıda o dönemde yemişimdir
9aylık diye bi oyun vardı tek kale maç gibi önce anne baba ve 9 golden sonra çocuk seciliyodu

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
birbirine tekme vurmaca , havuza itmece , birbirinin üstüne çıkmaca ve daha sayamadığım bütün vahşi oyunlar :}

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Çelik çomak diye bir oyun vardı Ege'de daha çok oynanıyor elimize alırdık kavak dallarını modifiye edilmişler ama,yaklaşık 1 mt ara ile yuvarlaklar çizer içine geçerdik bir de ufak bir dal bulurduk ebe onu kendi sağındakine atar sonra attığı kişi elindeki çomakla o çeliğe var gücü ile vurur,ebe de o çeliği almaya gidip gelene kadar onun içinde bulunduğu yuvarlağı elimizde ki çomaklarla kazardık.(modifiyesine gelince,uçları sivreltilmiş olacak elle tutulan yerinde mümkünse şamrel veya balon bağlanacak elinize tam oturması lazım vs.)

Bir de meşe oynardık (misket,cincik,boncuk,bilye daha yüzlerce ismi var)Eldeşliğim vardı 1 tane,şap oynarken gaza gelip parmağımı sıktım ve çok sert attım atar atmaz 60km/h ile yol alan bir bilye bir diğerine esnek olarak çarpar ve çıtırt,tam ortadan ikiye ayrılır oturup ağlamıştım :)