Coca cola' ya dikkat

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
3 milyar defa bu tür resimler gösterildi ve konular açıldı ama içen yinede içiyor bu yüzden gereksiz buluyorum artık ...

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
milyarları geçti çok saçma geliyor bana bu tür şeyler |)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
öbür tarafta sorarlar insana matıklımı mantıksızmı diye

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
herkes kendinden sorumludur değil mi
başkaları hakkında yorum yapma bence sana sorarlarsa hesap verirsin bana sorarlarsa bende hesabını veririm

MeLank0Ly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
israil malı degilmi sonuçta bunu önplana alıp ona göre davranmak lazım

serkanaltay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Açıkcası ben pek inanamıyorum bu konuya:S
Ama ben şuna çok dikkat ederim.cocacola amerika malı ve bundan kazandığı para ile silah yapıyor güçleniyor.orta doğudaki planını gerçekleştirmek üzere müslüman kardeşlerimizi öldürüyorlar.hadi bunu da geçin o ölenlerin hepsi masum sivil ve zararsız insanlar.
Bu ülkelerden sonra bir gün elbette Türkiye nin başına böyle şeyler gelecek.ve bakın yaklaşık 30 yıldır başımıza bela olan pkk ve yaklaşık 35000 sivil insan ve yaklaşık 10000 şehit verdiğimiz terörizmi bizim başımıza salan ve destekleyen amerika , avrupa ülkeleri.ve biz bu ülkelerin mallarını kullanıyoruz.oları zengin yapıyoruz biz geriliyoruz ve burda onların rolü büyük (ve resmen adamlara bizi öldürmeleri için para vermiş oluyoruz)
İşte bu yüzden kesinlikle yabancı marka mal almamaya özen gösteriyorum.bunu bir tek kolada değil.elektrik elektronik eşyalar, giyim,sigara(mümkünse içmeyin :) ) herşeyde geçerli.fakat bir çok mode(!) insanlarımız var.benim gibi düşünenlere geri kafalılar derler.gerçekten çok yazık çok...
Ama birde avrupaya bakın onlar da yabancı marka mal almazlar.birde bu Türk malı ise kesinlikle almazlar.bugün güney kore kesinlikle dışardn mal almaz.her şeyi kendi üretir ve satar.bu zihniyet ile o ülkeler gelişip zenginleşiyorlar.
Atatürk ünde düşüncesi buydu.herşeyi kendimiz üreteceğiz diye düşünürdü ve çalışırdı.bakınız cumhuriyer tarihine...
Ne yazıkki biz hala aynı yerde sayıyoruz.ve bunun sebebi tabi biziz...onların yapmış olduğu başarı değildir.ama bizim yaptığımız büyük bir aptallıktır
Tüm bunları bildiğimiz halde biz hala yabancı malları almakla diretiyoruz.peki nedenn ??

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İsrain malı değil,Amerika malı ama Coca Cola'dan kazanılan yıllık kazancın bir kısmı israile gönderiliyor.Sadece Coca Cola değil Cappy,Sprite,Turkuaz v.s
Birde serkan arkadaşım elektronikte onda bunda yabancı malları kullanmayalım diyorsunda en iyisinide onlar yapıyor be kardeşim :)

serkanaltay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
DaY_WalkeR dedi ki:
İsrain malı değil,Amerika malı ama Coca Cola'dan kazanılan yıllık kazancın bir kısmı israile gönderiliyor.Sadece Coca Cola değil Cappy,Sprite,Turkuaz v.s
Birde serkan arkadaşım elektronikte onda bunda yabancı malları kullanmayalım diyorsunda en iyisinide onlar yapıyor be kardeşim :)

kardeş Türkiye de üretilen bir çok şey (nerdeyse tamamı) diyebiliriz dünya sıtandartlarındadır. :)

serkanaltay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ziraatci63 dedi ki:
ambargo olmadan çözülmez bu iş

kardeş yıllardır defalarca ambago konulduda ne oldu.
adamlar sözde ermeni soykırımını tanıyorlar biz ambargo koyuyoruz.pkk yı destekliyorlar biz yine ambargo koyuyoruz.ama şu işe bakın 1 ay geçmiyor.dışa alım daha da çok artıyor.
örneğin fransa sözde ermeni soykırımını tanıdı.biz ambargo koyduk.biraz zaman geçti biz onlardan 1 alıyorsan şimdi 10 alıyoruz.
ne kadar güzel bir ambargo.işte bizim içimizde çok aptal insanlar var...

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
serkanaltay dedi ki:
DaY_WalkeR dedi ki:

kardeş Türkiye de üretilen bir çok şey (nerdeyse tamamı) diyebiliriz dünya sıtandartlarındadır. :)

Bence değil. Örneğin bir Minton fotoğraf makinesiyle Canon'u kıyaslayabilirmisin :) veya bizim Fiatlarla Toyota Honda v.s markaları kıyaslayabilirmisin ? :)

serkanaltay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
DaY_WalkeR dedi ki:
serkanaltay dedi ki:
DaY_WalkeR dedi ki:

Bence değil. Örneğin bir Minton fotoğraf makinesiyle Canon'u kıyaslayabilirmisin :) veya bizim Fiatlarla Toyota Honda v.s markaları kıyaslayabilirmisin ? :)
bunlar bizi aşar yetkilelere soramk lazım :D
ama burda önemli olan yabancı markaları kullanmamak...
Yerli malı yurdun malı hekez onu kullanmalı :))

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
O zaman Windows'ta kullanmayalım.Parduşa ne dersin ? :D

vlk4n

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben biraz arapça biliyorum burada o denilen yazmıyor hatta çok iyi arapça ve kuran bilen birinede sorduk bir tane harf eksik orada.

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Doğruluk payıda olabilir nede olsa Amerika,her yaptığı işin altında bişeylik oluyor.

serkanaltay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
DaY_WalkeR dedi ki:
Doğruluk payıda olabilir nede olsa Amerika,her yaptığı işin altında bişeylik oluyor.
evet kardeş adamlar herşeyde misyonerlik yapıyorlar.kitaplarda ve filmlerde bile misyonerlik yapıyorlar.daha doğrusu heryerde...

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ya kardeşim kola içme nu yapma diyonuz, iyi diyonuzda az deil mi, bişiler eksik gibi...

Birincisi Türkiede yerli malı var mı sorusuna cevaplıyalım bence..
kaç tane kendi şirketimiz kaldı,
Ben Zafer gazoz içiyorum ve herkese öneririm, Denizli malı ve birçok kişi bilir ününü;)
Ayrıca Denizli tekstili giyiyorum ve bundan gururu duyuyorum..
(birazcık reklam gibi oldu:)ama neyse yerli malı sonuçta:) )

İkinci olarak buraya yorum yazaken kullanıdğınız internet hizmetinden bile yabancılar para kazanıyo biz daha neyin yerlisinden bahsediyoruz...
iki güne bir gittiğiniz yerlere bi bakın, sabah kalkıp geri eve gelinceye kadar o kadar yabancının eline para bırakıyoruz ki bilmeden...
arkadaşlar sorun onu almayın bunu yapmayın demekle olmaz bugün; Türkiye kaliteli şeker üretecek gücü varken şeker ithal ediyo, baklagil ithal ediyo.. sadece kolayla önlencek iş deil bu.. bence..

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PRoMeTuS dedi ki:
ya kardeşim kola içme nu yapma diyonuz, iyi diyonuzda az deil mi, bişiler eksik gibi...

Birincisi Türkiede yerli malı var mı sorusuna cevaplıyalım bence..
kaç tane kendi şirketimiz kaldı,
Ben Zafer gazoz içiyorum ve herkese öneririm, Denizli malı ve birçok kişi bilir ününü;)
Ayrıca Denizli tekstili giyiyorum ve bundan gururu duyuyorum..
(birazcık reklam gibi oldu:)ama neyse yerli malı sonuçta:) )

İkinci olarak buraya yorum yazaken kullanıdğınız internet hizmetinden bile yabancılar para kazanıyo biz daha neyin yerlisinden bahsediyoruz...
iki güne bir gittiğiniz yerlere bi bakın, sabah kalkıp geri eve gelinceye kadar o kadar yabancının eline para bırakıyoruz ki bilmeden...
arkadaşlar sorun onu almayın bunu yapmayın demekle olmaz bugün; Türkiye kaliteli şeker üretecek gücü varken şeker ithal ediyo, baklagil ithal ediyo.. sadece kolayla önlencek iş deil bu.. bence..

aynen katılıyorum şuanda bile tüm devlet kurumlarının özelleştirilmesinde bile abd ve yunanistan aldı başını gidiyor.