Coca Cola ve Pepsi anlaştı

Kola İçiyor Musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    34

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Coca-Cola ve Pepsi kalori azaltımı konusunda anlaştı.
fft81_mf2448136.Jpeg

Yıllardır özellikle genç neslin hızlı kilo almasının sorumlulurı arasında gösterilen kola devleri kalori azaltımı konusunda ortak bir karar aldı. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre iki dev, bu konuda anlaşma imzaladı.
Haberde şöyle denildi:
“Ezeli rakipler Pepsi ve Coca-Cola önümüzdeki 10 yıl içinde ürünlerinde kalori oranını yüzde 20 azaltma kararı aldı. Amerika ’da ciddi bir tehlike olarak görülen obeziteye karşı firmaların böyle bir önlem aldığı bildirildi. Coca-Cola, Pepsi ve Dr. Pepper Snapple arasında yapılan anlaşma gereği şirketlerin önümüzdeki yıllarda ürünlerini daha düşük mililitrelerde satılacak.”

1 BARDAKTA 7 KESME ŞEKER KADAR KALORİ VAR

Anlaşmayla ilgili olarak New York Times’a açıklamalarda bulunan eski Amerikan Başkanı Bill Clinton ise, “Bu çok büyük bir anlaşma. İnsanlar fark etmeden yılda birkaç kilo verecekler” dedi.
Bir bardak (yaklaşık 250 ml) kolalı içecekte 28 gram yani yaklaşık olarak 7 küp şeker bulunuyor.

Radikal

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
coca-cola zero olmadan yemek mi yenir? pepsi max arada sırada alırım ağırlıkla coca cola zero.
coca-cola-zero-kalorisikac.jpg

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Allahıma şükürler olsun şu lanet olası asitli içeçeği bıraktık . 4 senedir ağzıma bile sürmüyorum.. Böcekten yapılıyor + o asit varya sigaradan bile daha zararlı..

En iyisi Türk malı çamlıca Gazoz ve Milli içeceğimiz ayran :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Allahıma şükürler olsun şu lanet olası asitli içeçeği bıraktık . 4 senedir ağzıma bile sürmüyorum.. Böcekten yapılıyor + o asit varya sigaradan bile daha zararlı..

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
coca-cola'ma laf söyletmem abartmadıkça zararı yok gerçi ben iddada en hızlı coca cola içme gibi şeyler yapmıştım ne günlerdi...
biri benim yaptığımın fazlasını yapmış ölmüş...

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Bir bardak Pepsi'ye ''hayır'' diyemem maalesef. Kaloriyi azaltmaları iyi olmuş.

Yılmaz34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aynen insanin bazen cani oyle bir istiyor ki durduramiyorum kendimi ne kadar icmeyecem desemde alip iciyorum.. Sigaraya bile alismadim kolaya alistim resmen yas 20

Gurberkable

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bir kaç yıl önce ne yesem midem yanıyordu. Doktorun tavsiyesi ile 3 aya yakın içmedim ve düzeldi. Ardından ayda bir kere felan içmeye başladım. Şu sıralar günde 1 litre garanti içiyorumdur. Coca-Cola'sız bir hayat mı ? Aslaa!..

Yılmaz34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ama genede en iyisi gazoz :d market uzak oldugu icin genellikle kola iciyorum bakkala gazoz yok

bichpasamtr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zarari marari yok bence babam ve ben yazlari calisiyoruz hergun 2.5 litre cocacola alip bitiriyoruz , dis sarartmaktan baska bisey yapmiyor [BENCE] :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
sonunu düşünen kahraman olamaz abdulhey...

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
83
Şu kola denen illet şey yüzünden kendi öz içeceklerimizi unutuyoruz. Kaçımız osmanlının meşhur şerbetlerini ve diğer içeceklerini sayar. Parmakla sayarsın. Öyle bir yapmışlarki insanın öz benliğini unutturuyorlar insana!

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Pepsiyi daha çok severim, urunlerinden en çok mirinda alırım

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Bende "Bundan sonra Tüketiciyi birlikte şaaapalım" diye anlaştılar sandımdı.

emirgorur

Asistan
Reaksiyon puanı
0

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Böcek katmaları şehir efsanesinden ibaret.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Şu kola denen illet şey yüzünden kendi öz içeceklerimizi unutuyoruz. Kaçımız osmanlının meşhur şerbetlerini ve diğer içeceklerini sayar. Parmakla sayarsın. Öyle bir yapmışlarki insanın öz benliğini unutturuyorlar insana!
Aynen hocam bide yok kolasız sofraya oturmam , kola sız yemek mi yenir diyenlere ne demeli :( Eskiden kolamı varmış ? Ben şu sıralar Acılı şalgam içiyorum ve okadar faydalıki sindirim sistemini son derece çalıştırıyor ve karaciğere faydası varmış . Ama bizim millet kolasız sofraya oturmasın :) Bide ramazan reklamlarında şu yahudi içeceğini içerken reklam yapıyolarya işte o çok uyuzuma gidiyor...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Aynen hocam bide yok kolasız sofraya oturmam , kola sız yemek mi yenir diyenlere ne demeli :( Eskiden kolamı varmış ? Ben şu sıralar Acılı şalgam içiyorum ve okadar faydalıki sindirim sistemini son derece çalıştırıyor ve karaciğere faydası varmış . Ama bizim millet kolasız sofraya oturmasın :) Bide ramazan reklamlarında şu yahudi içeceğini içerken reklam yapıyolarya işte o çok uyuzuma gidiyor...
israil malı değil isterse onu satın alır coca cola bizimkiler ayran sevmiyor,şalgam sevmiyor bir bunu severler coca cola zero.

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Harcatmayızzz [emoji16]

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
israil malı değil isterse onu satın alır coca cola bizimkiler ayran sevmiyor,şalgam sevmiyor bir bunu severler coca cola zero.
Yazımı dikkatli okursan YAHUDİ malı yazmıştım ben ama sen israil olarak zannedip bana israil malı deil demişsin :) Coca cola amerika birleşik devletlerini malıdır ama kurucusunu ve şuanda şirket sahiplerini araştırırsan yahudi olduklarını görürsün. Ben size zaten Coca colayı bırakın falan demiyorum tercih sizin zararı size ama bence ailenize kolanın böcekten yapıldığını ve asitin nekadar zararlı olduğunu anlatıp videolar izletirseniz bırakabilirsiniz. Benimde ailem sizin gibiydi ben bu yöntemle onları bu zararlı içecekten uzaklaştırdım.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11

Evet meşhur şerbetleri evde yapıyorum ama ıste keskin baharat kokusunu sevmeyen çok çoğunluk la ben içiyorum şu başarılı olarak yaptığim iki tür şerbet var bir yeşil nane şerbeti (marketlerde satılan naneli limonlu ice tea dan farkı yok) .2. Kırmızı Reyhan şerbeti (Tadı muazzam derecede güzel oluyor.

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Zararlı olmasını bilmeme rağmen yıllardır içerim. PEPSI 'dan başka kolalar beş para etmez.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Yazımı dikkatli okursan YAHUDİ malı yazmıştım ben ama sen israil olarak zannedip bana israil malı deil demişsin :) Coca cola amerika birleşik devletlerini malıdır ama kurucusunu ve şuanda şirket sahiplerini araştırırsan yahudi olduklarını görürsün. Ben size zaten Coca colayı bırakın falan demiyorum tercih sizin zararı size ama bence ailenize kolanın böcekten yapıldığını ve asitin nekadar zararlı olduğunu anlatıp videolar izletirseniz bırakabilirsiniz. Benimde ailem sizin gibiydi ben bu yöntemle onları bu zararlı içecekten uzaklaştırdım.

boş ver yemeklerde arada sırada seri olarak öğle yemeğinde yemek sonrası sigara ile içiyorum zararlı olsun olmasın devam insanlar daha zararlı 100 yıl kendi halinde duran çam ağacına adamın biri aracıyla vurmuş ağaç devrilmek üzere diye kesildi bunu insanlar yapıyor.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
boş ver yemeklerde arada sırada seri olarak öğle yemeğinde yemek sonrası sigara ile içiyorum zararlı olsun olmasın devam insanlar daha zararlı 100 yıl kendi halinde duran çam ağacına adamın biri aracıyla vurmuş ağaç devrilmek üzere diye kesildi bunu insanlar yapıyor.
cochineal böceğinden üretilen coca colanın ana sıvısı tarlalarda makineler aracılığıyla toplanıyor ama toplanırken tarlalarda fare vb çok oluyormuş ve o makineler coca cola sıvısı olan böcekleri toplarken hep aralarda fareleride topluyormuş. Sonra süzgeçten geçerken hep farelerin kuyruk parçaları , kulakları kucuk olduğu için süzgeçten geçiyor ve cola nın sıvısına katılıyor. Ben bunları öğrendikten sonra gerçekten bu pis şeyi içtiğime çok üzüldüm ve hemen bıraktım. Dediğim gibi tercih sizin ben sadece belki bi faydam dokunur şu pis şeyden uzaklaşırsınız diye bunları yazdım. :)

Bu arada ağaçla kolanın ne alakası var :D:D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
cochineal böceğinden üretilen coca colanın ana sıvısı tarlalarda makineler aracılığıyla toplanıyor ama toplanırken tarlalarda fare vb çok oluyormuş ve o makineler coca cola sıvısı olan böcekleri toplarken hep aralarda fareleride topluyormuş. Sonra süzgeçten geçerken hep farelerin kuyruk parçaları , kulakları kucuk olduğu için süzgeçten geçiyor ve cola nın sıvısına katılıyor. Ben bunları öğrendikten sonra gerçekten bu pis şeyi içtiğime çok üzüldüm ve hemen bıraktım. Dediğim gibi tercih sizin ben sadece belki bi faydam dokunur şu pis şeyden uzaklaşırsınız diye bunları yazdım. :)

Bu arada ağaçla kolanın ne alakası var :D:D

insan zararlı o fare hikayesi palavra.

Toughwolf

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kolanin ve diger gazli icecekler bocekli, asitli bu nedenle zararli denilmesi tamamen uydurma. Peki zararli degil mi? Zararli olarak kabul edilebilir. Icinde yuksek miktarda seker veya yapay tatlandirici bulundurdugundan diyabet veya benzeri hastaliklara davetiye cikarir. Icerisinde yuksek miktarda su bulundurmasina ragmen, bulundurdugu diger etkenler yuzunden tuvalet ihtiyacini arttirmasi ve dolayli yonden vucudun su dengesini etkilemesi muhtemel. Yani asiri tuketimi saglik sorunlarina yol acabilir. Herseyi tadinda birakmak lazim.
@KatyPerry Bu arada Coca Colanin hissedar durumuna da baktim. En buyuk hissedari "Berkshire Hathaway, Inc" (Warren Buffettin sirketi olamasi lazim, ayrintili bakmadim).En buyuk bireysel hissedari Irlanda kokenli Irial Finan. Kaynak
Pepsinin en buyuk hissedari The Vanguard Group adli sirket. En buyuk bireysel hissedari Hindistan kokenli olan Indra Nooyi. Kaynak

Pepsi KFC, Pizza Hut ve Taco Bellin sahibiymis. Bunu bilmiyordum. Bu arasirma sayesinde ogrendim.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Kolanin ve diger gazli icecekler bocekli, asitli bu nedenle zararli denilmesi tamamen uydurma. Peki zararli degil mi? Zararli olarak kabul edilebilir. Icinde yuksek miktarda seker veya yapay tatlandirici bulundurdugundan diyabet veya benzeri hastaliklara davetiye cikarir. Icerisinde yuksek miktarda su bulundurmasina ragmen, bulundurdugu diger etkenler yuzunden tuvalet ihtiyacini arttirmasi ve dolayli yonden vucudun su dengesini etkilemesi muhtemel. Yani asiri tuketimi saglik sorunlarina yol acabilir. Herseyi tadinda birakmak lazim.
@KatyPerry Bu arada Coca Colanin hissedar durumuna da baktim. En buyuk hissedari "Berkshire Hathaway, Inc" (Warren Buffettin sirketi olamasi lazim, ayrintili bakmadim).En buyuk bireysel hissedari Irlanda kokenli Irial Finan. Kaynak
Pepsinin en buyuk hissedari The Vanguard Group adli sirket. En buyuk bireysel hissedari Hindistan kokenli olan Indra Nooyi. Kaynak

Pepsi KFC, Pizza Hut ve Taco Bellin sahibiymis. Bunu bilmiyordum. Bu arasirma sayesinde ogrendim.
Böcekler eğer zararlı olsalardı zaten afrikadaki insanların tümü ölürlerdi :) Benim böcekleri anlatmam iğrençlikten bahsetmem. Sen canlı canlı bile bile top böceği yada bok böceği yiyebilirmisin ? Yada karafatma ? Yersen ben birşey demicem bu saatten sonra...... Asitli olupta zararlı olması uydurmamı :D:D Tamam gençler ben daha birşey yazmıyorum size ALLAH akıl fikir versin ..

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Bir belgeselde görmüstüm. Kabile üyeleri protein ihtiyacini ates etrafinda uçan böceklerden karsiliyordu. %50 si proteinmis. Dogada yalniz kalirsaniz aklinizda bulunsun.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
bordoberelinin cehennem haftasında çakı verirler artık ne bulursa onu yer 1 hafta boyunca çekirge yenebilir mesela.