CMS İçerik Yönetim Sistemi

bahtiyar_h

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, CMS içerik yönetim sistemi yapmak istiyorum SQL i hazırladım. Menüleri(Kategorileri) veritabanından alacak. Ancak işin mantığını bilmiyorum. Galeri, Video, Hakkımızda, Ürünler, gibi Sayfa kategorilerinin olduğu bir yapı. Sanırım bunların tamamını bir sayfada yapıp URLRouting ile gelen sayfa hangi kategoriye aitse örneğin:fotogaleri sadece foto galerinin olduğu bölümü gösterecek. Eğer mantık doğruysa bana nasıl yapacağımı anlatırmısınız...

mrtAkdeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunu yaparken tek tabanlı olarak düşünürsen yanılırsın. Şöyle anlatmak gerekirse,
Veritabanı

İşin veritabanı kısmını iyi ayarlaman gerek, tablolar, sütunlar vs. Bunları hazırlarken yanında bir kağıt kalem olması işini hızlandıracak, gereksiz kafa karışıklıklarını önleyecektir.

Güvenlik & Performans

Veritabanını hazırlayıp direk olarak kodlamaya geçmeden önce, kafanda güvenlik ve performans için algoritmalar geliştirmen gerek. Bunları en başta yapman, bitmiş bir projeye eklemektense sıfırdan yazarım demeni engeller.

Kodlama
Kodlama bölümünde bileşen bileşen çalışmak her zaman daha kolay olacaktır senin için. Her parçayı bir bileşen olarak düşün. Örneğin kullanıcı işlemleri bir bileşen, içerikler bir bileşen, videolar bir bileşen gibi.

URLRouting olayına gelirsek, bunu yapmanın çeşitli yöntemleri var ama her zaman kullandığım ve tercihim olanı if-else kontrolleridir. GET ile linkleri alıp, if else ile işleyip ona göre içeriği çekmen daha rahat olacaktır. Takıldığın yerde sorarsan yardımcı olmaya çalışırım

theramma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Wordpress'in yapısını incelemeni tavsiye ederim. Meşakkatli bir iştir. Ve hiç bitmez. Sürekli geliştirirsiniz.