CM9 yüklerken telefonum çöktü, açılmıyor!

merasity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
xperia arc s telefonuma cm9 yüklemeye çalışırken çöktü.en son aşama olarak fastboot indirip yazdığım komutları ardı ardına yazıp enterladım. (yani öncefastboot -i 0xfce flash boot boot.img yazıp enterladım, sonra fastboot -i 0xfce reboot yazıp enterladım) sonra usb den çıkarıp telefonu açtım, açılmadı. arka planda ekranın ışığı yanıyor ama ekrana hiçbirşey gelmiyor. bi yerde yanlış mı yaptım acaba. fastboot dosyasını sd karta atmamıştım, atılması gerekiyor mu, ondan mı acaba????yoksa 2.komutu vermemem mi gerekiyordu? acil yardım, telefonum öylece kaldı açılmıyor. ne yapacağım???

merasity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla bilmiyorum. ne yapabilirim şu anda telefonum açılmıyor. tekrar boot edeyim diye bağladım telefonu menü tuşuna basılı tutarak, telefonun mavi ışığı yanıyor fakat pc görmüyor.komutu yazıp entera basınca cihaz bekleniyor şeklinde uyarı veriyor ve öylece bekliyor. telefonum yazılımsız kaldı ve açılmıyor. ne yapabilirim? yardımınız için teşekkürler

merasity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
flashtool ile sorunu çözdüm. 2.3.4 versiyona flashladım. ama şimdi bana cm9 ftf dosyası lazım?

merasity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bu shiftdelete forumunda kimse yok mu ya?! bi sorun yazıyorum millet cevap yazana kadar ben kendim yabancı sitelerden saatlerce uğraşarak sorunu kendim çözüyorum. 3 günde 3 sorun yazdım hepsini kendim çözdüm. admine duyurulur.. şimdi bi başlık daha açacağım bakalım ne olacak.

Şehzade~

Profesör
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar bu shiftdelete forumunda kimse yok mu ya?! bi sorun yazıyorum millet cevap yazana kadar ben kendim yabancı sitelerden saatlerce uğraşarak sorunu kendim çözüyorum. 3 günde 3 sorun yazdım hepsini kendim çözdüm. admine duyurulur.. şimdi bi başlık daha açacağım bakalım ne olacak.

Evet bazen bana da oluyor öyle kimse cevap vermiyor sonunda kendim çözüyorum ama belki bilmiyorlardır bu konu hakkında birşey:)

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardeş sen bootloader kilidini açmadan iş yapmaya kalkmışsın. İlk yapman gereken bootloader kilidini açman, ardından root yapman ve en son cwm kurup romu zipli flash laman..

merasity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş sen bootloader kilidini açmadan iş yapmaya kalkmışsın. İlk yapman gereken bootloader kilidini açman, ardından root yapman ve en son cwm kurup romu zipli flash laman..

hayır bootloader kilidini açtım. bu *#*#735 bilmem ne diyerek girdiğimiz yerden bahsediyosun dimi. onu yaptım. ama root yapmamışım sanırım ondan oldu.

simsiyah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunları devam eden varsa bu konu ile ilgili yazın yardımcı olayım.
üstad ben 4.2 yi yükledim yanlız telefon açılmıyor açılıştaki siyah ekranda SONY yazısını geçmiyor hiç bir işlem yapamıyorum tamirede yollamak istemiyorum ne yapalirim ?

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
üstad ben 4.2 yi yükledim yanlız telefon açılmıyor açılıştaki siyah ekranda SONY yazısını geçmiyor hiç bir işlem yapamıyorum tamirede yollamak istemiyorum ne yapalirim ?

Kardeşim sony update servisi ile telefonu onarıp açılmasını sağlayabilirsiniz.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

rom yükledikten sonra açılışta kalma sorunu genelde kernel in yüklenmemesi veya hatalı yüklenmesinden dolayı oluşuyor.
birde bu gibi durumlar için telefonu SEUS ile güncelleme/onarım yaparsanız orjinale dönersiniz
(olmadı yazılımınızın FTF dosyasını bulun FlashTool ile flashlayın tamamdır)

simsiyah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim arkadaşlar yabancı bir sitede buldum sistem açıldı bana
Sony Xperia ARC/S için Ice Bean 4.2n Custom Rom yüklemeye çalıştım ama beceremedim

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
teşekkür ederim arkadaşlar yabancı bir sitede buldum sistem açıldı bana
Sony Xperia ARC/S için Ice Bean 4.2n Custom Rom yüklemeye çalıştım ama beceremedim

tam olarak nerede sorun yaşadığını söyleyebilirsen yardımcı olabiliriz belki

simsiyah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ustad için Ice Bean 4.2n yükleyemedim
1-Artık başlayabiliriz. Öncelikle root işlemimizi yapmamız gerekiyor.(telefonunuz zaten rootlu ise bu adımı atlayabilirsiniz.)

Orijinal anlatım için; http://talk.sonymobile.com/thread/41119

* http://www.4shared.com/file/qNTvdPI6/Lt18i_41A0562_Kernel.html bu adresteki dosyayı indiriyoruz.
*Daha önce flashtool yüklemiştik ve c/flashtool/firmwares klasörüne girip, içindeki her şeyi silip, bir önceki adımda indirdiğimiz dosyayı buraya kopyalıyoruz.
*Flashtoolu açıyoruz, şimşek gibi bir buton var ona tıklıyoruz ve flash mode seçip ok diyoruz. Sonraki çıkacak ekranda da sizden az önce firmwares klasörüne attığımız dosyayı seçmemizi isteyecek. Dosyayı seçip yine ok diyoruz.
*Telefonumuzu flash modunda bağlamamızı isteyecek ve bize nasıl yapıldığını gösterecek.(flash modunda bağlanmak için=> telefonunuzun usb bağlantısını kesin, telefonunuzu kapatın, geri tuşuna basılı tutarak telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Flash modunda bağlandığınıza dair flashtool programında yazı çıkacaktır.)
*Telefon flash modunda bağlandığında otomatik olarak yüklemeye başlayacaktır. Yükleme bittikten sonra telefonunuzu usb kablosundan çıkarın ve telefonunuzu açın(hatalar alabilirsiniz, çok önemsemeyin)

2-Artık telefonumuzun sürümünü düşürdük ve rootlamaya hazır hale getirdik.

*Şimdi de şu adresteki dosyayı indiriyoruz http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./ert_xperia_2011_ics_1 Ve indirdigimiz .zip dosyasını c'ye atıyoruz ve .zip dosyasının içindeki her şeyi buraya çıkarıyoruz.
*Telefonumuzu MSC modunda bilgisayara bağlıyoruz. PC telefonumuzu gördükten sonra antivirüs, pc companion, seus, flashtool programlarını kapatıyoruz.
*C klasörüne açtığımız dosyalardan runme.bat dosyasının üstüne çift tıklıyoruz(açıyoruz.)
*Ve çıkan ekranda herhangi bir tuşa basıyoruz.
*Arkamıza yaslanıyoruz ve o ekranda yüklenen şeyleri izliyoruz.
*Telefonun ara ara reset attığını görüyoruz, telaşlanmayın root dosyaları yüklendiği için ara ara tekrar başlatıyor telefon kendini.
*ALL DONE yazısını gördüğümüzde pencereyi kapatıyoruz.

​sürüm düşüremedim

melik.bck

Asistan
Reaksiyon puanı
13
flashtool ile sorunu çözdüm. 2.3.4 versiyona flashladım. ama şimdi bana cm9 ftf dosyası lazım?

Aslında Recovery İle Gayet Kolay Yüklenebiliyor Ama Anlatımlar Eksik.
ClockWorkMod Da Şu Sırayı İzle Romunu Sorunsuz Yüklersin...

Wipe Data/Factory Reset
Wipe Cache Partition
Advanced=>Wipe Dalvik Cache
Advanced=> Wipe Battery Stats
Mounts and Storage=>format/data
Mounts and Storage=> format/system
Mounts and Storage=> format/cache

Menüye Dön Install zip from sd card
Ardından Choose zip from sd card.
Romunu Seç ve Yükle.Garanti Oluyor. Sorun Olursa Mesaj Atabilirsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş ben samsung galaxy y s-5360 telefonuma cm9 yükledim biraz acemiyim heralde yanlış yükledim telefon açılmıyor yani logo geldikten sonra siyah bir ekran çıkıyor öyle kalıyor telefonum recovery modda açılıyor ama açılırken logo gittikten sonra siyah ekranda kalıyor :(:crying:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim telefonum xperia arc s telefonu sony companion ile bi kaç ay önce 4.1.A.0.562 sürümüne güncelledim fakat bluetooth açınca telefon kapanıyor ve sony yazısı ardından da xperia yazısı geliyor sonra kapanıp tekrar aynısı oluyor ve şimdi sony companion' a girince "Telefon geliştirilmiş bir yazılıma sahip olduğundan yazılım güncellemiyor." yazısı geliyor girmediğim site bakmadiğim yer kalmadı bir sürü boot atmayı denedim fakat onda da bootloader kilidini açmayı unutmuşum şuan çok zor durumdayım lütfen yardım edin...