Cızırtılı ve boğuk ses sorunu

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olur umarım kurtulursun bu dertten.
[MENTION=82683]Alper34[/MENTION] hocam olmadıı yaaaaa :( Ya kafayı yicem abi niye böyle oluyor. Açtım bilgisayarı direk denedim mici . Sonra bir şarkı açtım şarkıyı dinlerken bir jak takıldı bir jak çıkarıldı yapıyor ön panel yeşil yanıp sönüyor. Pembe fotodaki gibi hep yanıyor zaten. Sonra ön jak saptamasını engelle diyorum bu sefer yeşilde sürekli yanıyor. Her neyse ses hala aynı hocam 30 boostla anca sesim çıkıyor ama cızırtılı. :/ Böyle bişi olamaz ya şu topraklama meselesine kadar denicem herşeyi xpde ne güzeldi mikrofonum ya.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

USB ses kartı ile dene. Eğer ses normal geliyorsa ses bağdaştırıcısının hemen bitişiğinde bulunan ktristal osilatörde sıkıntı vardır. USB ses kartı veya PCI ses kartı ile bu sorunu çözebilirsin. İyi bir elektronikçiye anakartı götür o halleder.
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION]

Sanırım onu satın almak gerekiyor hocam. Peki onun işlevi ne acaba?

Birde benim cd rom bozuk cd den bir şey yükleyemiyorum okumuyor.

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
ses simgesine sağ tıkla > kayıttan yürütme aygıtlarınan tıkla > hoparlörüne sağ tıkla özellikler de > gelişmişe tıkla > ordan seninki büyük ihtimal 24 bit, 96000 Hz (Stüdyo kalitesi)dir > onu 16 bit, 44100 Hz (CD Kalitesi) yap
Bir de bunu denermisin

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ses simgesine sağ tıkla > kayıttan yürütme aygıtlarınan tıkla > hoparlörüne sağ tıkla özellikler de > gelişmişe tıkla > ordan seninki büyük ihtimal 24 bit, 96000 Hz (Stüdyo kalitesi)dir > onu 16 bit, 44100 Hz (CD Kalitesi) yap
Bir de bunu denermisin
[MENTION=82683]Alper34[/MENTION]

Yok hocam her şeyi tek tek denedim onuda denemiştim olmuyor. :) En iyi ses dvd kalitesinde çıkıyor. 2 kanalı 16 bit 48000 dvd olanda. Ama şu güncelleme işinden sonra biraz da olsa sanki seste düzelme oldu. Teşekkür ederim söylediğiniz için. Ve benim tahminim şu ön panelde benim mikrofon takılı gösteriyor sürekli. Ama hiç bir şey takılı değil. Acaba ne olabilir o çok ilginç değil mi? O engelleyebilir mi? Seçeneklerde de iki mikrofon çıkıyor. Ön panelde bir şey takılı ama ne

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
dediğinin fotosunu gönderebilirisin

bence biostan ayarlaman gerken bişey var anakartın özelliğini kapatmalısın .
Raid ide
1334 gibi
Windows 7 ile aktifleşen bir parazitleme var kapatırsan düzelir. Donanımsal olduğunu düşünmüyorum

bios ayarlarında on board device kısmında 'hd audio' değil 'ac 97'

bios güncellemesi de yap bence

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
psu dandikse oda parazite neden olabilir eski anakartlada se chipsetini ekranlama zahmetine bile girmemişler asus yenilerde yapıyor.
asus rog sersine bak anlarsın.

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediğinin fotosunu gönderebilirisin

bence biostan ayarlaman gerken bişey var anakartın özelliğini kapatmalısın .
Raid ide
1334 gibi
Windows 7 ile aktifleşen bir parazitleme var kapatırsan düzelir. Donanımsal olduğunu düşünmüyorum

bios ayarlarında on board device kısmında 'hd audio' değil 'ac 97'

bios güncellemesi de yap bence

Neyin fotosu hocam panelin mi? Oysa konuda başlangıçta var ya orda ki ön panelin altındakiler. Yeşil pembe yanıyor. yanmaması lazım ama yanıyor. jak giriş saptamasını engellediğide yeşiş sönüyor ama ön tarafın pembesi yani mik girişi hep yanıyor. hiç birşey takılı olmamasına rağmen. Ve o dediklerinizi nasıl yapabilirim? ( ve bios çok eski olabilir benim bilgisayarı 2008 de almıştım. Kendisini güncellemez mi bu?)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
@Lazzz
@ConfickerBelasi

Yeni 3 lü priz taktım ama olmadı siz direk ana priz diyorsanız oraya bakamam. Fakat lazzz hocam sizin dediğiniz gibi kasanın içine açıp kalemi dokundurup bakıcam. Buraya ne olduğunu yazarım.

Hocam 10 sürücüme çok eski dedi içinde realtek te var ati hdmi da var . Güncelleyeceğim şimdi . İnşallah olur

3 lü prizi bağladığın prize baktir.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
o otomatik güncelleme uydu alıcılarda var sadece.

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
kendi kendini güncellemez anakert modeline göre indirip kurcaksın. İkinci Açılışta Biosa girmeyi biliyormusun anlamadım ama f2 ile girip veya del mavi bir ekran ordan bulman gerek.
Ayrıca Denetim masası Bilgisayar güç seçeneklerinde yüksek performans seçili yapıp denermisin

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kendi kendini güncellemez anakert modeline göre indirip kurcaksın. İkinci Açılışta Biosa girmeyi biliyormusun anlamadım ama f2 ile girip veya del mavi bir ekran ordan bulman gerek.
Ayrıca Denetim masası Bilgisayar güç seçeneklerinde yüksek performans seçili yapıp denermisin
[MENTION=82683]Alper34[/MENTION] [MENTION=183989]ConfickerBelasi[/MENTION]

Ekran kartım Anakart Adı Gigabyte GA-G31M-S2L

Biosta 1937-2008 mi ne yazıyordu galiba baya eski. pc yide 2008 de almıştık. Güncellesem düzelme ihtimali var mı bu hataların?

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
neden olmasın sonuçta uyumluluk sorunları var xp de çalışan yedide sorun çıkarıyor.
biostan ses ile çakışanı kapattın mı yuzde 90 düzelir bence

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
neden olmasın sonuçta uyumluluk sorunları var xp de çalışan yedide sorun çıkarıyor.
biostan ses ile çakışanı kapattın mı yuzde 90 düzelir bence

O dediğinizi nasıl yapabilirim hocam kaç dakikalık iş hemen şuan yapabilirim. Kolay ve kısaysa. Ve bios güncellemek kolay mı zor mu

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
varsa güncel bios fark olabilir de belki.

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Jokurx
Verdiğim linkte sırasıyla indirip kurmanı tavsiye ederim.
[MENTION=461735]kolay[/MENTION]

hocam ikisinide yüklüyorum o zaman size sormuştum hangisini indireyim ati yimi realteak hd yimi neyse kurayım ikisinide

[MENTION=461735]kolay[/MENTION]

Yok hocam indirdim yine olmuyor gerizekalı şey ya nasıl bir şeydir bu ne yaptıysam olmadı

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Hacım sen bir xp ye dön bir bak belki ses kartında sıkıntı olmuştur o geçiş evresinde?

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hacım sen bir xp ye dön bir bak belki ses kartında sıkıntı olmuştur o geçiş evresinde?
[MENTION=69705]EnverYigit[/MENTION]

Hocam xpye dönemem. Xp deyken tam performans alamıyordum. Ekran kartını bile güncelleyemiyordum. Oyunlarda fps çok düşük oluyordu.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
@Jokurx hacım sen işin içinden çıkamadın diye dedim bir dön sıkıntı var mı yok mu? yoktu diyorsun ya netleştirmek maksatlı ;)

Tobirama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@edox

usta orda sadece anlık mod ve DC Ofset iptali açık. Dediğim gibi onları işaretle diceksen bu sefer ses çoooook azalıyor ve boğuk çıkıyor.

Şansımı deneyeceğim usta. Nasıl bir şeydir bu ya

Sitedeki sorun bildir kısmına tıklayıp e-posta adresini yazıp sorunu bildirirsen onların e postasından sana cevap vereceklerdır eğer yazdıysan cevap almıyorsan yoğunlardır.

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sitedeki sorun bildir kısmına tıklayıp e-posta adresini yazıp sorunu bildirirsen onların e postasından sana cevap vereceklerdır eğer yazdıysan cevap almıyorsan yoğunlardır.
[MENTION=462374]Tobirama[/MENTION] yazdım hocam da daha cevap gelmedi

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olmuyorr olmuyorr ne yapptııımmsa olmuyorr :)