Citroen C4 Aircross Tanıtıldı

Erdem-FB

Dekan
Katılım
25 Ağustos 2009
Mesajlar
5,745
Reaksiyon puanı
28
Puanları
218

Citroen-C4-Aircross-Taniltildi_zPu.jpg


Uzun zamandır beklenen ve hedeflenenden çok daha kısa sürede 100.000 adetten fazla satılan C4’ün geliştirilmiş hali olan Citroen C4 Aircross nihayet tanıtıldı. Şirket aracı 2012’nin başlarında satışa sunacak. C4 Aircross daha önceki C4 Picasso, Grand Picasso MPV, C4 ve DS4 hatchbacks’ten farklı olarak off-road yeteneği arayan müşterilere hitap edecek Kompakt bir Suvmodeli.


Citroen C4 Aircross, Mitsubishi ASX Aircross, VW Tiguan ve Nissan Qashqai gibi rakipleri olmaya aday. Aracın rakiplerinden bir çok önemli farkı olmasına rağmen en önemlisi CO2 salınımı. Yine aracın bir çok konuda rakiplerinden farklılıklarından göze çarpan bir başka fark da tasarımı.
Tasarım konusunda daha önce 2008’de tanıtılan Hypnos Konsept modelinden esinlenerek tasarlanmış. Aslında kendisinden önceki C4 ve DS4’le benzer özellikler taşısa da kaslı ve güçlü bir görünüme sahip olan C4 Aircross’ün ön tamponun kenarlarına DS5’ten ipuçları taşıyan dikey olarak yerleştirilmiş LED’li farlar ve geniş ve rahat hava girişi onun en belirgin ve karakteristik özelliği olarak görünüyor. Dikiz aynası da benzersiz bir görünüm vermekte. Araçtaki büyük panoramik cam tavan araçta boşluk duygusunu arttırıyor.

C4 Aircross, 442litrelik bagaj hacmiyle DS4’ten 83 litre daha fazla bagaj hacmine sahip . Araç, 4.34 m uzunluğuna , 1.79 m genişliğe ve 1.63 m yüksekliğe sahip. 5 koltuk sayısına sahip aracın dönme çapı da 10.6 m’dir.
C4 Aircross, dört farklı motor şeçeneğiyle satışa sunulacak.
1.6 benzinli 115 beygir, 152 Nm tork, 5 ileri manuel, 2 çeker, Euro 5
2.0 benzinli 150 beygir, 198 Nm tork, 5 ileri manuel yada CVT, Euro 4
1.6 HDi 110 beygir, 270 Nm tork, 6 ileri manuel, 2 çeker yada 4×4, Euro 5
1.8 HDi 150 beygir, 300 Nm tork, 6 ileri manuel, 2 çeker yada 4×4, Euro 5

Bu aracı rakiplerinden farklı kılan bir başka önemli özellik de içinde barındırdığı son nesil aktarma sistemi. Optimum yakıt tüketimi sunan otomatik sistem, iki tekerden çekişli sistem ve sürekli dört tekerden çekişli sistemi. Bu 3 farklı çekiş sistemi direksiyonun arkasından kumanda edilebiliyor olması araca çok farklı bir özelliğe sahip kılıyor.

http://www.arabasatan.com/haber.asp?id=149
 
Üst