Çin'den bir keresinde çok lazım olduğu için batık tırnak bakım kiti almıştım ve ürün 2 ayda geldi. Hatta bazı paketler 3 aya kadar çıkabiliyor, oradan alışveriş yapılmasını şimdilik tavsiye etmiyorum.alibaba aliexpres gibi sitelerde toptancı bulup işlemciydi monitordu ucuza turkiyeye sipariş versem burda cevreme satış yapsam olurmu
Gümrüğe takılması büyük bir risk ve neredeyse bir ürün fiyatı kadar para ödersin kar edemezsin.cevreyle başlıyıp internete taşırım pazaryerlerinde ilan verip bide e ticaret sitesi kurup devam ederim bu işin yolu yordamı nedir riks leri neler dir
Zaten ürün değeri ne kadar olursa olsun bütün ürünlere damga, gümrük vergisi veriliyor artık. Yani önceden bir belli bir ücret / büyüklüğe kadar vergisizdi.Gümrüğe takılma riski var, kaç ayda geleceği belli değil 1 aydada gelir 1 senedede güvenemezsin ve ortamı bilmen lazım yol yordam gösteren birisi olmalı çevre lazım.
Hmm, sistem değişmiş o zaman benim bildiğim bu yöndeydi.Zaten ürün değeri ne kadar olursa olsun bütün ürünlere damga, gümrük vergisi veriliyor artık. Yani önceden öyleydi, yani bir belli bir ücret / büyüklüğe kadar vergisizdi.
sahıs işletmesi ile olurmuşirket kurman gerek dertsiz başına dert arıyon?
8-10k sermayeyle zor biraz daha birikip yapıp bence bakkal oyuncakçı vs açarsan iş yapabilirsinben illa bi ticaret sekli ile uraşmak istiyorum yaş17 maksim 8 10k sermayem var ne yapmalıyım
üni kazan ve ticaretin okulunu okuyup yabancı dil öğren mutlak... o zaman kendiliğinden zengin olacak kadar para da kazanabilirsin. ünisiz ve yabancı dil olmadan ticaret nasıl yapacan?ben illa bi ticaret sekli ile uraşmak istiyorum yaş17 maksim 8 10k sermayem var ne yapmalıyım
Çinden bilgili olmadıkça veya görmedikçe elektronik alet getirtmek tehlikeli olduğu düşünüyorum.
ozaman turkiyede bir toptancı ile anlaşsam olurmu yaşim sirket kurmaya yetmiyor diye biliyorumKatılıyorum.
100-150 TL ürün başı kar ettin diyelim. 1 tanesi bozuk arızalı veya sorunlu çıksa 1-2k paranı çöp eder. Geri kimle yollayacan garanti yok muhattap yok. ( Ayrıca Çoğu ürün Çin fiyatına göre kısmen Türkiye'de ucuz satılıyor. ) Çoğu üründe Türkiye'ye özel fiyat çıkarıyorlar.
Teknolojik ve pahalı ürünlerde kimse kaçak ÇİN'den gelme ürüne güvenmez ayrıca kime satacan.
ozaman turkiyede bir toptancı ile anlaşsam olurmu yaşim sirket kurmaya yetmiyor diye biliyorum
Yeğenim gel bunu "cinden" getirmeyelim, "Çin'den" getirelim.
Valla çarpılırsın sonra ha!![]()
viop borsası falan oynasamTicaret değil ama paranı dolar euro altın gibi seçeneklerde değerlendirip al sat yapabilirsin. Bunun için günlük takip gerekiyor. Şu an 8-10 k paran var bu para dursa ve harcamasan 6 ay sonra yine aynı kalır ama bir şey almaya kalksan değeri azalmış olur. Altın alsan 6 ay sonra satsan bile fazla zarar etmezsin. Çünkü değerli madenlerin fiyatı sürekli artar düşme eğilimi göstermez.