Çin'den ürün getirtip Türkiye'ye satmak

bari39

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
16
alibaba aliexpres gibi sitelerde toptancı bulup işlemciydi monitordu ucuza turkiyeye sipariş versem burda cevreme satış yapsam olurmu

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
internet siten varsa işe yarar yoksa çevre ile olucak, kar getirek bir iş değil ayrıca yolunu yordamını bilmen lazım ve risklidir...

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
alibaba aliexpres gibi sitelerde toptancı bulup işlemciydi monitordu ucuza turkiyeye sipariş versem burda cevreme satış yapsam olurmu
Çin'den bir keresinde çok lazım olduğu için batık tırnak bakım kiti almıştım ve ürün 2 ayda geldi. Hatta bazı paketler 3 aya kadar çıkabiliyor, oradan alışveriş yapılmasını şimdilik tavsiye etmiyorum.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Gümrüğe takılma riski var, kaç ayda geleceği belli değil 1 aydada gelir 1 senedede güvenemezsin ve ortamı bilmen lazım yol yordam gösteren birisi olmalı çevre lazım.

bari39

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
16
cevreyle başlıyıp internete taşırım pazaryerlerinde ilan verip bide e ticaret sitesi kurup devam ederim bu işin yolu yordamı nedir riks leri neler dir

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
cevreyle başlıyıp internete taşırım pazaryerlerinde ilan verip bide e ticaret sitesi kurup devam ederim bu işin yolu yordamı nedir riks leri neler dir
Gümrüğe takılması büyük bir risk ve neredeyse bir ürün fiyatı kadar para ödersin kar edemezsin.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Gümrüğe takılma riski var, kaç ayda geleceği belli değil 1 aydada gelir 1 senedede güvenemezsin ve ortamı bilmen lazım yol yordam gösteren birisi olmalı çevre lazım.
Zaten ürün değeri ne kadar olursa olsun bütün ürünlere damga, gümrük vergisi veriliyor artık. Yani önceden bir belli bir ücret / büyüklüğe kadar vergisizdi.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Bir çok şey yazabilirdim ama sadece şunu yazayım artık o kadar da internetten çine sipariş vermek uygun değil, bizzat kendin gidip pazarlık yapıp tüm işleri ayarlayıp getirtip satman gerekir e tabi böyle büyük iş apanlar çevre ile başlamaz ve sitesini daha baştan kurarlar ve yabancı dilleri de yeterli sdeviyededir.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Dev olman gerekmez ama çok küçük yaşta hayaller aleminde yaşarsan da batarsın...

bari39

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
16
ben illa bi ticaret sekli ile uraşmak istiyorum yaş17 maksim 8 10k sermayem var ne yapmalıyım

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
ben illa bi ticaret sekli ile uraşmak istiyorum yaş17 maksim 8 10k sermayem var ne yapmalıyım
üni kazan ve ticaretin okulunu okuyup yabancı dil öğren mutlak... o zaman kendiliğinden zengin olacak kadar para da kazanabilirsin. ünisiz ve yabancı dil olmadan ticaret nasıl yapacan?

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Çinden bilgili olmadıkça veya görmedikçe elektronik alet getirtmek tehlikeli olduğu düşünüyorum.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Çinden bilgili olmadıkça veya görmedikçe elektronik alet getirtmek tehlikeli olduğu düşünüyorum.

Katılıyorum.
100-150 TL ürün başı kar ettin diyelim. 1 tanesi bozuk arızalı veya sorunlu çıksa 1-2k paranı çöp eder. Geri kimle yollayacan garanti yok muhattap yok. ( Ayrıca Çoğu ürün Çin fiyatına göre kısmen Türkiye'de ucuz satılıyor. ) Çoğu üründe Türkiye'ye özel fiyat çıkarıyorlar.

Teknolojik ve pahalı ürünlerde kimse kaçak ÇİN'den gelme ürüne güvenmez ayrıca kime satacan.

bari39

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
16
Katılıyorum.
100-150 TL ürün başı kar ettin diyelim. 1 tanesi bozuk arızalı veya sorunlu çıksa 1-2k paranı çöp eder. Geri kimle yollayacan garanti yok muhattap yok. ( Ayrıca Çoğu ürün Çin fiyatına göre kısmen Türkiye'de ucuz satılıyor. ) Çoğu üründe Türkiye'ye özel fiyat çıkarıyorlar.

Teknolojik ve pahalı ürünlerde kimse kaçak ÇİN'den gelme ürüne güvenmez ayrıca kime satacan.
ozaman turkiyede bir toptancı ile anlaşsam olurmu yaşim sirket kurmaya yetmiyor diye biliyorum

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
ozaman turkiyede bir toptancı ile anlaşsam olurmu yaşim sirket kurmaya yetmiyor diye biliyorum

Arz talep dengesini nasıl sağlayacan. Toptancı ile neyi anlaşıp ne alacak ki .

Atıyorum İşlemci aldın diyelim 1000 TL'lik 5 tane 5000 TL para verdin. Türkiye fiyatı 1300 TL dir zaten sen kaça satacanda para kazanacan =?

Atıyom 1200 TL'ye satacan kim alacan onu. 5 tane işlemci elinde 6 ay satılmazsa ne olacak =? 5 ay sonra 1300 TL olan işlemci 999 TL'ye kampanya yaparsa ne yapacan elindekileri 750 TL'den mi satacan. Aldığın ürünün satamama ihtimali çok yüksek. 1100 TL'ye satarım desen 3-4 ay bekle uğraş kazancın 500 TL :( Hİç o riski almaya deymez.

Yurtdışından kaçak telefon getiren firmalar bile kar edemiyor adam akıllı sana para kazandırma bu işler. ( Yoksa bizim Türk insanının hiç aklına gelmez mi sanıyorsun sen Çin'den ürün getireyim burada ucuza satayım diye. O fürya 10-15 sene önce bitti. ) Kaçak getir Türkiyede pahalı sat

bari39

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
16
bi girimcilik faliyetinde illa bulunmma gerk bunun yanı sıra az cok 3d modelleme biraz da kodlama calışıyorum oyun motorlaını orenip yazılım alanında kendimi gelistiriyorum busermaye ile bilgibirikimi entegere edip bişey yapamaz mıyım

ByMoToRisT

Asistan
Reaksiyon puanı
181
Ben denedim ama yapamadım. Çevren iyi değilse deneme bile.

hasinist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Maliyetler düşük değil öncelikle özellikle son gelen vergilerden sonra iyi hesaplamanız gerekli toplam vergi maliyetini. Vergi hesabı konusunda yardımcı olabilirim isterseniz.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Ticaret değil ama paranı dolar euro altın gibi seçeneklerde değerlendirip al sat yapabilirsin. Bunun için günlük takip gerekiyor. Şu an 8-10 k paran var bu para dursa ve harcamasan 6 ay sonra yine aynı kalır ama bir şey almaya kalksan değeri azalmış olur. Altın alsan 6 ay sonra satsan bile fazla zarar etmezsin. Çünkü değerli madenlerin fiyatı sürekli artar düşme eğilimi göstermez.

bari39

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
16
Ticaret değil ama paranı dolar euro altın gibi seçeneklerde değerlendirip al sat yapabilirsin. Bunun için günlük takip gerekiyor. Şu an 8-10 k paran var bu para dursa ve harcamasan 6 ay sonra yine aynı kalır ama bir şey almaya kalksan değeri azalmış olur. Altın alsan 6 ay sonra satsan bile fazla zarar etmezsin. Çünkü değerli madenlerin fiyatı sürekli artar düşme eğilimi göstermez.
viop borsası falan oynasam

Zxcvbm

Asistan
Reaksiyon puanı
140
Aliexpress’ten artık eskisi gibi kolay bir şekilde ürün gelmiyor. Hem getirdiğiniz ürün fazla ise zaten direkt iptal olur. Böyle olsaydı bunu ilk siz düşünmezdiniz, sizden önce başkaları çoktan düşünüp yapardı