Çin sitelerinden nasıl alışveriş edilir bi yardım

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi paypaldaki yeni değişikliklerle artık sanal kartlarımızıda tanıtabildiğimiz gibi türk lirası üzerinden işlemde yapabiliyor bende bu fırsattan yararlanarak sanal kartımı paypala tanıttım

Asıl amacım cin sitelerinden alış veriş yapmak ama bu konuda hiç bir bilgim yok ve düzgün bi kaynakta bulamadım arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olurmusunuz hangi sitelerden nasıl alış veriş yapılır dikkat edilmesi gerekern konular nelerdir?:(

yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim:mrgreen:

istbne

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yurtdisinda yasadigim icin yillardir o isin icindeyim. Kendin icin alacaksan cin ile is yapma derim. Coplukten baska bir sey satmaz onlar. Kaliteliside var diyen saf tutsun derim!

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@istbne sen bir hava al gel bende yıllardır kullanıyorum çin sitelerini :clover:

Öncelikle tl ile alakasız bir durum zaten sanal kartınızdaki TL ler o gün ki döviz üzerinden çevrilir ve bu şekilde alışveriş yaparsınız.

Önereceğim 2 site var biri dealextreme diğeri ise focalprice

ürün konusunda ürüne göre değişken bir kalite söz konusu bir kaç yıl gideni de var hemen bozulanı da var misal bir iphone çin malıdır taklitleri de çin malıdır , tüm laptoplar çin malıdır. etc

yani amacınız kaliteliyi bulmaktır.

En dikkat etmeniz gereken 3 şey

1- Paypal siparişi verirken ev adresinizin dogru olması ve track number ekletmeniz gerek (track number ptt üzerinden kargonunun nerede oldugunu sorgulatmanızı ve kargonuz kaybolursa bulmanızı saglamaktadır)

2- Cep telefonu gibi ürünlerin türkiye ye girişi çok sıkıntılıdır (3g özelikli tabletler vs vs ) tamamen gümrükçünün insafına kalmış , buyüzden daha çok günlük ihtiyacınızı karşılayacak küçük elektronik parçaları getirtmeye bakın

3- Mümkün oldugunda 100 dolar üstüne çıkmayın.

Bir örnek vereyim aynı jack çeviri kablosu deal de 1 dolar süper markette 5 lira acil ihtiyacınız yoksa veya bir ses sistemi alacaksınız bu parçaya ihtiyacı var alın çinden eve ücretsiz kargo zaten..

ayrıca kalite yine aynı ürünün farklı fiyatları olmasından anlayabilirsiniz bakır HDMI kablolar oldugu gibi altın kaplamaları da var , şimdiye kadar 5-6 alışveriş yaptım memnunum.

Ayrıca ''Genuine'' yazan ürünler gerçektir taklit degil alırken ürünlerin bazılarında bu ibareyi görebilirsiniz
Genuine= gerçek

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
dealextreme diğeri ise focalprice

evet bu iki sitenin namını duydum bi deneme yapayım peki kaç günde geliyor bu konuda önerileriniz nedir

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
dealextreme
yavaş kargolama ama ürün çeşidi bol
tamamen güvenilir

focal price
hızlı kargolama ama ürün çeşidi az
tamamen güvenilir

merimobiles
hızlı kargolama ama ürün çeşidi çok az (tabletler için düşünülebilir tablet çeşitleri çok)
tamamen güvenilir

pandawill
yavaş kargolara ve bol çeşit. özellikle tabletler konusunda çok çeşitleri var
güvenilir

aliexpress
gittigidiyor tarzında bir yapıdan oluşuyor. bu yüzden golden supplier denilen kişilerden alışveriş yapmak gerekli. ayrıca hepsi ücretsiz kargo değil. bazı ürünlerde tek satılmamakta. filtre kısmından bunları seçip öyle gezmek gerekli
en fazla çeşit bu sitede. alarm sisteminden, tekrar doldurulabilen kartuşa kadar çok fazla çeşit ürün var.
kargo süresi satıcıya göre değişiyor.

gümrük olayı ise biraz şans meselesi. dealextreme'de sipariş verdikden sonra özel olarak paketin üzerine düşük rakam yazmalarını rica edebiliyorsun. bunun yanında cep telefonu geçirenlerde var ama çok tavsiye etmem. neticede çoğu dandik telefonlar onlara burada imei ayarlaman gerekicek.

radyolu cihazlarda biraz şans işi. fakat farkedilmedikleride oluyor.

kargonun gelme süresi çok değişken. en erken 1 haftada en geç 3 haftada gelir. bunun yanında sitelerin ürünleri kargoya hazırlama süreside bazen çok uzuyabiliyor. eğer az sayıda ürün alırsanız bu süreyi kısaltmış olursunuz.

ayrıca aliexpress'den alıcak olursanız devlet kargosuyla gelmesini isteyin. özel bir kargo şirketi ile gelirse takılma ihtimali yükselir ayrıca bir takılma durumunda daha fazla masraf çıkarabilir.

genuine kelime anlamı olarak gerçek anlamında olsada bu sitelerde genelde gerçekçi anlamında kullanılır. mesela focalprice'dan aldığım 10 dolarlık sony mdr-ex300sl kulaklık piyasada 99$.
garip olan şey kulaklığın sahte olmasına rağmen mükemmel bir performans sunuyor olması. çalsalar bu kadar ucuza satmazlar. bu yüzden genuine kelimesi gerçekçi anlamnda bence

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sanırım bide bazı sitelerin üzerine hediye yazmaları gibi şeyleride varmış

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
gift seçeneğini seçebilirsin tabi bu yüksek fiyatlı ürünler aldıysan birde bayram yılbaşı gibi zamanlarda etkili olur.

dealextreme ortalama kargolama süresi 4 gün ile 2 hafta arası olabiliyor
kargonun çinden size gelmesi de yaklaşık 14 gün sürüyor

bazen ürünü tedarik edememişlerse diyelim 5 ürün sipariş ettiniz 4 ü var 5. ellerinde yok 4 ü önden 5. yi sonradan yollayabiliyorlar ancak ürün illaki kargolanır kargolanmazsa para iadesi de alabilirsiniz.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Çindeki veya singapurdan paypal ile alışveriş yapma kalktı daha doğrusu yurt dışından paypal ile alışveriş yapma kalktı paypal hesabındaki bakiyeden ödesen bile ödemeyi paypal hesabını onaylı yaparken kullandığın kredi kartından çekecektir haberin olsun. ;)

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Alacağın ürünlerin özellikle elektronik ürünlerin gümrük muafiyet ücretinin geçmemesine dikkat et. Elektronik ürünler çok göze batıyor çünkü.

Katilpence

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çindeki veya singapurdan paypal ile alışveriş yapma kalktı daha doğrusu yurt dışından paypal ile alışveriş yapma kalktı paypal hesabındaki bakiyeden ödesen bile ödemeyi paypal hesabını onaylı yaparken kullandığın kredi kartından çekecektir haberin olsun. ;)

Yani şu saatten sonra bu sitelerden paypalla alışveriş yapamıyormuyuz ? Yada benmi yanlış anladım birde yanılmıyorsam 150 £ kadar gümrüğe takılmıyor.Takılsa bile en yakın gümrüge gidip ürünü için cüzri bir rakam ödeyip alabiliyorsunuz.
Bayram ve yeni yıllarda 1 aylık zaman kapsamında gümrük karışmıyormuş.Hiç 500-600 $ alıp denemedim aklımda xbox 360 almak yok degil ama :)

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Yeni gümrük yasasına göre o 75 avro ya düşürüldü. Bayram ve yılbaşı da dahil. Ayrıca o gümrük ücreti cüzri. Diğer ücretleri değil :)

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Evet 75 euro :)

20 Ağustos 2011 tarihli resmi gazetede yayınlanmıştır

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/08/20110820-1-3-1.pdf

MADDE 2- Aynı Kararın 45 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(1) Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 75 Avro'yu geçmeyen eşyaya muafiyet tanınır"

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
İpod touch için ekran almıştık çinden beş günde gelmişti gayet iyi süre bence

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
diğer arkadaş paypal konusuna değinmiş.

paypal kullanmak tamamen serbest istediğiniz gibi alışveriş yapabilirsiniz tek sıkıntı türk hesaplarının içindeki bakiyeler kullanılamıyor yani banka hesabınızdan veya kredi kartınızdan çeker parayı ben banka hesabımı sanal kart ile birleştirdim gayet güzel oldu :)

Harezmi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki visa'yla ödeme yapmak mümkün mü?