Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
resimid_6294658_16_9_1538599909-880x495.jpg

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ikinci maçında Porto'ya konuk olan Galatasaray, sayısız gol fırsatından yararlanamadığı maçta sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı ve İstanbul'a eli boş döndü.
UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ikinci maçında Porto ile karşılaşan temsilcimiz Galatasaray, 6 net gol pozisyonu yakaladığı maçta sahadan 1-0’lık yenilgiyle ayrıldı.

İlk yarıda Porto kalecisi Iker Casillas’ın devleştiği maçta Sinan Gümüş, Henry Onyekuru ve Yuto Nagatomo ile net fırsatları gole çevirmeyi başaramadık.

İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren maçın 49. dakikasında korner vuruşunda Moussa Marega boşta kalınca kafayı vurdu ve Porto’yu 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra da beraberlik için bastıran sarı kırmızılı ekip Garry Rodrigues ve Sinan Gümüş ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince zorlu deplasmandan 1-0’lık yenilgiyle ayrıldı.

Zorlu deplasmandan eli boş dönen Galatasaray 3 puanla üçüncü sırada yer alırken Porto puanını 4’e yükseltti ve aynı puandaki Schalke’nin arkasında ikinci sırada yer aldı.

Galatasaray gruptaki üçüncü maçında sahasında Schalke 04’ü ağırlarken Porto deplasmanda Lokomotiv Moskova ile karşılaşacak.

Gruptaki diğer maçta Schalke deplasmanda Lokomotiv Moskova’yı 1-0 mağlup etmeyi başardı.

MAXI PEREIRA SON ANDA…

Maçtaki ilk gol fırsatını Galatasaray Sinan Gümüş ile yakaladı. Maçın 13. dakikasında Onyekuru, sağ kanatta Linnes’ten aldığı pas sonrası çizgiye inmeden ortayı yaptı, ceza sahası içinde Sinan Gümüş şutu gönderdi, kaleye sert giden top Maxi Pereira’ya çarpıp kornere gitti.

BU KEZ MUSLERA DEVLEŞTİ

Galatasaray karşısında istediği pozisyonları yakalamakta zorlanan Porto ilk tehlikeli atağını 26. dakikada yakaladı. Jesus Corona sağ kanattan çizgiye inip zor pozisyonda topu ortaladı, arkada boşta bekleyen Brahimi gelişine nefis bir şut gönderdi ama kaleci Muslera harika bir kurtarışla gole izin vermedi.

NAGATOMO KALECİYİ GEÇEMEDİ

Mücadelenin 37. dakikasında hücuma çıkan Galatasaray’ın sol beki Yuto Nagatomo, kaleci Casillas’ı geçemedi. Mükemmel gelişen hücum organizasyonunda Belhanda önce Rodrigues’i gördü. Rodrigues’in ceza sahasında klas pasında Nagatomo bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ama Casillas çıktı ve topu kontrol etti.

YİNE CASILLAS, YİNE CASILLAS…

Galatasaray’ın üst üste net fırsatlarında tecrübeli İspanyol kaleci Casillas’ın başarılı kurtarışları gole izin vermedi. Mücadelenin 44. dakikasında Porto’nun kullandığı serbest vuruşun dönüşünde Sinan Gümüş topu metrelerce taşıdı ve ceza sahasına girdi, sol çaprazdan şutunu da gönderdi ama Casillas son müdahaleyle topu kornere yolladı. Bu pozisyonun ardından ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.

DURAN TOPTA ADAM PAYLAŞIMINI YAPAMADIK VE…

İlk yarıda fırtına gibi esen Galatasaray, ikinci yarının hemen başına kalesinde gördüğü golle şoke oldu. Maçın 49. dakikasında Porto sol kanattan Alex Telles ile köşe vuruşu kullandı. Telles’in ortasında Moussa Marega kale önünde topa yükseldi, kafayı vurdu ve top ağlara gitti. Porto, 1-0 öne geçti.

BİR TÜRLÜ TOPU KALEYE SOKAMADIK

Porto karşısında geriye düşen Galatasaray golün şokunu çabuk atlatmasına rağmen yakaladığı fırsatları gole çevirmekteki becerisini bir türlü konuşturamadı. Maçın 76. dakikasında Sinan topuk pasıyla Rodrigues’i topla buluşturdu ancak Rodrigues’in ceza sahası içinde uygun pozisyonda vurduğu şut üstten dışarı çıktı. Bu pozisyondan iki dakika sonra Galatasaray sol kanattan serbest vuruş kullandı. Feghouli’nin ortasına arka direkte Sinan zor pozisyonda vurdu, top az bir farkla yandan auta çıktı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Porto mücadeleyi 1-0 kazanmayı başardı.


Kaynak: AMK
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,116
Puanları
113
sorun yok daha iyi olcak ve Galatasaray ligi şampiyon olarak kapatıcak...
 

SwateR

Müdavim
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
İlk yarı çok iyi oynadık ama forvet eksikliği bariz belli oldu. Fırsatları değerlendirsek 2-3 farklı galibiyet alabilirdik.
Ancak Arena' da taraftar desteğiyle eze eze yeneriz gibi görünüyor bunları. Yeter ki takım şu oyunundan vazgeçmesin.
 

ys23

Öğrenci
Katılım
27 Mart 2014
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
5
Puanları
3
dün ele geçen fırsatlar kaçmamalıydı
İnsan gomisi arıyor valla o pozisyonlarda
 
Üst