Cilalı Taş Devri Bir Aldatmcadır

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
senin bu yazdıklarına göre peygamberlerde aldatmacadır.Hz. Muhammed olsun Hz. İsa olsun bir çok mucizeleri vardır ve bugün bunlar yapılamamaktadır.Hadi bunada aldatmaca de.Tamam onlar peygamber.Allah ın yardımı var. E o adamlara da Allah yardım etmiştir belki?Kafayı çalıştır biraz.İmkansız diye birşey yoktur.daha verilebilecek çook örnek var.ama şu piramitleri biraz düşünün.bilginiz yoksa araştırın.ne kadar zamanda kaç tonluk taşlardan kaç tane kullanılmış.Keops piramidinin özellikleri vs.

Kafan çok karışık! Piramitlere mucize dersen eğer.... Firavun'un tanrı olma iddiasını da kabul etmiş olursun. O zamanda Hz. Musa'yı peygamber değil şarlatan durumuna düşürürsün ve inandığın herşeyle çelişirsin.

Mimar arkadaşlarım var. Piramitlerin yapımını isteyen herkese çok güzel açıklıyorlar. Efsanenin peşinde koşanlar anlamamakta direniyor tabi...

Bırakın şu Piramitlerin yakasını derken bunu kastediyorum aslında... Anlayana tabi...

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Şunu belirtmek isterim piramitler sadece mısır medeniyetine ait yapıtlar değil tarihi incelediğimizde eski uygarlıkların bir kısmındada bu yapıtlara rastlıyoruz piramitlerin mucize olmasından çok keskin bir zeka ürünü olduğu görülmektedir bunun bir peygamberi yahut bir dini reddetme olarak algılamakta bence yanlış bir davranış.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
demek istediğim tam olarak şuydu arkadaşlar. Tarihte hiçbir zaman insanoğlu maymun gibi ortaya çıkıp modern insan şekline dönüşmedi. Tam olarak insan gibi yaratıldık ve tam olarak belli bir gelimişlik ve bilgi düzeyine sahiptik. İşin dinsel kısımlarına girmicem çünki bazı ateist arkadaşların olduğunu görüyorum. Bi düşünün 8000 yıl öncesinde insanlar briden bu kadar bilgiye nasıl sahip oldu. Dostlarım, korkarım ki dünya üzerinde ilk nefes alıp veren tek canlılar biz değildik. Dizazorlar dönemini unutmayın!!! o dönemden neden hiç insan kalıntısı kalmamış.???

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Kafan çok karışık! Piramitlere mucize dersen eğer.... Firavun'un tanrı olma iddiasını da kabul etmiş olursun. O zamanda Hz. Musa'yı peygamber değil şarlatan durumuna düşürürsün ve inandığın herşeyle çelişirsin.

Mimar arkadaşlarım var. Piramitlerin yapımını isteyen herkese çok güzel açıklıyorlar. Efsanenin peşinde koşanlar anlamamakta direniyor tabi...

Bırakın şu Piramitlerin yakasını derken bunu kastediyorum aslında... Anlayana tabi...
yazdıkalrım içinde piramitlere mucize dediğimi nasıl çıkardın?anlatmaya çalıştığımı anlamadın galiba.adam demişki ozamanlarda bu yapılar imkansız.taş devri aldatmaca.bende diyorum ki piramitlerde 10000 yıl öncesine dayanıyor.ozamanın teknolojisi, imkanları vs. o piramitleri okadar süre içierisinde yapamayacak kadar geriydi.demekki neymiş.imkansız denilen şeyler gerçek olabilyormuş.piramitler nasıl yapıldıysa o taşlar,yüzüklerde öyle yapıldı.şimdi anladın mı?
hem başka bir arkadaşın dediği gibi piramitler sadece mısır uygarlıklarına ait değil.çoook daha eski yapılarda var.ve yapılar sadece baktığımız zaman "vay canına" deyip geçebileceğimiz yapılar değil.gizemleri hala çözülememiş yapılar.

Peygamberler konusuna gelince;
Harun yahyanın dediklerine göre peygamberlerin mucizeleride aldatmacadır.Hz.İsa ölüyü diriltmiştir.Bugün bunu tıp yapamamaktadır.(hemen saldırmayın tamamını okuyun yazdıklarımın)Evet.O bir peygamberdir.Allah tarafından doğa üstü güçler verilmiştir kendisine.Allah nasıl peygamberine insan diriltecek güç veriyorsa ozamanki insanada o taşı yontabilecek zeka verir.bunu anlatmaya çalışyorum.Allah ın tek sevdiği kulları peygamberler değildir.Yada yardım ettiği.

Aziz Nesin' in güzel bir röportajı vardı.
"Elin gavuru gidiyor ilaç üretiyor, alet yapıyor, bilimle uğraşıyor, hastalıkları tedavi ediyor.Bizde ise hiç birşey yok.İlaç desen gavurlardan, hastane aletleri desen gavurlardan.Bizim çocuklarımız okuyor bu aletleri kullanıyor.Onlarınkiler okuyor o aletleri yapıyor.Biz ne yapıyoruz peki?
Hee bunlar Kuran da yazıyor diyoruz.E biz okadar salak mıyız ki kendi kitabımızda yazanı bulamıyoruz.Gavur yaptıktan sonra buluyoruz?"

işte harun yayha böyle bi herif

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,164
Harun Yahya denilen adamın, herhangi bir yazıda ismi geçiyorsa o yazıyı okumayı kesiniz, inanıyorsanız inanmayınız.

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Harun Yahya denilen adamın, herhangi bir yazıda ismi geçiyorsa o yazıyı okumayı kesiniz, inanıyorsanız inanmayınız.

Katılıyorum. Yazdıklarının hiç bir bilimsel dayanağı yoktur. Ciddi bilimsel çevrelerde Ajdar muamelesi görmektedir. (Acı ama gerçek!)

taras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vakti olan için okunmaya değmeyecek yazı yoktur bence. okumayın, inanıyorsanız inanmayın demek kesin bir ön yargının ve değişik fikirlere saygısızlığın göstergesidir.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181

Çok şükür ki ben bilimin gerçek olduğuna inanıyorum. O yüzden de aklı evvel Darwin'in dahi söylediklerini "Darwin ne diyorsa yalandır" diyerek bir kenara atmıyor ve gerektiğinde tartışıyorum.

Harun Yahya, dini bir kişilik olarak tamamen yanlış yolda ve tamamen kendi fikirleriyle yeni bir din kuran bir adam. Bir nevi kendini peygamber gibi görüyor. Ancak bu, doğru bir söz söylediği zaman size onu yalanlama hakkını vermez.

Nasıl olur da insanlar böyle akılsızca bir şeye inanıyorlar. Bir adet taş buluyorlar ve sonra o taşın üzerinden milyon tane hikaye uyduruyorlar. Sonra da adına bilim deyip çıkıveriyorlar. Bir taş parçasının üzerinden destan yazacak kadar öykü yazıyorlar.

Eğer öyle ise, nasıl oluyor da bugün hala bazı kabileler var "cilalı taş devrinde" gibi yaşıyorlar? Onlar uzaydan mı düştüler dünyamıza? Yahut nasıl oluyor da bakteriler bizden evvel var olmalarına rağmen hala tek hücreli basit yaratıklar olarak kalmışlar. Biz onlarla aynı ortamdaydık, binlerce yıldır da öyleyiz. Hep biz gelişiyoruz ama onlar oldukları yerde sayıyorlar. Hatta bizden milyonlarca yıl önceden beri bakteriler var..

Birinin adı bilimadamı olmayıversin, her dediğine inanıyorlar. Çok ilginç bir akılsızlık örneği. Benim inandığım bilim bundan çok uzaktır. Herkes kendi fikrini "bence böyledir" deyip dile getiriyor, hiç kimsenin kanıtlarla ilgilendiği yok, sonra da adına bilim diyorlar.

Elin gavuru şunu yapıyor biz yerimizde sayıyoruz diyenlere gelince; sizler zaten başörtüsü üniversiteye girmesin diye yıllardır bir bez parçasıyla kavga edenler değilş misiniz? Ne biçim bir anlayış bu, hem bilimi bırakmış falanın kıyafeti filanın sakalı diye abuk sabuk şeylerle üniversitelerimizi perişan ediyorsunuz, hem de elalem bilim yapıyor biz yerimizde sayıyoruz diyorsunuz. Ne tuhaf, halbuki biz bunu size yıllardır söylüyorduk!

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Tartışmlarımızda bir yanlışlık var galiba herhangibir konu tartışılırken aslında başka şeyleri tartışıyormuşuzda oanki konuşulan konuda bahnesi gibi oluyor bu da tarışmlarımızdaki verimi heyecanı azaltıyor

olay turbana karşı olan statükocularla takkiye yapıyor şeriatçılar boyutundan çıkmalı