Çiğ Köfte yoğuruyoruz..Önerisi olan ?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Peter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peter

Dekan
Emektar
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
8,051
Reaksiyon puanı
88
Puanları
0
Şimdi biz iki aile ortak olarak Çiğ Köfte yoğuracağız..Ancak daha önce deneyimimiz olmadığından nasıl yoğurulur vs hiç bilmiyoruz :D
İnternetten tarife baktım..Tarif aşağıdaki gibi ;

Malzemeler
yarım kilo çiğ köftelik bulgur
2 büyük kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağ
5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı isot
1 çay kaşığı kimyon
7 diş sarımsak
yarım kilo çiğ köftelik kıyma (3-4 kere çekilmiş)
1 demet maydonoz
yarım demet yeşil soğan
1 demet taze nane
1 demet kıvırcık salata
1 çay bardağı su
Yapılışı
Robotta çekilen kuru soğanlar, bulgur ve zeytinyağ 10 dakika yoğrulur. Daha sonra sırasıyla domates salçası, biber salçası ve isot ilave edilir. Kıyma da ilave edilip yoğrulmaya başlanır. Yoğurma sırasında kimyon, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış maydonoz ve en son olarak yeşil soğan da ilave edilir. 20 dakika daha yoğrulurken su da yavaş yavaş ilave edilir. 10 dakika dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar ıslak elle alınıp avuç içinde bir kere sıkılıp şekil verilir. Nane ve kıvırcık yaprak eşliğinde servis edilir.

Kaynak


Malzemeleri almak sorun değil ancak bu malzemelere şunu ekle yada şunu çıkar diyebileceğiniz bişiler var mı ?
Önemli bir püf noktası var mıdır ?
Yoğururken neler yapılmalıdır ?

Bir de ufak not : Konu oldukça insanın ağzını sulandırıyor biliyorum ama mazur görün :D Bu yüzden resim vs. eklemiyorum :D
 

ugurhanuslu

Profesör
Katılım
2 Mayıs 2009
Mesajlar
1,703
Reaksiyon puanı
43
Puanları
228
ha vallah bende bilmiyirem. bizim andepte nenelerimiz yapardı ama... :)
 

axilik

Profesör
Katılım
30 Ocak 2009
Mesajlar
1,122
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
bende hep hazırcılardan oldum ne diyeyim:D
 

eray045

Rektör
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
243
dibi tırtıklı tepsi yazmayı unutmuşlar :D
 

cheleby

Müdavim
Müdavim
Katılım
8 Mayıs 2009
Mesajlar
2,717
Reaksiyon puanı
227
Puanları
243
çiğköfte diyip yaramı deşmeyin :D

Yapması değilde yemesini çok iyi bilirim :D
 

Alptekin46

Doçent
Katılım
10 Aralık 2008
Mesajlar
996
Reaksiyon puanı
14
Puanları
218
çiğ ıköfte tepsisi lazı dibi tırtıklı, isot yağ biber kimyon karabiber köfte baharatı (araları virgüllü) ve salçayı bir kapta karıştıtıp sos hazırlYbilirsin. Ama isot yağ ve baharat miktarını arttıran lazım . kıymanın üzerinede bir kaç saat önceden biraz isot at.

Sonra soğan ve rendelenmiş domates ile bulguru biraz yoğur sonra sos ve kıymayı koyarsın. bunun yanında yoğururken içine kabukları ile birlikte limon doğra yoğuran öyle yoğursun. özellikle su ilavesi oladan yoğurulan makbuldür ama kuru olursa su ilavesi yapabilirsin. Anlatımda çiğ köfte gibi karışık oldu
 

Peter

Dekan
Emektar
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
8,051
Reaksiyon puanı
88
Puanları
0
çiğ ıköfte tepsisi lazı dibi tırtıklı, isot yağ biber kimyon karabiber köfte baharatı (araları virgüllü) ve salçayı bir kapta karıştıtıp sos hazırlYbilirsin. Ama isot yağ ve baharat miktarını arttıran lazım . kıymanın üzerinede bir kaç saat önceden biraz isot at.

Sonra soğan ve rendelenmiş domates ile bulguru biraz yoğur sonra sos ve kıymayı koyarsın. bunun yanında yoğururken içine kabukları ile birlikte limon doğra yoğuran öyle yoğursun. özellikle su ilavesi oladan yoğurulan makbuldür ama kuru olursa su ilavesi yapabilirsin. Anlatımda çiğ köfte gibi karışık oldu
Dibi tırtıklı tepsi tamam :D

rendelenmiş domates işi karıştırdı..
domates yoktu yukarıdaki listede ama domates de koyuluyor mu :huh:
 

Turk_ST@Rs

Asistan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
304
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
çay bardagı su yerine kucuk buzlardan kulan 2-3 tane aldıgın et sinirsiz et olsun sinir olan et insanı cabuk şişirir :)
 

eoktay

Asistan
Katılım
30 Kasım 2009
Mesajlar
216
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
çiğköfteye kıyma et koyulmaz bir kere yanlış burda
 

risale

Doçent
Katılım
23 Mart 2010
Mesajlar
557
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
çiğköfteye kıyma et koyulmaz bir kere yanlış burda
Birkere o kıymayı ancak Fatih kadınlar pazarında bulursun diğer kaliteli malzemeyide.
Arkadaşın dediği gibi kıyma değilde özel et bıçakla doğranacak[o biraz yaş öyle usta nerede]Yine bulgurun kaliteli olması lazım domates koyarsan sulanır öyle haybedende su ilavesi yok.
En iyisi etsiz çiğ köfte yap etlisini yoğururken pişirecek adamda bulamazsın çiğ çiğ yersin.
gel cimrilik yapma.İstanbuldaysan Fatih Kadınlar pazarına gel çiğ köftenin hasını ye.
afiyet olsun.
 

mei

Profesör
Katılım
26 Mart 2009
Mesajlar
1,856
Reaksiyon puanı
36
Puanları
228
çiğ köfteye kıyma konulur ama kıymasızda yapılır.
 

axilik

Profesör
Katılım
30 Ocak 2009
Mesajlar
1,122
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
tabii en önemli mazemeyi unutmayalım: çiğköfteyi yoğuranın teri :lol:
 

webrettin

Müdavim
Müdavim
Katılım
16 Mart 2009
Mesajlar
1,676
Reaksiyon puanı
49
Puanları
228
benim önerim yalnız yeme şu adresten benle irtibata geçebilirsin kazanova@görengözhakkı.çiğ :)
 

LaWa

Profesör
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
228
Yukardaki malzemeler aşağı yukarı doğru da bu şekilde pek yapmam.
Eti özellikle sinirsiz ve yağsız olanından secmeniz lazım.
İlk defa yapıyorsanız ufak tefek sorunlar çıkabilir.
 

Peter

Dekan
Emektar
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
8,051
Reaksiyon puanı
88
Puanları
0
Arkadaşlar yoğuracak adam bol kaslı 3-4 saat et pişene kadar yoğurtturacağım ona merak etmeyin :)
bu arada kadınlar pazarı nasıl bi yer merak ettim doğrusu
 
Üst