- Reaksiyon puanı
- 88
Şimdi biz iki aile ortak olarak Çiğ Köfte yoğuracağız..Ancak daha önce deneyimimiz olmadığından nasıl yoğurulur vs hiç bilmiyoruz
İnternetten tarife baktım..Tarif aşağıdaki gibi ;
Malzemeleri almak sorun değil ancak bu malzemelere şunu ekle yada şunu çıkar diyebileceğiniz bişiler var mı ?
Önemli bir püf noktası var mıdır ?
Yoğururken neler yapılmalıdır ?
Bir de ufak not : Konu oldukça insanın ağzını sulandırıyor biliyorum ama mazur görün
Bu yüzden resim vs. eklemiyorum

İnternetten tarife baktım..Tarif aşağıdaki gibi ;
KaynakMalzemeler
yarım kilo çiğ köftelik bulgur
2 büyük kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağ
5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı isot
1 çay kaşığı kimyon
7 diş sarımsak
yarım kilo çiğ köftelik kıyma (3-4 kere çekilmiş)
1 demet maydonoz
yarım demet yeşil soğan
1 demet taze nane
1 demet kıvırcık salata
1 çay bardağı su
Yapılışı
Robotta çekilen kuru soğanlar, bulgur ve zeytinyağ 10 dakika yoğrulur. Daha sonra sırasıyla domates salçası, biber salçası ve isot ilave edilir. Kıyma da ilave edilip yoğrulmaya başlanır. Yoğurma sırasında kimyon, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış maydonoz ve en son olarak yeşil soğan da ilave edilir. 20 dakika daha yoğrulurken su da yavaş yavaş ilave edilir. 10 dakika dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar ıslak elle alınıp avuç içinde bir kere sıkılıp şekil verilir. Nane ve kıvırcık yaprak eşliğinde servis edilir.
Malzemeleri almak sorun değil ancak bu malzemelere şunu ekle yada şunu çıkar diyebileceğiniz bişiler var mı ?
Önemli bir püf noktası var mıdır ?
Yoğururken neler yapılmalıdır ?
Bir de ufak not : Konu oldukça insanın ağzını sulandırıyor biliyorum ama mazur görün