Çift Kamera Mı? İris Tarayıcı Mı?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Demek istediğim o değil zaten. Veri toplamayan şirket yok zaten. Şirketlerin hisselerinin değerlerini arttıran da bizim verilerimiz. iOS da açık sayısı daha fazladır muhtemelen. Ben iOS u cihazda ne olduğunu daha kolay kontrol edebildiğimden dolayı seviyorum. Yani 3.parti yazılımlara daha kapalı.
Androidde izinler var mesela bir program senin telefonna erişiyorsa onun iznini kapatıyorsun ve artık telefonuan erişemiyor mikrofon iznim var kapatıyorsun hop bitti artık sen izin veresiye dek mikrofonunu kullanamıyor

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bak bana sorarsan ikisi de gereksiz derim. Neden diyecek olursan:
Parmak izi varken iris tarayıcı gereksiz yani göz boyama ne gereği var parmak izinden fazla katkısı mı var? Çift kamera saçmalık zaten haa Samsung sağlam lens koyuyor son zamanlarda ama gereksiz ya hakikaten bak bu teknolojiyi ilk htc çıkartmıştı tutmadı zamanında şimdi tekrardan tutturmaya çalışıyorlar. Boş yani bana göre bi Lumia 1020 kamerası değil. Bu özellikler fazla gereksiz artık gün geçtikçe daha gereksiz şeylerle karşılaşacağız. Bak mesela bende Note 5 var ilk çıktığında almıştım. Antutuda felan 1. geliyordu. Şimdi ne oldu yalan oldu. Vulkan diye bir zımbırtı çıkarttılar. Saçmalığa bakın Vulkan desteği olan bir cihazla desteği olmayan bir cihazı karşılaştırıyor bu test programı. Kaç tane vulkan destekleyen uygulama var daha? NFS Shift var bi tek benim bildiğim o da daha betada yani. Hiçbir oyunda kasma yapmıyor son ayarlarda açıyor bir tek göz boyama olan şu testlerde son zamanlarda daha düşük skor alıyor. Demek istediğim fazla teknoloji gereksiz bişe. Ki ben bunu sana en az 50 defa telefon değiştiren biri olarak söylüyorum :) İnsan sonunda anlıyor kafaya tınkk ediyor. Tınk edince ne kadar pişman olduğunu anlıyor. İhtiyacından fazla her şey gereksizdir. Bağımlılık etkisi de var ben sana söyleyeyim. Bak mesela Note 7'yi aldın ya ya ben bunu beğenmedim diyorsun iPhone 7'ye odaklanıyorsun bu sefer telefonunu satıp iPhone 7 alayım diyorsun. iPhone 7'ye bakıyorsun mesela bak bunda her şey kapalı Androidde her şey rahattı diyorsun tekrardan androidli bir telefon alıyorsun bu süreç tatmin olana kadar gidiyor yani. Düştüğün zaman anlıyorsun ulan ben Note 7 almıştım neden sattım diyorsun. Her şeyi bana yetmiyor muydu sanki diyorsun ama geç oluyor işte. Dediğim gibi iyi düşün bu yazdıklarım mutlaka kafanda bulunsun.
Antutu'nun vulkan desteği yok note 7 grafik birimi note 5e göre çok daha güçlü bilmeden yorum yapmayalım lütfen

M

Murat Burç

SDN Okuru
Evet. Bilinçli kullanıcı 2 sistemde de kolay kolay etkilenmez zaten. Ama android de kullanıcı bilinçli olsa bile dosya sistemi açık olduğundan etkilenmesi daha kolay oluyor iOS a göre.
Açık olduğu için. Açık olduğu için derken ? bilmediğin apkyi yüklemezsin olur biter. Androide güvenlik sistemi yok mu en basitinden samsung knox şuan çok sağlam bir güvenlik sistemi ve ayrıca androdie aylık olarak güvenlik güncellesi gönderiyorlar iOS'u ne olursa olsun herşeyin üzerinde tutuyorsunuz

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Androidde izinler var mesela bir program senin telefonna erişiyorsa onun iznini kapatıyorsun ve artık telefonuan erişemiyor mikrofon iznim var kapatıyorsun hop bitti artık sen izin veresiye dek mikrofonunu kullanamıyor

Biliyorum onları. Ama hiçbir zaman Android e iOS kadar güvenemedim.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Açık olduğu için. Açık olduğu için derken ? bilmediğin apkyi yüklemezsin olur biter. Androide güvenlik sistemi yok mu en basitinden samsung knox şuan çok sağlam bir güvenlik sistemi ve ayrıca androdie aylık olarak güvenlik güncellesi gönderiyorlar iOS'u ne olursa olsun herşeyin üzerinde tutuyorsunuz

Mesela ben öyle kullanmıyorum. Bana göre iOS'un rahatlığı başka. Kurcalarım telefonu. Şuan jailbreakli kullanıyorum. Gayet memnunum. Yalan da söylemiyim androidde S6 kullanırken aldığım havayı alamıyorum. Ama iOS'un da başka yanlar güzel. Sırf bilmediğimiz apk yüklememe ile iş bitmiyor bazen. MMS açıkları da çıkabiliyor. Geçen yıl yazın çıkmıştı hatırlıyorum. iOS'unda bir sürü açığı var. Ama bir problem olduğunda güncelleme çabuk çıkıyor. Samsung politikasını değiştirdi. Ben S6 kullanıyorken Starefight diye mi ne bir açık çıkmıştı tüm android cihazlara. Google kısa süre içinde saf androide vermişti ama samsung geç vermişti. Zaten iPhone'a fiyat politkası ve uzun ömürlülüğü yüzünden geçmiştim.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Mesela ben öyle kullanmıyorum. Bana göre iOS'un rahatlığı başka. Kurcalarım telefonu. Şuan jailbreakli kullanıyorum. Gayet memnunum. Yalan da söylemiyim androidde S6 kullanırken aldığım havayı alamıyorum. Ama iOS'un da başka yanlar güzel. Sırf bilmediğimiz apk yüklememe ile iş bitmiyor bazen. MMS açıkları da çıkabiliyor. Geçen yıl yazın çıkmıştı hatırlıyorum. iOS'unda bir sürü açığı var. Ama bir problem olduğunda güncelleme çabuk çıkıyor. Samsung politikasını değiştirdi. Ben S6 kullanıyorken Starefight diye mi ne bir açık çıkmıştı tüm android cihazlara. Google kısa süre içinde saf androide vermişti ama samsung geç vermişti. Zaten iPhone'a fiyat politkası ve uzun ömürlülüğü yüzünden geçmiştim.
Aynı açık iOS'tada mevcut MMS açığı yeni çıktı

KNSLGR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bence iris tarayıcısı çünkü apple eğer çift kamera koyarsa büyük ihtimalle 360derece işine falan girmiş olacak. Bu da demek oluyor ki apple vr hazırlıyor bütçeni bilemem fakat pahalı olacağı için büyük bir çoğunluk alamayacak bu durumda da çift kameranın bir özelliği kalmyacak.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Antutu'nun vulkan desteği yok note 7 grafik birimi note 5e göre çok daha güçlü bilmeden yorum yapmayalım lütfen
Bilmeden yorum yapmayalım lütfen vıdıvıdı birader ona lafımız yok antutunun vulkan desteği var git araştır ayrıca tabii ki iyi olacak benim demek istediğim ne gerek var gta 5 mi çalıştıracan telefonda

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bilmeden yorum yapmayalım lütfen vıdıvıdı birader ona lafımız yok antutunun vulkan desteği var git araştır ayrıca tabii ki iyi olacak benim demek istediğim ne gerek var gta 5 mi çalıştıracan telefonda
Tekrar söylüyorum antutu vulkan desteği yok ayrıca VR performansı için ayrıca oyunlar 2kya optimizasyon edildiğinde öte 5 zorlanır ayrıca daha uzun ömürlü bir telefon olur

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Tekrar söylüyorum antutu vulkan desteği yok ayrıca VR performansı için ayrıca oyunlar 2kya optimizasyon edildiğinde öte 5 zorlanır ayrıca daha uzun ömürlü bir telefon olur
Yukarıdaki S7'de test başlamadan önce Vulkan API yazıyor dikkat et
Zoruna gitmesin bir de bişe diyeceğim kardeşim senin yaşın kadar ben telefon kullandım o kadar cahil zannetme bizi tamam mı :)

M

Murat Burç

SDN Okuru
Yukarıdaki S7'de test başlamadan önce Vulkan API yazıyor dikkat et
Zoruna gitmesin bir de bişe diyeceğim kardeşim senin yaşın kadar ben telefon kullandım o kadar cahil zannetme bizi tamam mı :)
open GL es 3.1 ne zamandan beri vulkan oldu ya :)
Testte vulkan yazan hiçbir yer yok

{~serdar~}

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Larma
Zaten parmak izi tarayıcısı varken ıris tarayıcısı bence pek önemli değil. Her insanın parmak izi farklı olduğu için bence daha güvenilir ve ıris tarayıcısında kameraya gözünü ayarlayıp onu algılaması çok kısa süreceğini düşünmüyorum. Bana göre önemli olan kilit değil, kilidi açtıktan sonra yapabileceklerin.
Parmağını kesip kilidi açabilirler

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Zaten donumuzun rengine kadar ögrenmisler. Bir de iris alip, gözünüzün fotosunu mu vereceksiniz adamlara. Parmak izinde de ayni sey oldu. Sekilli kilit neyinize yetmiyor

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Zaten donumuzun rengine kadar ögrenmisler. Bir de iris alip, gözünüzün fotosunu mu vereceksiniz adamlara. Parmak izinde de ayni sey oldu. Sekilli kilit neyinize yetmiyor
Vallahi bence parmak izi oldukça güzel ben o yüzden hiç kilit koymuyodum desen filan çok üşendirici en azından bana göre pat parmağımı basıyorum yarım saniye geçmiyor açılıyor .

Zırt pırt kapatıtp açanlar içinde çok iyi ayrıca biri seni girerken görme olayıda yok .

Ama göz tarama bana gereksiz geldi .

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Vallahi bence parmak izi oldukça güzel ben o yüzden hiç kilit koymuyodum desen filan çok üşendirici en azından bana göre pat parmağımı basıyorum yarım saniye geçmiyor açılıyor .

Zırt pırt kapatıtp açanlar içinde çok iyi ayrıca biri seni girerken görme olayıda yok .

Ama göz tarama bana gereksiz geldi .
Fimlerde olan şeyleri telefonlara entegre etmeye başladılar. Benim derdim bu kadar verinin toplanması. Yoksa teknolojiye karşı olduğumdan değil.

Neova

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Çift kamera olsa iyi olurdu.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Note 7 Hepsiburada üzerinden Samsung TR garantili olarak ön siparişe açılmış. 3500 lira fiyat biçmişler. (İlk ilan verildiğinde 4000 liraydı)

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Arkadaşlar şu ana kadar reklam amaçlı nekadar şey varsa onlara takılmış kalmışsınz iris taramaymış çift kameraymış bence tartışılmak için gereksiz şeyler.

Güvenlik açıkları ile ise ciddi hacklerden bahsediyorsunuz çoğunuz allah bilir hayatında hiç telefonu rat yememiştir.Birçoğunuzun mail şifrelerinin hepsi aynı (bu yöntemle itunes üzerinden az çihaz elengeçirilmiyor).Ve iphone ne kadar veriniz varsa cia ya aktarmadığı için mahkemelik olduğunu ve kazandığına inanan var mı çok komik şeyler demi tüm bilgileriniz istiparat örgütlerine gidiyor.Dahası var mı

salihduran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ya arkadaşlar ben ilk defa iphone kullanıcam. bu güne kadar hep andoid kullandım. iphone 6s plus almaya niyetlendim derken kafam fena halde karıştı. acaba iphone 7 plus u beklemelimiyim yoksa iphone 6s plus mu almalıyım. bu konuda bana yardımcı olur mususnuz...

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
ya arkadaşlar ben ilk defa iphone kullanıcam. bu güne kadar hep andoid kullandım. iphone 6s plus almaya niyetlendim derken kafam fena halde karıştı. acaba iphone 7 plus u beklemelimiyim yoksa iphone 6s plus mu almalıyım. bu konuda bana yardımcı olur mususnuz...

Konu açsanız daha iyi olur. 7 plusı bekleyin pişman olmazsınız.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876

Başka bir konu açarsanız sevinirim konumuzla alakası yok bunun.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Nedense İris i android platformunda güvenli bulmuyorum. Bana göre de ben bi cihaza neden İris imi taratıyım? Belki abartıyorsun diyeceksiniz de ben biraz mesafeli bakıyorum. Çift kamera diyorum o yüzden.
Doğru.Zaten ben parmak izi işinden de Başlarda hiç hoşlanmamıştım.Tel bi hacklense geçmiş olsun parmak iziniz ve irisiniz gitti.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Şimdi bana kızacak arkadaşlar var ama ikisi de gereksiz bana göre.

950xl kullandım iris tarayıcı vardı gözlük kullanıyorum 8 adet iyileştirmeli tarama yapmama rağmen gözlük de ışık parlaması olunca iris miris hikaye oluyor. Lens kullananları düşünmüyorum bile adam kalkmış lensler takılı değil telefonu açacak kabul etmiyor(950xl de tek iris taratma hakkınız var parmak izi gibi farklı parmak izleri ekleyip istediğiniz kişininkini tamınlayamıyorsunuz)

2. kamera ise v10'umda var geniş açı dar açı ben geometriyi hiç sevmemişimdir ne zaman kullanılır derseniz 10 kişilik 20 kişilik grup sayko bir şekilde beraber takılmıyorsanız yazdan yaza düğünlerde kullanırsınız yada ne bileyim memlekete gidersin bi tepeye çıkarsın şehir manzarası ve selfi karışımı olsun dersen o zaman kullanırsın yoksa pek farketmiyor

kısacası hologram teknolojisi gelene kadar ben burada yohum
(Benim yorumum aynen budur, tekrar yazmaya gerek yok.)

furkany33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Benim fikrim parmak izi gibi pratik hızlı bir yol varken iris tarayıcı gereksiz geliyor bence böyle suan gereği olmayan teknolojiler yerine daha hızlı daha iyi okuyan parmak izi sensörleri gelistirilmeli iristen daha pratik hic olmazsa