Çift işletim sistemi

yasin8619

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar hardiskimi 4 e böldüm (harddiskim 80 gb)

• C de bozuk xp var
  • D'ye Windows 7 yükledim
  • H'a da yeni Windows Xp yükledim.
  • E de boş

şimdi ben C (eski Xp) yi biçimlendirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
Bilgisayarım-yönet -depolama-Disk yönetiminden yapmaya çalıştım olmuyor. Eski Xp kalıntıları olduğundan biçimlendiremiyorum.

yardım lütfen!!!:excl:

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Windows 7 deyken xp'nin bulunduğu C dizinini biçimlendir daha sonra Easy BCD programı ile başlangıçta seçmen için verilen Xp seçeneğini silersin ;)

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
kardeş
senin problemin pulbiber
çorba yapmışsın pulbiber eksik
git al bakkaldan
:D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Windows'u hangi sürücüye kurarsan kur, yine de C sürücüsüne ihtiyaç duyar. O yüzden C'yi formatladığında diğer sistemler çalışmayacaktır. O yüzden C'yi herhangi bir format aracıyla Windows kapalıyken ancak formatlayabilirsin. Daha sonra da diğer Windows'lar açılamaz duruma geleceği için, bir Windows XP CD'si takıp kurtarma konsoluna gelmelisin. (HDD seçim ekranında R tuşuna başarak.) Sonra sırasıyla fixboot, fixmbr komutlarını çalıştırmalı ve daha sonra da bootcfg /rebuild komutunu girmelisin. Yalnız Windows 7'nin boot record olayı değişti mi bilmiyorum, yani bu işlemler biraz riskli.

yasin8619

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Windows 7 deyken xp'nin bulunduğu C dizinini biçimlendir daha sonra Easy BCD programı ile başlangıçta seçmen için verilen Xp seçeneğini silersin ;)

yaptım ama C(eski Xp'yi) biçimelediremedim. C ye gittim içini siidim. bi kaç dosya hariç hepsini sildi, sonra "Easy BCD" ile xp yi başlangıçta sildim ama c yi biçimlendiremiyorum yine.

yasin8619

Asistan
Reaksiyon puanı
1
başka fikri olan var mı ????

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Win 7 üzerinden bozuk xpyi sil gitsin

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım en sağlamı,komple sil.Sadece c yi silemezsin her halûkârda windows 7 çalışmaz.En sağlamı sistemleri yeniden kur önce XP sonra 7 kolay gelsin.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
diğer XP aç
komut istemini aç
format c: yaz enter bas
zorlamak istermisiniz diye soracak evet de format atılsın o kadar
sanırım cevap veren herkes yeni jenerasyon DOS kimsenin aklına gelmemiş :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
kaberdey, Windows C'ye her zaman ihtiyaç duyar, o yüzden Windows açıkken isterse Z'ye kurulu olsun, yine de C'yi formatlayamaz. Çünkü takas dosyası, boot dosyası C'de olur. Hatta o yüzden başka araçlarla C'yi formatladığında, diğer bölümlerdeki Windowsların hiç biri çalışmaz.

Bu işin yöntemi aslında zaten en kolay bir Win 98 disketiyle olur. :) Ama kötü yanı NTFS ile formatlayamaz. Biraz daha normal yolu Windows XP CD'si kullanarak C'yi formatlamak, ardından bilgisayarı yeniden başlatıp (yoksa kuruluma geçer) onarma ekranına gelmek, oradan da fixboot, fixmbr ve bootcfg komutlarını çalıştırarak yeni formatlanmış olan C'ye boot dosyalarını yazıp diğer bölümlerdeki Windowsların çalışmasını sağlamak. Teorik olarak çok basit, pratikte ise anlatıldığı kadar kısa sürmüyor ama tek zorluğu beklemek.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bence dörde bölmüşken bir bölüme de linux kur. Sanıyorum ordan diğer bölümlere istediğini yapabilirsin.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
ntfs bölümlerini sil onun yerine fat32 bölümüyle linux kur

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
80 gb hard diskin neyini 4e böldün salam bi şekilde hard diskini 2'ye böl sonra C: ye xP kur D: yede windows 7 kur tamam ne uğraşıyon