Çift Fan Performansı Nasıl Etkiler?

Rita Judy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar şu psikopat kasa fanını gördüm.

NF-A14 industrialPPC-24V-3000 Q100 IP67 PWM

Öncelikle ben hala hava soğutmadan yanayım.

Şimdi soruma gelelim.

Soğutma bloğu (sıvı soğutma) olmadan iki kasa fanını alttan ve üstten olmak üzere kasanın üst bölümüne monte edersem nasıl bir performans farkı elde ederim? Yani iki tane fan yapışık olarak düşünün.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Performans konusunda büyük bir artısı olacağını sanmıyorum tabi o sistemine ve gereksinimine bağlı onu kendi sistemine göre sen belirlersin ancak. Bende hava soğutmayı tercih edenlerdenim. Yaptığınız sistem de gayet başarılı olur yani hayal ettiğim kadarıyla ama öne bir adet ve arka kısma güzel bir egosuz fanı da atınca git çölde oyun oyna ;)

Rita Judy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Performans konusunda büyük bir artısı olacağını sanmıyorum tabi o sistemine ve gereksinimine bağlı onu kendi sistemine göre sen belirlersin ancak. Bende hava soğutmayı tercih edenlerdenim. Yaptığınız sistem de gayet başarılı olur yani hayal ettiğim kadarıyla ama öne bir adet ve arka kısma güzel bir egosuz fanı da atınca git çölde oyun oyna ;)

PHANTEKS EVOLV ITX TEMPERED GLASS BLACK/RED Enthoo Evolv ITX (PH-ES215PTG_SRD) mini-ITX Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah-Kırmızı Kasa - inventus

Başkanım şu mitx kasa olduğuna bakma, cidden inanılmaz bir hava soğutması var.

Normalde bu kasa mitx olmasına rağmen

önde 2x140 mm
üstte 2x140 mm
ve arkada 1x140 mm fan yeri var.

Ben de yukarıda bahsettiğim cidden akıl uçuklatan fandan bu kasaya 9 tane yerleştirmeyi düşünüyorum. 4 tane üste, 4 tane öne, 1 tane arkaya, yine bir tane de noctua d serisinin kırpılmış versiyonlarından tek blok tek fan bir soğutucu düşünüyorum.

Kasanın içerisindeki alan oldukça küçük olduğu için ve kasanın içerisinde hava akımını kesecek fazla komponent bulunmadığı için kasanın performansının çok iyi olacağını düşünüyorum.

Tahminen bir çok matx ve atx kasaya soğutma olarak fark atacak.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Arkadaşlar şu psikopat kasa fanını gördüm.

NF-A14 industrialPPC-24V-3000 Q100 IP67 PWM

Öncelikle ben hala hava soğutmadan yanayım.

Şimdi soruma gelelim.

Soğutma bloğu (sıvı soğutma) olmadan iki kasa fanını alttan ve üstten olmak üzere kasanın üst bölümüne monte edersem nasıl bir performans farkı elde ederim? Yani iki tane fan yapışık olarak düşünün.

Yardımlarınız için teşekkürler.
Kasa mükemmel duruyor soğutucular ile bence muhteşem olur sıvı soğutma ild şöyle bir not düşeyim yanlış anlaşılmasın çılgınca oc denemesi yapmayan birisi için sıvı soğutucu bence boşa masraf