güç tüketimiyle ne ilgisi var güç tasarufunda değil ki pcPerformans artışı olmaz aksine daha çok güç tüketilir. Zaten GT 9800 GT 730'dan daha düşük bir performans veriyor.
Yani iki ekran kartı birden PSU'dan güç çekecek.güç tüketimiyle ne ilgisi var güç tasarufunda değil ki pc
dostum bu konu hakkında bir bilgin varsa bana dc de anlatırmısın SelimGums #9228 istersen link te atarımÇift ekran kartlı modellerde bir tanesi oyun ve daha fazla performans isteyen uygulamalarda kullanılmak üzere olan harici ekran kartı, diğeri ise anakarta ya da işlemciye entegre olarak gelen günlük kullanıma uygun (ofis, video, internet, müzik, flash oyunlar vb.)
ekran kartıdır.
Hangi uygulamayı çalıştırıyorsan otomatik olarak uygun bir ekran kartı seçilir. Örneğin ; internette gezinmek için yüksek performanslı olan ekran kartına ihtiyacın yok, kullansan ne olur, daha fazla güç harcar, bataryan daha kısa sürede biter, uygulamaya göre daha fazla ısınır. Ama oyun oynayacaksan eğer, o zaman da düşük performanslı ekran kartından verim alamazsın.
Aslında şöyle bir benzetme yapabiliriz. 1-2 km'lik yolu gitmek için garajdan arabanı çıkarmana gerek yoktur. Yürüyerek ya da bisiklet ile gidebilirsin ama 5-10 km'lik ya da daha fazla bir yolu gitmek için arabanı garajdan çıkarman lazım.
Dostum bildiğim bu kadar ):dostum bu konu hakkında bir bilgin varsa bana dc de anlatırmısın SelimGums #9228 istersen link te atarım
Diyelim ki var ama zaten çoğu oyunlarda baktıklarıma göre çok fazla optimizasyon ve stabilite problemi mevcut SLI / Crossfire ile.Tek sistemde birden fazla ekran kartı kullanmak günümüzde son derece mantıksız bir eylem olur. Sebebi ise günümüz oyunları ve programları artık SLI veya CrossFire desteklemiyor. Desteklemeyince de sistem sadece tek bir ekran kartını kullanıyor, diğer kart ise bir köşede uyuyor.
SLI = Nvidia'nın tek bir sistemde birden fazla ekran kartı kullanımına verdiği isim.
CrossFire = AMD'nin tek bir sistemde birden fazla ekran kartı kullanımına verdiği isim.
Ayrıca SLI veya CrossFire yapmak için aynı kartları kullanman gerek, iki farklı kartla yapamazsın.
birşey daha ekleyeyim oyununda desteklemesi gerekiyor.Denildiği gibi SLI desteği yok bir, 2.si anakart da SLI / Crossfire desteklemeli ve son olarak ikisi aynı çipset olmalı.
@EFI Shell @met 35 @Emir Aydın