Ciddi Bir Uyarı Alıyorum Nasıl Çözebilirim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uSuLca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Linux bilgim geniş olduğu kadarda windowsuda bilirim.
Virüs sadece internetten girmez.Örneğin bir arkadaşdan deneme amaçlı win7cdsi almıştım.Bırak windows7yi virüsleri bile göremedim çünkü 2 dk sonra çöktü:D İyi kontrol et açık olan programları.Torrent indirmesi falan olabilir.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Virüs sadece internetten girmez.Örneğin bir arkadaşdan deneme amaçlı win7cdsi almıştım.

adam da durduk yere olmuş.. sadece sdn forum açıkmış..
arkadaşının win7 cdsi virüslüyse yapacak birşey yok.. suç microsoft da değil arkadaşın virüslü cd yazıp sana vermeseymiş..

kaspersky sandbox özelliği kullanarak bir yazılımı açınca ayrı bir ortam yaratıyor ve virüs sisteminize zarar veremiyor bu arada...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
internetten bazı programlar indirmiştim ama onlar gerekli programlardı ve crack li değildi bi şeklilde bulaştı ve sisteme yerleşerek kendini sistemin parçası olarak gösterdi dolayısı ile avast.kasper, hatta combofix dahi hiç bişey yapamadı bende çareyi forum sitelerinde araştırma yaparak bulabildim meğerse meretler açılış ta kendini başlatarak hemen aktif oluyormuş bende o virüsleri başka bi task manager programı ile gördüm ve raştırıp virüs olduğunu öğrendim ve tavsiyelere göre güvenli modda etkisiz hale getirdim ama bu son değil tabii daha ne virüsler bulaşacak o xp ye windows a virüs bulaşacakki antivirüs programı yapanlar da ekmek yesin değilmi

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Arkadaş biri sorununu söylemiş insanlar yardımcı olmamakla birlikte kafa karıştırmış bırakın linux reklamı yapmayı iyi ise memnunsanız kullanın sizi tutan yok yanlış konuda yanlış şeyleri savunuyorsunuz konuyu açan kişi windows mu kullanayım linux mu diye sormamış sorsa haklısınız linux önermede ama her windows konusunda olduğu gibi linux kullanın dayatmasıyla insanlar karşılaşmamalı...

Linux kulananlara tavsiyem daha öncede diyordum şimdide diyorum piyasada 300 linux sürümü var bu 300 sürüm bir araya gelse belkide 20 tane windows 7 eder suçu windows kullananlarda değil 300 sürümü egoistçe bir araya getirmeyenlerde arayın...
sizce linux ücretsiz olmasına rağmen neden pazar payında windowsu deviremiyor ücretsiz olmasından dolayı devirmesi gerekli nedeni benim yaptığım linux sizin yaptığınız linuxtan daha iyidir mantığıdır.... bu benim düşümcem saygılar..

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
adam da durduk yere olmuş.. sadece sdn forum açıkmış..
arkadaşının win7 cdsi virüslüyse yapacak birşey yok.. suç microsoft da değil arkadaşın virüslü cd yazıp sana vermeseymiş..

kaspersky sandbox özelliği kullanarak bir yazılımı açınca ayrı bir ortam yaratıyor ve virüs sisteminize zarar veremiyor bu arada...
Sen beni ne zaman anlıyacan :lol: microsofta suç atmıyorum örnek verdim :confused1: Ve buna bakılırsa kaspersky reklamı yaptın.Biz sadece örnek dedik.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Ve buna bakılırsa kaspersky reklamı yaptın.Biz sadece örnek dedik.

he kaspersky reklamı yaptım? konuda bahsedilen bir antivirüsün rakibini reklam yapmadım?
hadi gönlün olsun avastında reklamını yapıyım avast da da var sandbox özelliği..
kısaca sandboxla virüslü yazılımları virüsden etkilenmeden çalıştırabilirsiniz.. ayrı bir alan yarattığı için..

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
tamam tamam pişman oldum zaten konuştuğuma

banane kim ne kullanırsa kullansın ben linux umle mutluyum

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
he kaspersky reklamı yaptım? konuda bahsedilen bir antivirüsün rakibini reklam yapmadım?
Benim anlatma yeteneğim çok zayıf galiba :blink: Linuxu ben rakibi olarak değil yanına kurabileceği araç olarak göstermiştim.:flowers:

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Helal :).Boşver be abi kim ne kullanırsa kullansın :)

tabi canım windowsun kalas ve bükülmezliğine alıştık biz linux ayrı bir dünya

not: ( "linux ayrı bir dünya derken" ) dünyalı olan windows, siz başka gezeken tamam sonra tartışmayın :D

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
windows 7 konusunda linux muhabbeti yapıp win7 ye çamur atmaya çalışıyosunuz valla adamlar linux'a geçmek istese bile bu tür davranışları gördükten sonra geçmez
şahsen ben linux ve win işletim sistemlerini kullanan biriyim ama mübarek öyle bi noktaya sürüklediniz ki bir daha linux a adım atmak mı? 2 defa düşünücem artık...

ayrıca linux kullanıyoruz diye çok ayrıcalıklıymışsınız gibi davranıyosunuz (bkz:"linux ayrı bir dünya derken" ) dünyalı olan windows)
sonuçta internete bağlatıyo mu? oyun oynatıyo mu? araştırma yaptırıyo mu? o zaman neyi nasıl kullandığının bi önemi yok amaca ulaşıyosan her yol mübahtır.

eklemekte fayda var linuxta virüs yok muhabbeti dönmüş Linux ta virüs vardır.. Her sistemde virüs vardır virüssüz işletim sistemi yoktur olamaz
Linux'da Win e göre daha az virüs rastlanır çünkü
Virüs kodları yazan çoğu kişi zaten linux ya da win2000 kullanır
Linux Windowsa oranla daha az kitleye ulaşır kısacası int.den sadece banka işlemlerini yapan bi eleman linux yerine windows kullanır.
Linux geliştiricileri sürekli olarak yeni açıklar bulup kapıyabilir ama crackli win kullanıcıları pc kapancak korkusuna güncelleştirmeleri açmazlar.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
windows 7 konusunda linux muhabbeti yapıp win7 ye çamur atmaya çalışıyosunuz valla adamlar linux'a geçmek istese bile bu tür davranışları gördükten sonra geçmez
şahsen ben linux ve win işletim sistemlerini kullanan biriyim ama mübarek öyle bi noktaya sürüklediniz ki bir daha linux a adım atmak mı? 2 defa düşünücem artık...

ayrıca linux kullanıyoruz diye çok ayrıcalıklıymışsınız gibi davranıyosunuz (bkz:"linux ayrı bir dünya derken" ) dünyalı olan windows)
sonuçta internete bağlatıyo mu? oyun oynatıyo mu? araştırma yaptırıyo mu? o zaman neyi nasıl kullandığının bi önemi yok amaca ulaşıyosan her yol mübahtır.

eklemekte fayda var linuxta virüs yok muhabbeti dönmüş Linux ta virüs vardır.. Her sistemde virüs vardır virüssüz işletim sistemi yoktur olamaz
Linux'da Win e göre daha az virüs rastlanır çünkü
Virüs kodları yazan çoğu kişi zaten linux ya da win2000 kullanır
Linux Windowsa oranla daha az kitleye ulaşır kısacası int.den sadece banka işlemlerini yapan bi eleman linux yerine windows kullanır.
Linux geliştiricileri sürekli olarak yeni açıklar bulup kapıyabilir ama crackli win kullanıcıları pc kapancak korkusuna güncelleştirmeleri açmazlar.

Evet o tartışmanın içinde bende vardım arkadaşım. Dediklerinin çoğuna katılıyorum. Ve bende ikinci işletim sistemi olarak Ubuntu kullanıyorum. Hala bu kadar abartıldığı noktayı çözebilmiş değilim.

Açıkyürekliliğin için (+1)