Chromium, Opera, Firefox

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
2104.png

Yukarıda gördüğünüz benchmark sırasıyla Chrome, Opera ve Firefox arasında yapıldı.

Kullandığım sistem

İntel core i3, ram 3gb, ati radeon hd, 320gb hdd

Ubuntu 10.10

Önde olan Chromium gibi gözüküyor.

Opera sonuçları da fena değil.

Ancak Firefox yerlerde geziniyor.

Tavsiye edebileceğiniz başka test varmı?

Birazdan acid3 test bakacam.

Daha karar veremedim acaba Chromium mu yoksa Opera mı kullansam?

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
firefox'u uzun yıllardır kullanıyorum memnunumda ama grecekten acilma süresi, harcadigi fazla ram miktarina karsi düşük performansı, hantallıgı artık iyice canımı sıkmaya basladı. firefox 4 beta sürümlerinide denedim bence gelecegide karanlık, sorunlarının bicogu yeni sürümlerinde de devam etmekte. şu eklentileride olmasa yüzüne bakan olmaz gerci eklenti destegi bütün tarayicilara geliyo artik.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Eklenti desteğiyle bir çok kullanıcı Opera 11 kullanıcak sende opera kullanıp kendini alıştırmaya bak :D bence :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bütün tarayicilar yüklü zaten bende hepsini dönüşümlü kulanıyorum öyle takım tutar gibi tarayici secen adamlardan degilim :) hatta şuan eklentili chrome'dan yaziyorum.

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Web tasarımdan dolayı bende de hepsi yüklü. Hatta IE6 için sanal XP yüklü. Ama Opera'nın yeri ayrı.. Sadece hıza bakmayın, kullanışlılık ön planda olmalı..

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Cevaplarınız için teşekkürler.

Ben de Opera denemeyi düşünüyorum.

Uzun zamandan beri Chromium kullanıyorum.

Artık Chromium da eksiklikleri gözle görülür derece arttı.

Operaya dönüş yapmayı planlıyorum.

Alışmam lazım. Ayrıca arkadaşın dediği testi de uygulayacağım.

Teşekkürler.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Geçenlerde firefox'ta 5-6 sekme açtım. Bir işim çıktı 5-10 dakika sonra döndüm. Bilgisayarın fanı deli gibi dönüyordu. Yüklü sadece 2 eklenti var. Kapattıktan sonra fan yavaşladı kasa içi ısı düştü. Bir tarayıcı bu kadar işlemciye yüklenir miymiş? Opera'da 10 sekme açıkken yapmıyor aynı şeyi.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Linux dağıtımlarında chromium açık farkla önde...Daha sonra Opera:):)

Ancak Windowsta ise 1 numara Opera ve daha sonra ie kim ne derse desin....

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Tarayıcı seçimi tamamen kişiseldir. Herkes nasıl farklı arabalara biniyor ve tercih ediyorsa bu tarayıcılar içinde geçerlidir.

Kim hangi tarayıcıyı kendine yakın buluyorsa onu kullanır. Tamamen bakış açısı ve arayüzün size olan yakınlığı...

Ben Firefox kullanıyorum. Ara sıra da Arora ve Rekonq gibi gerçekten hafif tarayıcılar kullanıyorum ama Firefox'taki rahatlığı onlarda bulamıyorum.
Dikkat ederseniz rahatlık dedim, hız veya başka bir şey demedim.

Amacınıza uygun olan ve kullanımı hoşunuza giden, User Friendly arayüze sahip hangi tarayıcı ise onu kullanın.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
hep derim Google Chrome. Chromium bile değil. O bile Chrome'den yavaş. ve artık firefox u testlere sokmama kararı aldım :] bence hız konusunda hiç bir artısı yok.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
internette gezme hızları hic sorun degil, milisaniyelerle ölcülen hızlar benim icin problem olusturmuyor ama gel gör ki o kadar ram yemesine rahmen hala firefoxun 45 dakkada acilmasi hantaligi beni geriyo ve malesef firefox 4 te görünüm dısında ayni sorunlar devam ediyor. chrome gercekten basarili şu eklentileri biraz daha artsa temelli alicak beni benden. mozilla yap artik biseyler bak gidiyorum :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Firefox hantallaşmada 2. sıraya yükseldi bende. ie 1 ff 2

ie9 ve ff 4 umarım böyle olmaz.