- Reaksiyon puanı
- 201
[MENTION=50749]tmetalkaya[/MENTION] yani pc kullanmayın mı demek istiyorsun ?
Şöyleki, bu bilgiler sizin profilinizin ortaya çıkartılmasında kullanılıyor. Birey olarak değil sadece profiliniz neleri yapmaya yatkın bunlar öğreniliyor, çözümleniyor ve sonunda sizin tıklayabileceğiniz bir reklama dönüşüyor. Ne kadar çok veri alırsa sizden, profilinizi ona göre daha doğru bir şekilde elde edebiliyorlar. Sonra reklamlarla etkileşiminiz artıyor. Ben bizzat yaşadım.Chorme + Opera kullanıcısıyım.PC de yaptığım en önemli iş online bankacılık.O da herhangi bir şekilde çalınamaz çünkü bankaya girilecek şifrelerim tek kullanımlık.Onun dışında mail vs... Google bunları alsa ne olacak.PC de ne yaptığım vs... Google bilese ne olacak, açayım bir teamview tüm dünya görsün ne olacak.Yaptığım korsan downloadlar vs.. Google beni bunlarla mı suçlayacak?X bir MP3 ü ararken "xxxx mp3 download" cümlesini google a yazıyorum o buluyor ben indiriyorum.Yaptığım suç ise suç ortağım google.Başka neyimi çalacak, ifşa edecek ki?
sistemizide gerekesiz depolama yapıyor. siz farkında olun ya da olmayın. portatif firefox tabancı tarayıcı kullanabilirsiniz. google kuıllanmak şart değil. chromium tabancı kullanmakta ısrar ediyorsanız size; comodo dragon öneririm. kurulum yaparken seçeneklerden portatifi seçin sizin istediğiniz konuma kursun. böylece ne kadar yer kaplamaya başladığını görebilirsiniz. boşa alan işgal ediyor. alt tarafı bir internet tarayıcısı. chromium tabanlı tarayıcıların hepsi böyle. yandex.browser, gogle chrome, comodo dragon. bunların tabanları aynı. aralarında avantajlı olanı ise dragon'un portable olanı. biz sadece tavsiye yapıyoruz. tekrar söylemek isteriz; chromium tabanlı tarayıcılar size sormadan depolama yapıyor. portable olmayınca sanmayın ki yandex, comodo ya da gogle kurulum dosyalarını program files'e atıyor. direk Application Data klasörüne depolama yapıyor. 600 küsür mb'a ulaşıldığını gördüm bir sistemde. firefox tabanlı tarayıcılar ve opera en iyi tarayıcılardır. chromium tabanlı tarayıcılara biz asalak tarayıcı diyoruz. çünkü; güç var, kontrol yok. kontrolsüz güç de güç değildir. artık firefox daha hızlı. chromium tabanlı tarayıcılar tekrar düşüşe geçecektir.
O dediğiniz için chrome a gerek yok. Google a login olun, google da arama yapmaya başlayın yeterli.Şöyleki, bu bilgiler sizin profilinizin ortaya çıkartılmasında kullanılıyor. Birey olarak değil sadece profiliniz neleri yapmaya yatkın bunlar öğreniliyor, çözümleniyor ve sonunda sizin tıklayabileceğiniz bir reklama dönüşüyor. Ne kadar çok veri alırsa sizden, profilinizi ona göre daha doğru bir şekilde elde edebiliyorlar. Sonra reklamlarla etkileşiminiz artıyor. Ben bizzat yaşadım.
Chrome'da oluyor demedim zatenBu işlere kafa yoran biri değilim. Çok iyi derecede bilgim yok, kendimce...Sizin dediğiniz gibi chrome, chromium vs asalak browser diyorsunuz da siz kimsiniz?Sizi neden ciddiye alayım? Onu bir söyleseniz belki ciddiye alınırsınız.O dediğiniz için chrome a gerek yok. Google a login olun, google da arama yapmaya başlayın yeterli.10 numara bir pazarlama stratejisidir. Etik/etik değil tartışılır ama reklamcılıkda çığır açacak bişey.
Bu işlere kafa yoran biri değilim. Çok iyi derecede bilgim yok, kendimce...
Sizin dediğiniz gibi chrome, chromium vs asalak browser diyorsunuz da siz kimsiniz?
Sizi neden ciddiye alayım? Onu bir söyleseniz belki ciddiye alınırsınız.
O dediğiniz için chrome a gerek yok. Google a login olun, google da arama yapmaya başlayın yeterli.
10 numara bir pazarlama stratejisidir. Etik/etik değil tartışılır ama reklamcılıkda çığır açacak bişey.
Dev sürümünü rahatlıkla kullanabilirsin. Ben şu an 15.0.865.1000 dev-m sürümünü kullanıyorum, hiçbir sorun yok.
Şuradan indirebilirsin:
http://www.google.com/chrome/eula.html?extra=devchannel&platform=win
Dev sürüm ne oluyor ?
1- kafa yorup yormadığınız sizi ilgilendirir.
2- kim olduğumu sormanız boş amaç.
3- siz kimsiniz derken kimi savunuyorsunuz? (toprağına göz dikenleri mi?)
4- cevap vermeye neden gereksinim duydunuz?
5- benim amacım bildiklerimi, yaptığım iyi ve olumlu şeyleri paylaşmak.
bunlar yalnızca bende olsa ve ben ölüp gitsem, kime bir faydası olacak?
bencil olmak şeytanın iblislerine mahsustur. bana değil. bu nedenle özgürlüğe vurulan her darbeye, karşı bir cevabımız olacaktır.
chrom yalnızca bir isimdir. chrom, chrom, chrom... sanki chromium tabanını kullanan başka tarayıcı yok. bir akıllı gogle. sabit fikirli kapitalist düşüncelerle yaşıyor insalarımız. Google marifeti chromium tabanında gizlidir ve bu tabanı sadece google kullanmıyor.
Yandex.Browser ve Comodo Dragonda aynı tabanı kullanmaktadır. Aralarında en ideali de ComodoDragonu Portable olarak kurmak.
İşte o zaman göreceksiniz dosya boyutunu. 600 mb olduğuna şahit olduk. Tüm verileri temizle ile eski haline döner ancak. Ancak tam olarak değil. Neden mozilla tabanlı tarayıcılarda ve opera da bu durum yok?
en iyisi opera ve mozilla tabanlı tarayıcılardır. sizin kişisel verileriyle adamların işi yok. sadece hizmet yapıyorlar. chromium tabanı asalak bir tabandır. ben bunu çıkardım. hızlı ama akılcı değil. kimin ne çıkardığı kendini ilgilendirir.
Ağzına takmışsın birşey sürekli aynı şeyi tekrar tekrar söylüyorsun.
Chronium iyi değil opera firefox iyi, Chome iyi değil comodo dragon iyi
Tamam hepsi kabul olabilir, bahsettiğim gibi kafa yorduğum mevzular değil. Chome, opera, safari hepsi benim için sadece bir araç hayatımda %0,0001 lik bir önem işgal etmeyen bir şey.
Ben kullanıcı olarak sizin dediklerinizi neden ciddiye alacağım?
Sen kimsin? Necisin?
600mb olduğuna şahit oldunuz, siz kimsiniz arkadaş? Kaç kişisiniz?
Bizim bakkalda bana akıl veriyor spiliter bozukmuş o yüzden internet kopup gidiyor diye.
Bakkalın bana verdiği bilgiye inanmayacağım gibi forumun bir köşesinde bana o iyi, bu kötü diyen ve sen kimsin sorusuna karşı saldırı yapan birinin sözüne hiç güvenmem.
Browser konusunda dikkat edilecek tek husus güvenliktir.
Günümüz şartlarında da tüm browserlar güvenlidir, hepsinin ortak açık notası insandır.
Chorem 600mb oluyormuş... Bu size dert olabilir ama benim için değil 750gb disk alanım var isterse 1gb ını işgal etsin dert etmem.
Ben safaride kullanıroyum keyfi amaçlı çünkü görüntüsü vs hoşuma gidiyor.
Geçmişi SS alarak saklıyor, hangi sayfaya girmişsin direk ekran görüntüsünü açıyor ve hali ile temp klasörünü belki 1gb dan fazla şişiriyor.
Ne bu şimdi kalitesiz asalak browser mi sınıfına mı giriyor?
Kusura bakma ama ne bir dayanağın var ne birşeyin.
Sadece Chorme iyi değil firefox iyi demekle bu işler son bulsaydı....
Çıkartırsın önüme kaynak koyarsın, test koyarsın, bak chorme da böyle açık var operada yok dersin hmm adam doğru diyor derim.
Şuan benim gözümde kilimcinin kör oğlu chome kötü demiş #pehhh der geçerim.
Ağzına takmışsın birşey sürekli aynı şeyi tekrar tekrar söylüyorsun.
Chronium iyi değil opera firefox iyi, Chome iyi değil comodo dragon iyi
Tamam hepsi kabul olabilir, bahsettiğim gibi kafa yorduğum mevzular değil. Chome, opera, safari hepsi benim için sadece bir araç hayatımda %0,0001 lik bir önem işgal etmeyen bir şey.
Ben kullanıcı olarak sizin dediklerinizi neden ciddiye alacağım?
Sen kimsin? Necisin?
600mb olduğuna şahit oldunuz, siz kimsiniz arkadaş? Kaç kişisiniz?
Çıkartırsın önüme kaynak koyarsın, test koyarsın, bak chorme da böyle açık var operada yok dersin hmm adam doğru diyor derim.
Bilmediğiniz konularda, bilmiş gibi yorum yapma sebebiniz nedir?
Sizi yorum yapmaya zorlayan nefsiniz mi yoksa yüreğiniz mi?
Evet, Firefox ve Opera iyi diğerleri iyi değil. Chromium tabanlı tarayıcılar aynen belirttiğim gibi 'ASALAK' yapılı internet tarayıcılardır.
Bunun nedenlerini de açıkladım. İnanmaları için kimseleri zorlamadık.
Kullanıcılar düşünsün, araştırsın, kendileri sorgulasın diye önerilerde bulunduk.
Siz ise; 'siz kimsiniz, size güvenmem' gibi beyhude cevaplar verdiniz. Şu an için, iyi ve kötünün ne olduğu bilincine ulaştığına emin olabilmiş bir beyine sahip olmayabilirsiniz.
Chromium tabanlı tarayıcılar internet bağlantısı çalıştığı an, gizli bir tünelde diyebileceğimiz bir kanal içinden sunucularla uzaktan bağlantı kurar.
Dosya boyutunun zamanla yükselmesi, tarih adı yazan application data klasöründe saklıdır.
Boyutun yükselmesi, internet bağlantı durumunda, belirsiz bir zamanda aktif duruma gelen tarayıcı gizli uzak bağlantı araçları ve saklı ön verilerinizden sebeptir.
Siz farkında olmasanız da o gizli araçları, siz internette dolaşırken kurar.
Bu araçların toplam dataları klasör ve dosyaların içinde, veri izleme sırasında aktif duruma getirilen bilgisayarınızdan toplanan önbilgilerle birlikte saklıdır.
Siz tereddüttesiniz. Sabit fikirlisiniz. Eğer böyle olmasaydınız, kibirle, ukalalıkla (kendini beğenmişlik) cevap yazmaya kalkışmazdınız.
Size, kulladığınız tarayıcılardan ötürü yargılama yapmadık. Yüreğinizle hareket edin, umutsuzluğun varlığını unutun. Zihinsel mantıklarınız, inancınız oladan hiç bir işe yaramayacaktır. Bilmediğiniz konularda hoşgörülü davranın.
Benim amacım; burada başlığı okuyan kibirli ve ukala olmayan arkadaşların bilinçlenmesi ve durumu sorgulaması amaçlı iletide bulunmaktır.
Siz önüne her konulandan yiyen, içen ve içeriğini sorlamayı aklına getiremeyen biri olabilirsiniz. Ancak burada, temel sorumlu siz değilsiniz.
Nereden nereye atladığımı sorgulamak isteyen kişiler çıkacaktır. Ancak, tümünün birbiriyle bağlantıları vardır. Sen kimsin' diye sormuşsun?
Sıradan, bağımsız düşünen bir vatandaşım. Önüme sunulan, her iyi görünen, herkes tarafından kullanılan, popüler olan şeyleri merak etmeyen biri.