Chrome Tavsiyesi..!

mortality

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Bu gün itibari ile Google Chrome a gecmeyı dusunuyorum ama hangı surmunu kullanacagıma karar veremedım..Bnm için önemlı olan sayfalar arası geçişi hızlı yapması ve açılırken hızlı açılması.64 bit kullanıyorum win7..işemcı hızım 2.53 ve 4 gb ram..sanırım özellıkler kötü değil.Chrome da hangi sürümü kullanacagıma karar veremedım.Stabil olması çok önemlı mı.Yada dev, beta ayrımı.

sonmodel06

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Beklemeden son sürümü indir yükle sorun çıkmaz.

mortality

Doçent
Reaksiyon puanı
9
son sürümü stabil mı..ayrıca chromium dıye ayrı bırde surum var..

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
dev sürümü kullanabilirsin ama bazen yeni güncelleme geldiğinde ufak tefek sorunlar olabiliyor tabi buda gayet normal adı üstünde dev sürüm. Ben stabil kullanıyorum 1 aydır memnunum dev sürümle arasında gözle görülebilecek bir hız farkı yok. Ayrıca chrome şu sıralar çok sorunlu bende ve forumda birçok kişide; açılış iyi ama kullanıma hazır hale gelmesi biraz sürüyor önce böyle değildi, sekmeler arttıkça kasılıyor ama sende aynı şeyler olmak zorunda değil tabiki deneyip karar vermen daha mantıklı. Bilgisayarın gayet yeterli çok kötü makinlarda bile çalışıyor chrome tabi bendeki sorunlar sende de olmassa. Düzelteceklerini ümit ediyorum.

mortality

Doçent
Reaksiyon puanı
9
pekı bunların 64 bit 32 bıt ayrımı varmı.Çümkü bnm 64 bit arada hıcbır ayrım yoksa dev sürümü ile başlayayım..

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardeş 100 100 [h=2]Chrome artı comodo güvenlık yazılımıyla beraber hız desen hız güvenlık desen güvenlik kaç kişiye tavsiye ettim çok memnunlar dene gör[/h]

mortality

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Chrome dev son srümü kurdum tek sorun acılırken yavas açılması sankı bır kasma yapıor gıbı açılıyor.Bakalım düzelcek mı.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
64bitte simgeye değer değmez açılması lazım... Benim 32bitte öyle hatta değmeden açılıyor... Kasma olayı olmaması lazım...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
2-3 sürüm önce çok memnundum ama şu sıralar sinir hastası ettiğinden dolayı firefox ve maxthın kullanıyorum mecburen. Tıklıyorum chrome hemen açılıyor ama google'ın gelmesi 5sn civarı sürüyor, 5-10 sekme açınca kasılıyor sayfayı aşağı yukarı kaydırırken takılıyor donuyor resmen fareyi kırasın geliyor resmen. Belki herkeste yok bu sorunlar ama bende 1, 1.5 aydır böyle. java,flash,driver,format,vs vs herşeyi denedim ama nafile.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Aykut mesela dev sürümdeysen betaya veya stabil sürüme geçmeyi deneseydin birde...

mortality

Doçent
Reaksiyon puanı
9
aykutun sorun bende de oluyor sımdı..dev surumden mı kaynaklanıyor acaba..stabil kullansak gecer mı acaba.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Valla şu anda ben dev sürümdeyim bahsettiğiniz sıkıntıların hiçbiri yok.. Üstelik 5 tane işletim sistemi var hepsinde dev sürüm bahsettiğiniz sıkıntılar gerçekten yok...

Denemeden bişey diyemem tamamen kaldırın ve stabil sürümü kurun bide bakalım... Deneyin yanii..

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ben stabildeyim hocam, daha doğrusu bütün sürümleri denedim aynı sorun devam etti, aklına gelebilecek alakalı alakasız bütün çözüm önerilerini denedim ama nafile.

---------- Post added at 00:20 ---------- Previous post was at 00:18 ----------

buarada geçen farkettim bu normal değil heralde? tek sekme açık.

it6dI.png

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bendede tek sekmede 11 tane chrome.exe var pekte Firefoxtan geri kalır tarafı yok canım chrome da... Güzel bellek kullanıyor..

mortality

Doçent
Reaksiyon puanı
9
bende de kasıyor gerçekten özellıkle ılk açılırken google ın gelmesı 3-5 sanıye suruyor.ayrıca arkadas oyun oynuyor ben chromu çalıştırdım bırsey mı ındırıyorsun demeye basladı sasırdım halbu kı sadece chrome açık..Stabil sürümü deneyeyım bırde.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
neyse düzeltmelerini bekleyeceğiz o zaman. Chrome hep böyle değildi dostum chrome kullanmaktan vazgeçme, elbet düzeltecekler. İşin garip yanı herkeste olmaması yoksa şimdiye kadar düzeltmişlerdi.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
demek ki google en sonunda bocaladı :P

mortality

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Walla firefox açılırken hemen google gelıor ama sayfalar arası geçışı chroma göre çok yavas..Chrome un şu ılk açılışta 3-5 sanıye google ın gelmesı olmasa tam olcak..neyse düzelır umarım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
evet gerçekten 2 sürümdür bocaladı herkeste aynı sorunlar olmasada bende var. 1 aydır sürekli firefox, çıktığından beri de ff6.1 kullanıyorum ama firefoxta hiç sütten çıkmış kaşık değil söylemlerin aksine çoğu sorun devam ediyor hala arada kasılıp klitleniyor, açılısı bendeki sorunlu chrome gibi yavaş tek farkı açıldığı gibi google geliyor ama kulanıma hazır olma süreleri birbirine denk oluyor bu yüzden.. ama herşey bir kenara internette sörf hızı, sekmeler arası geçiş ve sekmede gezinme, programın genel işlem ve hareketlere verdiği tepkiler chromun yarısı kadar bile hızlı değil 1 aydır binlerce defa yaşadım bunu. Ve benim için en önemlisi Mail Checker Plus gibi mükemmel bir eklentisi yok benzerleri var ama 100de biri bile değiller malesef.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
ben stabildeyim hocam, daha doğrusu bütün sürümleri denedim aynı sorun devam etti, aklına gelebilecek alakalı alakasız bütün çözüm önerilerini denedim ama nafile.

---------- Post added at 00:20 ---------- Previous post was at 00:18 ----------

buarada geçen farkettim bu normal değil heralde? tek sekme açık.

it6dI.png

Aykut onlar arka planda çalışan eklentilerin. İstiyorsan eklentisiz çalıştır 2 tane chrome.exe göreceksin 1.si sekme 2.si plugin.

Bu arada Firefox Nightly sürümünü kullanıyorum tek bir defa çöküp sorun yarattığını görmedim artı sayfaları bayağı hızlı açıyor. Chrome da ise chromium kullanıyorum fakat Dev sürüm gibi değil. Dev'den hızlı ama flash playerin çökme sorunları baş gösterebiliyor.

mortality

Doçent
Reaksiyon puanı
9
bende firefox un hem 7.0 hemde nıghtly yuklu..ayrıca Chromum dev surumunu kullanmaya basladım. bende firefox nıghtly kullanıyordum ama sekmeler arası yavaş gıbı geldı bana.Google hemen gelıyor fakat herhangı bır sayfaya Chrome kadar hızlı baglanmıyor.

---------- Post added at 02:11 ---------- Previous post was at 02:06 ----------

[h=1]Hata! Google Chrome www.google.com.tr sitesini bulamadı.[/h]ayrıca son actımda da bu uyarıyı verdı :D çökmese barı :D :D

taoson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Burada kullanıcıların anlaması gereken;
Chromium web tarayıcı motoru Google'a ait değildir. Google, Chromium motorunu kullanarak kendi tarayıcısını yapmıştır. Üstelik logosu da Chromium'un logosudur. Kullanıcılarda google chrome takıntısı olmamalı. Her program internettten indirildiği gibi tıklanıp bilgisayara kurulmamalıdır. Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Google chrome'un boyutu ilk olarak 160-170 mb, gizliden kendini güncellendikçe de 400 mb'a kadar çıkıyor. Bunlara bir çok bilgisayarda şahit olduk. Bu bir gerçektir. Adobe flash player içinde mevcut. Peki neden? Şüphelenen yok mu? Abode ile anlaşma halindeler. Google chrome casustur. Aynı şekilde Adobe flash player ve adobe reader birer casusturlar. Adobe reader PDF okuyucu kurulduğunda 174 MB oluyor. Neden foxit PDF, sumatra PDF, doPDF gibi yazılımlarda bu kadar yüksek boyut yok? Bunu düşünen var mı aramızda? Bunu aklı kesen her kullanıcı anlayabilir. Comodo Dragon'da Chromium alt yapısını kullanıyor. Peki neden boyutu 100MB'a bile ulaşmıyor? Google'da flash bütünleşik olduğu halde, yine de Comodo dragon ile arada 70-80 MB oynama var. Flash player'in boyutu 60-70 MB olmadığına göre, burada bir çelişki var. Şimdi de yandex internet tarayıcısı geliyor. Aynı şekilde Yandex'te Chromium motorunu kullanacak. Bakalım onun boyutu ne kadar olacak?

taoson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Gerçeği görün artık;
Chromium tabanlı tarayıcıları kullanmak tercih meselesi olabilir. Lakin gerçeği kimse inkar edemez. Comodo Dragon, Google Chrome, Yandex Browser. Bunların üçüde biriyle aynı tabana ve normal olarak aynı işi görmektedirler. Google, Chromium motorunu kullanarak kendi tarayıcısını yapmıştır. Üstelik logosu da Chromium'un logosudur. Kullanıcılarda google chrome takıntısı olmamalı. Her program internettten indirildiği gibi tıklanıp bilgisayara kurulmamalıdır. Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu belirttiğimiz tarayıcıların kurulu haldeki dosya boyutları ilk olarak 160-170 mb, sonrasında gizliden kendini güncellendikçe de 400 mb'a kadar çıkıyor. Bundan kurtulmak için, "ctrl+shift+delete" ile geçici dosyaları silmeniz gerekmetedir. Comodo Dragon'un portable versiyonu olduğu için daha avantajlıdır. Dosya klaösörünü siz belirlediğiniz için dosya boyutunu istediğiniz gibi kontrol edebiliyor, yapılandırma ayarlarınız ve yer işaretleriniz format sonrasında bozulmadan olduğu gibi kalıyor. Yani her şeyi size bırakıyor. Belirtecek olduğum risklere rağmen yine de Chromium tabancı tarayıcı kullanmakta ısrar edenlere Comodo-Dragon-Portable versiyonunu öneririr. Merak etmeyin portable versiyonunu firmanın kendisi hazırlamıştır, siz, biz gibi kullanıcılar hazırlamamıştır. Sorun çıkmaz. Artık Phorm'u bilmeyen kalmamıştır umarız. Bir siteye girerken gözümüze almıştır muhakkak. a oix net. Ttnet yabancılara satıldıktan sonra ttnet'in anlaşma yaptığı bir firmadır Phorm'cular. Bu nedenle firefox tarayıcısı ile phorm engelleyen bir çok eklentiyi kullanabilirsiniz. Her geçen gün de bu eklentilerin yenileri çıkıyor. Bunları kullanabilirsiniz. Fakat dikkatli seçim yapmalısınız, aksini uygulayan anlaşmalı eklentiler de çıkabilir. Hem Firefox eskisinden daha hızlı. Ve de boyutu çok yüksek değil. Şu bilinmelidir ki; dünyanın en profesyonel internet tarayıcısı Firefox'tur. Bunu ancak profesyonel kullanıcılar bilir. Gelelim Adobe flash player'a. Birçok firma Abode ile anlaşma halindeler. Google chrome casustur. Aynı şekilde Adobe flash player ve adobe reader'da birer casusturlar. Adobe Reader 'ın PDF okuyucusu kurulduğunda 100 mb'ın üzerinde bir yer kaplıyor ve her geçen gün boyutu artıyor! Peki neden Foxit PDF, Foxit Pahntom, SumatraPDF gibi yazılımlarda bu kadar yüksek boyut yok? Bunu düşünen var mı aramızda? Size tavsiyem, adobe reader kullanmayın. Bunların yerine; SumatraPDF, Foxit Pahntom gibi birçok diğer yazılımlardan herhangi birini kullanabilirsiniz.
Son olarak, Zeistgeist serisini izleyin. 3 filmi var. Ne kadar meşhur firma medya kuruluşu varsa, insanları boş işlerle meşgul etmek ve bilgi toplamak amaçlı hizmet için çalıştıklarının farkına varın. Yukarıda bahsettiğim adobe ve google'da dahil. Neden yeni çıkan ya da yaygınlaşmış şeylere kapılıp gidiyoruz? Şu bilinmelidir ki; dünyadaki her insanın yaptığı, kapıldığı şey işin içyüzü değildir. Dünyadaki çoğu insan yanlışı normal ya da doğru olarak bilir. Az sayıda insan bilinçli ya da gerçeği bildiği halde umursamıyor. Bunu aklı kesen her kullanıcı anlayabilir.