- Reaksiyon puanı
- 101
Bugün birkaç yerde denk geldim, Google’ın tekelleşme davası nedeniyle bazı ürünleri elden çıkarması gerekebilir diye konuşuluyormuş. Bu ürünlerden biri de Chrome olabilir diyorlar. İlk başta çok şaşırdım ama düşününce mantıklı geldi. Tarayıcı pazarında neredeyse tek başına domine ediyor Chrome, üstüne bir de Google aramayla entegre gelince rekabet baya zorlaşıyor.
İşin ilginç tarafı, alıcı olarak OpenAI’nin ismi geçiyor. Microsoft destekli oldukları için, Edge falan varken neden Chrome’la uğraşsınlar diyordum ama mesele galiba daha çok yapay zekâ entegrasyonu ve veri altyapısı. Chrome gibi bir tarayıcı ellerine geçerse, Copilot ve diğer AI sistemleriyle çok daha entegre bir kullanıcı deneyimi sunabilirler.
Eğer bu iş ciddiye binerse, bayağı şey değişir:
İşin ilginç tarafı, alıcı olarak OpenAI’nin ismi geçiyor. Microsoft destekli oldukları için, Edge falan varken neden Chrome’la uğraşsınlar diyordum ama mesele galiba daha çok yapay zekâ entegrasyonu ve veri altyapısı. Chrome gibi bir tarayıcı ellerine geçerse, Copilot ve diğer AI sistemleriyle çok daha entegre bir kullanıcı deneyimi sunabilirler.
Eğer bu iş ciddiye binerse, bayağı şey değişir:
- Google büyük bir kayıp yaşar,
- Yapay zekâ odaklı tarayıcılar yaygınlaşır,
- Belki de ilk defa gerçek bir tarayıcı rekabeti görürüz.
Şahsen ben chatgpt yi arama motoru olarak kullanmaya başlamıştım.
Umarım yakın zamanda gerçek bir arama motoru rekabeti görürüz.