Chrome eklentisi

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
https://chrome.google.com/extensions/detail/ckibcdccnfeookdmbahgiakhnjcddpki?hl=tr

Yukarıdaki linkte gördüğünüz ekran görüntüsü yakalama eklentisiyle ilgili bir sorunum var. Chrome'un en çok indirilen eklentileri arasında bulunuyormuş, ben de yükledim.

Nasıl çalıştığına bakmak için bir deneme yapayım dedim, SDN'nin tam sayfa görüntüsünü aldım. Oldukça güzel çekti ve bana bir seçenek verdi: "Resmi görmek için tıklayın." diye.

Tıkladığımda karşıma bir anlığına resmi getirdi ve sonra da kapandı, ama öyle normal kapanmadı. Kapandıktan sonra eklentiler (uzantılar) sayfasına gittim ayarlarına bakmak için, orada yoktu. Nasıl kapandıysa tamamen yok oldu. Ardından chrome'u yeniden başlattım. Geri geldi, bir deneme daha yaptım farklı bir sitede, yine güzelce çekti sonra resim açıldığında aynı şey oldu.

Bu eklentiyi kullanan var mı? Siz de böyle bir sorun yaşadınız mı?

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Resmi çektikten sonra resmi bilgisayaramı kaydediyorsun yoksa eklentinin kendi online resim yükleme servisi varmı???...
Yani kendi online servisi yoksa boşver kaldır gitsin uğraşma...
Ben AVİARY kullanıyorum kendi online serviside var çektiğim resmi yüklüyorum servisine alıyorum url sini... Bunu kullan...

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Chrome jw flv downloader eklentisi var mı?

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Aviary'yi denedim ama sayfaları tam sayfa olarak çekmiyor, sadece görünen kısmı çekiyor.

Pixlr Grabber'ı deneyeceğim şimdi.

@muratflash
Kendi online servisi falan yok, ben zaten internete yüklesin falan istemiyorum. Sayfanın tam sayfa resmini çekmesini istiyorum sadece.

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Aviary'yi denedim ama sayfaları tam sayfa olarak çekmiyor, sadece görünen kısmı çekiyor.

görünen kısım dediğin yerleri kendin el ile ayarlayabiliyorsun mesela bu resimde anasayfanın ufak bir kısmını aldım yalnız ben bu seçme işiyle uğraşamam diyorsan geriye tek çare kalıyor...

Print Screen tuşuna bas halloldu.:)
33668509.jpg

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511

Pixlr Grabber'ı deneyeceğim şimdi.

@muratflash
Kendi online servisi falan yok, ben zaten internete yüklesin falan istemiyorum. Sayfanın tam sayfa resmini çekmesini istiyorum sadece.
Pardon kusura bakma ben sonradan gördüm...
Kendi online servisi var arkadaşım...
Birde sayfalarıda tam şekilde çekebiliyorsun...
Biraz daha karıştır...:thumbup1:
Ha pardon birde online servisi var ama üyelik gerektiriyor.. Ben onu unuttum üye olmadan resimlerini yükleyemiyorsun...Tamam..

---------- saat 06:13 eklendi ---------- önceki mesaj saat 06:02 eklenmişti ----------

Ses editörü filan var ama üye olup giriş yapman lazım... Bazı şeylerden sen üye olmadığın için yararlanamıyorsun...

---------- saat 07:06 eklendi ---------- önceki mesaj saat 06:13 eklenmişti ----------

Sen bu şekilde istiyorsun sanırım..

4045068_ceea_625x625.jpg

Ama tek kusuru var resmin altına imzasını atıyor...

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bence Pixlr Grabber kullan sonuçta özellik olarak aviaryden bi farkı yok
ayrıca üyelik istemiyor ve kendi online servisi var.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
murat Aviary ile nasıl tam sayfa resim çektin acaba? Üyelikle mi?

Bu arada ben kendi online servisi yok derken Aviary'den bahsetmiyordum, üstte arkadaşın biri ilk mesajda linkini verdiğim eklenti için online servisi var mı diye sormuştu da, ona yazmıştım.

Şimdi baktım o arkadaş senmişsin. :D

Resmi çektikten sonra resmi bilgisayaramı kaydediyorsun yoksa eklentinin kendi online resim yükleme servisi varmı???...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Şurası aviary ın online servisi...Üye olmalısın...

Tam sayfa Chrome da çekilmiyor yalnız... Firefox ta çekiliyor.. Aynı eklentiyle tabii... Bu şekilde...

aviary.png

Capture entire page sayfanın tümü yani...:thumbup1:

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Firefox için sorun yok zaten, Screengrab sağolsun. Ben Chrome için bir şeyler arıyorum. Chrome'a geçiş yapabilir miyim diye bir bakayım dedim de, pek mümkün değil gibi. :)

Chrome'a Adblock yükledim mesela, bu kadar salak bir eklenti olamaz. Reklamları yüklüyor, reklamlar başta sayfa yüklenirken gözüküyor. Sayfa tamamen yüklenince reklamlar kayboluyor, tabi ona da kaybolmak denirse. Bir dandiklik kokusu var anladın mı? Firefox'u bırakamam bu gidişle, hele 4 çıkınca falan. :)

Edit : Chrome için bir eklenti buldum. YouTube videolarında otomatik oynatmayı önlüyor ve aynı zamanda yüklenmeyi başlatıyor. Firefox için çok aradım ama bulamadım böyle bir şey.

Bir tane benzer buldum ama o da yüklemeye başlatmıyor, her şeyi durduruyor.

Böyle bir Firefox eklentisi bilen?

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Chrome için en kaliteli Resim kaydetme eklentisi : tam ekran veya istediğiniz kare , reklamsız istersen diggy e atabilirsin resimleri.
228144189fotocunuz93614Agustos2011Pazar684Awesome_Screenshot_Cap.png

Awesome Screenshot: Capture & Annotate
https://chrome.google.com/webstore/detail/alelhddbbhepgpmgidjdcjakblofbmce

Firefox için sorun yok zaten, Screengrab sağolsun. Ben Chrome için bir şeyler arıyorum. Chrome'a geçiş yapabilir miyim diye bir bakayım dedim de, pek mümkün değil gibi. :)

Chrome'a Adblock yükledim mesela, bu kadar salak bir eklenti olamaz. Reklamları yüklüyor, reklamlar başta sayfa yüklenirken gözüküyor. Sayfa tamamen yüklenince reklamlar kayboluyor, tabi ona da kaybolmak denirse. Bir dandiklik kokusu var anladın mı? Firefox'u bırakamam bu gidişle, hele 4 çıkınca falan. :)

Edit : Chrome için bir eklenti buldum. YouTube videolarında otomatik oynatmayı önlüyor ve aynı zamanda yüklenmeyi başlatıyor. Firefox için çok aradım ama bulamadım böyle bir şey.

Bir tane benzer buldum ama o da yüklemeye başlatmıyor, her şeyi durduruyor.

Böyle bir Firefox eklentisi bilen?

Chrome için AdBlock yerine AdBlockPlus kullan Firefox daki ABP aynısının chrome versiyonu
515919712fotocunuz89814Agustos2011Pazar279Adblock_Plus_for_Googl.png

Adblock Plus for Google Chrome™
https://chrome.google.com/webstore/detail/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb

Chrome ve Opera nın (firefox da aradım aradım bulamadım ama firefox kullanmıyorum) en sevdiğim eklentisi

Y1HFGM4KhSwyBGB4TsEmpZKY__h6xe0-bHmMF-TBkzRwxP4rYYZ_--35F7XidnTTBK_tJo0glA=s400-h275-e365

Hover Image Zoom : üstüne geldiğiniz resmi büyütür orjinal boyutunda açar , facebook foto zoom eklentisinin tüm web deki halidir , resimin link olması veya direk küçültülmüş resim olması fark etmez.
https://chrome.google.com/webstore/detail/nonjdcjchghhkdoolnlbekcfllmednbl