CHP'li noel babalar hediye dağıtmaya başladı

Reaksiyon puanı
10,315
Senin kafanın içinde kurduğun komplo teorileri herkes için gerçek değil işte. Konuşup durursun ancak böyle. Bunu her yıl yapacaklar köşede bir yerde buna sinirlenip üzülebilirsin, iyi akşamlar.
CHP zihniyetinin yapısı bu. Normal karşılarım... Da, noel baba gudubetlerini ortaya salanlara oy verenleri rıza gösteriyorsa benim için de bir sorun yok. Lakin aynı kişiler bir daha seçilebilirse zafer sizindir, kazandınız demektir. Zira evvelki yıllar benzer işlere karşı çıkanlara "Beğenmiyorsan Arabistana git" cümlesini kuranların adları, sanları kaybolup gitti de o yüzden dediydim! :)

Hadi size de iyi akşamlar.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
CHP zihniyetinin yapısı bu. Normal karşılarım... Da, noel baba gudubetlerini ortaya salanlara oy verenleri rıza gösteriyorsa benim için de bir sorun yok. Lakin aynı kişiler bir daha seçilebilirse zafer sizindir, kazandınız demektir. Zira evvelki yıllar benzer işlere karşı çıkanlara "Beğenmiyorsan Arabistana git" cümlesini kuranların adları, sanları kaybolup gitti de o yüzden dediydim! :)

Siz kimsiniz, biz kimiz? Neyin zaferini kazanıyoruz? İnsanları ayrıştırmak üzerine bir mesaj. Noel baba neden gudubet? Sizin dininizde olan bir sembole biri gudubet dese hoşunuza gider mi?

İsteyen istediğini yapar, dağıtır. Musluklarını altın kaplatmak yerine milletvekillerine şarap dağıtmış. Çok da güzel yapmış! Keşke tüm ülkeye dağıtsalar. "Biz"de onu istiyoruz ya!

Edit: Kesin anlamayıp, saçma alıntılar yapan arkadaşlar olacak. Şarap dağıtılmasına iyi demiyorum, bazılarının inadına dağıtılmış iyi ki diyorum. Kudursunlar oturdukları yerde.
(Bu paragrafta alıntıladığım kişiye atıf yoktur :) )

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
6,371
Doğru!
Ama kime göre?
Tabii ki konunun muhataplarına göre...
Sayın editör, kusura bakma da konuyu alıp sadece bir hediyeleşme olarak analiz edersen büyük ayıp etmiş olursun. Hediyeleşmeyi bir ibadet, bir sünnet olarak tavsiye eden noel baba kılığında içimize sokulan haçlı ruhunun ezelden ebede kadar düşmanlık ettiği Anadolu insanının inancıdır.

Eğer Diyanet İşleri Başkanı resmi kıyafetiyle sokağa çıkıp hediyeler dağıtsa elbette ki bu eylem doğrudan temsil ettiği makam ve o makamın hizmet ettiği İslam dininin propagandası yapılmış olur. Peki noel baba sadece masum, sıradan bir şahıs mı oluyor ki onun asıl temsil ettiği kimliği gizleyerek basit bir masumiyet zırhına bürüyerek ölümüne savunmaya kalkıyorsunuz? Noel baba diye bilinen şahsın bir Hristiyan azizi olduğunu ve o kıyafetle resmen hediye bahanesiyle Hristiyanlık propagandası yaptığını söylemeyip bir de utanmadan bizlere alevler saçıyorsunuz ki asıl amaçlar gizlensin. Kabul edelim ki bunu büyük çoğunluğa yutturmayı da başarıyorsunuz.

Bakın eğer "Biz Hristiyanlığın sembollerini noel baba'dan başlayarak ufak ufak müslüman yurdunda kabulleştirmeye, kafalarında sevimli göstermeye, dolayısıyla da inançlarını yozlaştırıp asli hüviyetinden uzaklaştırmaya çalışıyoruz, çaktırmadan!" deyin, elinizi öpeyim sizin. O zaman çok daha dürüst davranmış olursunuz.

SDN'de neyi kutlamışsın, nasıl kutlamışsın beni ilgilendirmez. Siz böyle yaptınız diye herkes onu bir içtihat gibi dosdoğru kabul etmek zorunda mı?
Bakın bu dediklerinizin çoğuna katılıyorum fakat hala daha müslüman yurdu diye inatlaşmanızı anlayamıyorum.

Bence de yapılan doğru değil, ama burası müslüman devleti değil. Bu kadar. Devletin dini yoktur. Bunu belirleyecek olan müslüman çoğunluk da değildir.

Herkesin Müslüman olmadığı bir ülkede biz yapılanları İslam'a göre yorumlayamayız, İslam'a göre yapılıp yapılamaz olduğuna karar veremeyiz.

Ama yanlış anlamayın ki ben bunun normal olduğunu veya CHP'nin bunu yapabileceğini savunmuyorum.

_emre_emre_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,263
[silindi]

Son düzenleme:

_emre_emre_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,263
Bu mesaj da konudan daha facia.

Yav konudaki mesajları bir okuyun lütfen.
bi halt anlayamadım ki "BAZILARI" yüzünden.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen aynen sırf üretici kazansın diye bunlar :D Fakir fukara kimin umrunda dimi ? Evine ekmek götüremeyen AÇ İNSANLAR varsa var belediyenin umrunda mı.

Belediye ŞARAP ALIP en lüxs paket kajulu flan çerez alsın kendi adamlarına dağıtması çok önemli bunu alkışlıyoruz... Tam bir belediyecilik örneği
en azından kendi kazandıkları parayla alıyorlar

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899

Empati kuramayıp insanların inancındaki bir sembole hakaret eden birisin. Ben "Kuran saçma sapan bir kitaptır" gibisinden bir cümle kursam veya "senin peygamberin gudubet" desem hoşuna gider mi? Sen ban yemeyeceksen ben sana karşı bu cümleleri söylerim çünkü.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Empati kuramayıp insanların inancındaki bir sembole hakaret eden birisin. Ben "Kuran saçma sapan bir kitaptır" gibisinden bir cümle kursam veya "senin peygamberin gudubet" desem hoşuna gider mi? Sen ban yemeyeceksen ben sana karşı bu cümleleri söylerim çünkü.

Yaşınız kaç acaba ? Yazılan Mesajları gerçekten okuyarak süzgeçten geçirerek anlayarak mı mesaj yazıyorsunuz ? Yoksa üstün körü mü sırf cevap olsun diye mi yazıyorsunuz.

Noel baba üstünden konu ancak bu kadar çarpıtılır :) Burada kim Hristiyanlara veya inançlarına bayramlarına hakaret ettide muhabbeti saçma sapan yerlere getiriyorsun !!!

Reaksiyon puanı
10,315
Sapla samanı karıştırıyorsun arkadaşım. Ben senin kitabın İncil'e, peygamberin Hz. İsa'ya tek bir laf eder, saygıda kusur edersem yüzde yüz haklı olursun. Lakin bu noel baba mevzuu çok farklı birşey. Sen Hristiyansın, seni anlarım, sembollerini elbet sevecek, kutsayacak ve savunacaksın. Ama bu ülke müslüman ülkesi... Takriben 1300 yıldan bu yana bu topraklar müslüman ülkesi. Tabii ki Hristiyanların da yaşadığı, hem de hiçbir zaman onları rahatsız etmeksizin, sonsuz özgürlük tanındığı bir müslüman ülkesi.

Benim dinim sizlere karışılmasını istemez. İbadetlerinize müdahale edilmesine müsaade etmez. Lakin sizin tarafınızdan herhangi bir şekilde nesiller üzerinde fiziki ya da psikolojik bir te'sir veya etki müdahalesine de izin vermez. Sizin de bunu anlamanız icap eder. Üstteki mesajların birinde bir arkadaşımız ilgili ayet ve hadisleri yazmış. Konu fazla uzadı, umarım daha fazla yazmaya gerek kalmayacak şekilde anlatabilmişimdir.

Reaksiyon puanı
10,315
Bu yazınızdan sonrası okumaya değer değil. İyi günler dilemiyorum.
Çok mu zorunuza gidiyor?
Evet bu ülke müslüman ülkesidir... İnanmıyorsan git Vatikandaki papanıza sorun. Bak Yunanistana, tek bir cami açılmasına bile müsaade etmiyorlar. Müslüman olana kan kusturuyorlar. Kendi dini temsilcilerini dahi seçmelerine izin vermiyorlar. Sen de kalkmışsın müslüman ülkesiyiz demeyi bile bize çok görüyorsun yahu. Eğer çoğunluk burada sizin olsaydı eminim Yunanistana bile rahmet okuturdunuz. Sen bize iyi günler dilemesen de ben sana Allahtan hidayet diliyorum.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Çok mu zorunuza gidiyor?
Evet bu ülke müslüman ülkesidir... İnanmıyorsan git Vatikandaki papanıza sorun. Bak Yunanistana, tek bir cami açılmasına bile müsaade etmiyorlar. Müslüman olana kan kusturuyorlar. Kendi dini temsilcilerini dahi seçmelerine izin vermiyorlar. Sen de kalkmışsın müslüman ülkesiyiz demeyi bile bize çok görüyorsun yahu. Eğer çoğunluk burada sizin olsaydı eminim Yunanistana bile rahmet okuturdunuz. Sen bize iyi günler dilemesen de ben sana Allahtan hidayet diliyorum.
Başka ülkelerde yapılan inanç kısıtlamaları senin yaptığın inanç kısıtlamasını doğru mu kılar acaba?
Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Laik devlet nedir?
Seküler devlet ya da laik devlet, resmî bir dini bulunmayan ve yasaların belli bir dine göre şekillendirilmediği devlettir.
Ben herhangi bir dine inandığımı söylemedim bu arada.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Seyyah abi birşey sormak istiyorum, doğru yada yanlış bilmiyorum fakat dini amaçla dağıttıklarını düşünmüyorum ben pek, sonuçta hediye dağıttıkça insanlar da mutlu oluyor neden yanlış bir davranış olduğunu düşünüyorsunuz ki?

Son düzenleme:

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Muhtemelen çoğunlukla bu dağıtımı yapanlar ve hediyeyi vesaire alanlar müslümandır. İslamın bu konuda kuralları çok belirgin ve net. En ufak bir detaydan bile kafirlere benzemekten kaçınmaktadır. Örneğin aşağıdaki hadis.

"

Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem benim üzerimde sarıya boyanmış iki elbise gördü ve:

"Bunu sana annen mi emretti?" buyurdu. Ben:

Onları yıkarım, dedim.

"Şüphesiz ki bunlar kâfirlerin giysilerindendir. Sen onları giyme" buyurdu.

Müslim, Libâs 27

"

Reaksiyon puanı
10,315
Seyyah abi birşey sormak istiyorum, doğru yada yanlış bilmiyorum fakat dini amaçla dağıttıklarını düşünmüyorum ben pek, sonuçta hediye dağıttıkça insanlar da mutlu oluyor neden yanlış bir davranış olduğunu düşünüyorsunuz ki?
Muhtemelen çoğunlukla bu dağıtımı yapanlar ve hediyeyi vesaire alanlar müslümandır. İslamın bu konuda kuralları çok belirgin ve net. En ufak bir detaydan bile kafirlere benzemekten kaçınmaktadır. Örneğin aşağıdaki hadis.

"

Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem benim üzerimde sarıya boyanmış iki elbise gördü ve:

"Bunu sana annen mi emretti?" buyurdu. Ben:

Onları yıkarım, dedim.

"Şüphesiz ki bunlar kâfirlerin giysilerindendir. Sen onları giyme" buyurdu.

Müslim, Libâs 27

"
Yasincim, kaç defa yazdım, yine yazayım. Sorun hediye dağıtmak değil kardeşim, madem amaçları hediye dağıtmak, insanları sevindirmek, bunu normal kıyafet giyerek yapamazlar mı? Yahu bunu açıkça "Biz Hristiyanlık propagandası için yapıyoruz" deseler, kesinlikle bir sorun yok. Yapsın, ama hayır efendim, biz sadece yardım ediyoruz, öyle bir amacımız yok diyor, kendi dinlerini sembolize eden kıyafetlerle sokaklarda arz-ı endam ediyorlar. Niye iki yüzlülük ediyorsunuz, niye yalan söylüyorsunuz deyince de "Burası laik bir ülke değil mi" diyor, bana kanun maddeleri sıralıyorlar.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Yasincim, kaç defa yazdım, yine yazayım. Sorun hediye dağıtmak değil kardeşim, madem amaçları hediye dağıtmak, insanları sevindirmek, bunu normal kıyafet giyerek yapamazlar mı? Yahu bunu açıkça "Biz Hristiyanlık propagandası için yapıyoruz" deseler, kesinlikle bir sorun yok. Yapsın, ama hayır efendim, biz sadece yardım ediyoruz, öyle bir amacımız yok diyor, kendi dinlerini sembolize eden kıyafetlerle sokaklarda arz-ı endam ediyorlar. Niye iki yüzlülük ediyorsunuz, niye yalan söylüyorsunuz deyince de "Burası laik bir ülke değil mi" diyor, bana kanun maddeleri sıralıyorlar.
Anladım abi, teşekkür ederim yanıtladığın için.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Vallahi ben bahsedilen ilçede bahsedilen mahallelerden birinde oturuyorum ne bando ne de noel baba gördüm. Herhalde geliri yüksek olanların olduğu caddelerden geçtiler. Çünkü Maltepe belediyesinde E5 aşağısı belediye için değerli iken E5 yukarısı istenmeyen yerdir ghetto gibi sayılır onlar için. Yukarısı için hiçbir şey yapmazlar.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Seyyah abi iyi sabretmişsin valla helal olsun. Abidik gubidik agnostik rapçi profilli arkadaşın beğenilerine bakınca önceden tartıştığım insanların hepsini görüyorum. :))

Rahmetli Kanuni, Fatih, Kemal keşke yattığı yerden kalkıp gelse.

Tabi gerçek/mümkün olmayacağı için tek diyebileceğim keşke şu CHP, Atatürk zihniyetine dönebilse. Buda çok imkansız ya neyse.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,967
Ne var bu haber de :) mesela yeni açılış yapan bir dönerci de palyaço ? veya noel baba kıyafetli bir figüran tutabilir. Bence şu zihniyeti değiştirin, bakın yeni kuşağa bu gereksiz algı yaratma çabalarız yüzünden gençlerde dine karşı olumsuz görüş uyandırıyor. Yani bu dindar kişilerin bana kayde değer sayısı çocuk evliliklerine, kadın cinayetine, yolsuzluğa, adaletsizliğe, karşı çıkmaz görmezden gelir konuşmaz halının altına süpürür ama noel baba kıyafetli biri hediye dağıttığında Ba Ba bak ? oluyor.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Seyyah abi iyi sabretmişsin valla helal olsun. Abidik gubidik agnostik rapçi profilli arkadaşın beğenilerine bakınca önceden tartıştığım insanların hepsini görüyorum. :))

Rahmetli Kanuni, Fatih, Kemal keşke yattığı yerden kalkıp gelse.

Tabi gerçek/mümkün olmayacağı için tek diyebileceğim keşke şu CHP, Atatürk zihniyetine dönebilse. Buda çok imkansız ya neyse.
Ben de abidik gubidik müslüman gerici arkadaşları görüyorum yapacak bir şey yok. Agnostik yorumuna da cevap vereyim madem, Contra ironi olan sözlerinin arkasına "haha" efekti koyuyor, bunu Ters Yön şarkısını dikkatli dinleyerek anlayabilirsin.

"Basit bir ironiyi bile anlayamıyor aydın geçinen aklın"