CHP'li noel babalar hediye dağıtmaya başladı

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Aynen ya CHP belediyesi bu şaraplı kolileri dağıtacağı kadar 1000 kadar yardım kolisi erzak kolisi yapıp vatandaşa dağıtır ve yardımcı flan olursa ne yaparız batarız flan saçma sapan işler. En iyisi şarap dağıtsın kendi adamlarına Fakirler nede olsa Erdoğan yüzünden fakir...
CHP'nin işi onlara yardım etmek değil FAKİR EDEBİYATI yapıp millet aç aç deyip kendileri keyip yapma kafayı çekme yeri oralar...

CHP Ramazan, Kurban bayramı gibi günlerde erzak kolisi dağıtıyor.

Reaksiyon puanı
6,371
Burası müslüman yurdu yalnız, noel baba ülkesi değil.
Buna kesinlikle katılmıyorum.

Türkiye cumhuriyeti Müslüman ülkesi değildir.

Ki bunu belirleyecek olan da Müslüman çoğunluğun fazla olması değildir. Devletin dini yoktur.

Nasıl onlar size "Burası Hıristiyan ülkesi burada namaz kılamazsın" diyemiyorsa siz de onlara bunu diyemezsiniz.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Açıkçası be ilk defa ondan beğeni aldım. Hep kızgın atıyordu. Şu an hala şaşırıyorum.
Noel babayla biraz dalga geçtim diye kızgın attı galiba. Biz de kendi çapımızda eğleniyoruz işte. Herkes her şeyle dalga geçip, eleştirebilmeli bence. Benzer şeyi herhangi bir insana/inanca karşı yapınca kızgın atacaklar gülücüklerini geri çekebilir.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Noel babayla biraz dalga geçtim diye kızgın attı galiba. Biz de kendi çapımızda eğleniyoruz işte. Herkes her şeyle dalga geçip, eleştirebilmeli bence. Benzer şeyi herhangi bir insana/inanca karşı yapınca kızgın atacaklar gülücüklerini geri çekebilir.
Hemen hemen her şey ile dalga geçen biri olarak diyorum, bu dediğinizi Noel baba için diyebiliyorsanız sizin inancınızla dalga geçen insanlar da sizin inancınız için bunu diyebilir. Ha Noel baba onlar için önemli bir inanç veya sembol müdür bilemem.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Hemen hemen her şey ile dalga geçen biri olarak bu dediğinizi Noel baba için diye biliyorsanız kendi inancınızla dalga geçen insanlarda sizin inancınız için diyebilir. Ha Noel baba onlar için önemli bir inanç veya sembol müdür bilemem.
İnancım yok :) İsteyen benim her şeyimle dalga geçebilir. Benim için sorun yok ama bende onunla dalga geçerim :D

Cümle de demek istediğim, Müslümanlıkla alakalı benzer yorumu yapınca kızgın atacaklar, noel babayla dalga geçince gülücük atmamalı.

Aslında fikirlerimiz benzer seninle.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Cümle de demek istediğim, Müslümanlıkla alakalı benzer yorumu yapınca kızgın atacaklar, noel babayla dalga geçince gülücük atmamalı.
Ben de bundan bahsediyordum işte :). İslam ile dalga geçsem sülaleme küfür edecek insanlar Noel baba ile veya Hindistan'da ineğin kutsal olması ile dalga geçip gülüyorlar. "inanmıyorsan saygı duy" iki yüzlülüğü

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Ben de bundan bahsediyordum işte :). İslam ile dalga geçsem sülaleme küfür edecek insanlar Noel baba ile veya Hindistan'da ineğin kutsal olması ile dalga geçip gülüyorlar. "inanmıyorsan saygı duy" iki yüzlülüğü
Bu düşüncede insanları sinir etmek çok hoşuma gidiyor :)

Neyse burası inanç tartışma konusuna dönmeden önce kaçayım ben.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Evet dostum Müslüman olmayan herkesi CHP'li olarak görüyorsun ve CHP'li olan herkesi İslam düşmanı olarak görüyorsun bu yüzden seninle tartışmaya girmeyeceğim buna değmez sana laf anlatılmaz. İstediğin kadar ağlayabilirsin çünkü isteyen istediğini kutluyor senin içi %80 boş düşüncelerini pek umursamıyorlar.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Senin de barışık olmadığın şeyler diğer kültürler ve insanlar. Biraz saygı sevgi.

Şahsen beni bu konuda alakadar eden Noel baba gibi giyinip hediye dağıtmaları değil isteyen Noel kutlar isterse buzlu badem şey yapar Cem Yılmaz'ın dediği gibi BANANE.

Ama Fakir edebiyatı yapan ve sürekli millet AÇ diyenlerin veya AKP meclisi bize borçlanma yetkisi vermiyor diyen CHP'li belediyenin gidip 250-300 TL değerinde içinde ŞARAP ve LÜXS Çerez kolisi yapıp kendi adamlarına dağıtmasına karşıyım ben.

Yoksa Banane isteyen istediğini kutlasın Ramazan Bayramı diyemeyip Şeker bayramı diyenlerin Kurban Bayramına Cinayet hayvan katli diyenlerin Cadılar Bayramı veya Noel oldumu en önde kutlamaları beni şaşırtmaz zaten...

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,870
Başlık tam bir facia, içerik ayrı facia. Bu ülkede herkes dinen özgür ve bu yapılan davranışta bir yanlış yok.

O zaman tüm ülkede yılbaşında hediye almak yasak olsun, bu mantıkla SDN ofisindeki hediyeleşme de yanlış oluyor. :) Hayırlı forumlar, bu yıl inşallah bu bakış açısından kurtulduğumuz bir yıl olur.

Reaksiyon puanı
10,315
Başlık tam bir facia, içerik ayrı facia.
Doğru!
Ama kime göre?
Tabii ki konunun muhataplarına göre...
Sayın editör, kusura bakma da konuyu alıp sadece bir hediyeleşme olarak analiz edersen büyük ayıp etmiş olursun. Hediyeleşmeyi bir ibadet, bir sünnet olarak tavsiye eden noel baba kılığında içimize sokulan haçlı ruhunun ezelden ebede kadar düşmanlık ettiği Anadolu insanının inancıdır.

Eğer Diyanet İşleri Başkanı resmi kıyafetiyle sokağa çıkıp hediyeler dağıtsa elbette ki bu eylem doğrudan temsil ettiği makam ve o makamın hizmet ettiği İslam dininin propagandası yapılmış olur. Peki noel baba sadece masum, sıradan bir şahıs mı oluyor ki onun asıl temsil ettiği kimliği gizleyerek basit bir masumiyet zırhına bürüyerek ölümüne savunmaya kalkıyorsunuz? Noel baba diye bilinen şahsın bir Hristiyan azizi olduğunu ve o kıyafetle resmen hediye bahanesiyle Hristiyanlık propagandası yaptığını söylemeyip bir de utanmadan bizlere alevler saçıyorsunuz ki asıl amaçlar gizlensin. Kabul edelim ki bunu büyük çoğunluğa yutturmayı da başarıyorsunuz.

Bakın eğer "Biz Hristiyanlığın sembollerini noel baba'dan başlayarak ufak ufak müslüman yurdunda kabulleştirmeye, kafalarında sevimli göstermeye, dolayısıyla da inançlarını yozlaştırıp asli hüviyetinden uzaklaştırmaya çalışıyoruz, çaktırmadan!" deyin, elinizi öpeyim sizin. O zaman çok daha dürüst davranmış olursunuz.

SDN'de neyi kutlamışsın, nasıl kutlamışsın beni ilgilendirmez. Siz böyle yaptınız diye herkes onu bir içtihat gibi dosdoğru kabul etmek zorunda mı?

Reaksiyon puanı
10,315
Müslüman olan bir kişi,her dine,her adete hoşgörülü olmalıdır,kendine zarar vermedikçe.
Müslüman olan bir kişi her dine, her inanç ve adete hoşgörülü değil mi zannediyorsun?
Biz asırlardır bu topraklarda Hristiyan, Yahudi ve bir dünya dolusu inanç mensuplarıyla iç içe, kucak kucağa, saygıyla, muhabbetle yaşadık. Lakin sizin gibi düşünen arkadaşların anlamadığı şu ki, hoşgörü ve saygı duymak ayrı, kuzu postuna bürünüp sinsice içimizi, ruhumuzu oymaya çalışanlara gösterilen aksülamel ayrıdır. Bununla beraber yukarıdaki mesajımı da okursan daha iyi anlamış olursun, vesselam.

Son düzenleyen moderatör:

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Bu konu benim için pek mühim olmasada İslama göre yapılan yanlıştır. Her ne kadar bunu yapan müslümanlar kötü bir niyet ile yapmıyor olsada aşağıdaki kaynaklarca yapılması doğru değildir bu yüzden tepki gösterenler haklıdır.

"Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeye özenmeyiniz."
Tirmizi, istizan 7, edep 41.

"Kim kendini bir kavme benzetirse, o da onlardandır."
Ahmed: 2/50-92, 7/142, Ebu Davud Libas: 4031

"Kim Müşriklere ait bir toprakta bulunur (bina yapar), onların nevruzlarına (yılbaşılarına) katılır, onların bayramlarını (festival ve galalarını) kutlar ve ölünceye kadar onlarla birlikte bulunursa, Kıyamet Gününde onlarla birlikte haşrolunur." [11
Beyhaki Sünenü'l-Kübra: 9/234.

Bunlar dışındada birçok günlük konuda Peygamber Müslümanların alışkanlık ve davranışlarını Hristiyan ve Yahudilere benzememesi için değiştirmiştir.

Reaksiyon puanı
10,315
Bu konu benim için pek mühim olmasada İslama göre yapılan yanlıştır. Her ne kadar bunu yapan müslümanlar kötü bir niyet ile yapmıyor olsada aşağıdaki kaynaklarca yapılması doğru değildir bu yüzden tepki gösterenler haklıdır.

"Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeye özenmeyiniz."
Tirmizi, istizan 7, edep 41.

"Kim kendini bir kavme benzetirse, o da onlardandır."
Ahmed: 2/50-92, 7/142, Ebu Davud Libas: 4031

"Kim Müşriklere ait bir toprakta bulunur (bina yapar), onların nevruzlarına (yılbaşılarına) katılır, onların bayramlarını (festival ve galalarını) kutlar ve ölünceye kadar onlarla birlikte bulunursa, Kıyamet Gününde onlarla birlikte haşrolunur." [11
Beyhaki Sünenü'l-Kübra: 9/234.

Bunlar dışındada birçok günlük konuda Peygamber Müslümanların alışkanlık ve davranışlarını Hristiyan ve Yahudilere benzememesi için değiştirmiştir.
Allah senden razı olsun kardeşim. Anlatmak istediğimiz tam olarak bu, lakin ılıksu kuğularına laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Bakın eğer "Biz Hristiyanlığın sembollerini noel baba'dan başlayarak ufak ufak müslüman yurdunda kabulleştirmeye, kafalarında sevimli göstermeye, dolayısıyla da inançlarını yozlaştırıp asli hüviyetinden uzaklaştırmaya çalışıyoruz, çaktırmadan!" deyin, elinizi öpeyim sizin. O zaman çok daha dürüst davranmış olursunuz.
Noel baba gördü diye dininden vazgeçeceksin hâlâ burada konuşuyorsun. Noel babadan bile korkacak durumdaysan elindeki kitabı birkaç kere daha oku bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kabul etmiyorsan bile saygı duyacaksın. Hadi bakalım ben çıktım hiçbir şey yapma hakkına sahip değilsin hatta gider İncil dağıtırım ağzının suyu aka aka izlersin ama en ufak dokunamazsın. Milletin yaptığına laf edeceğine kendi dinini düzgün tanıt. Kendi dinini bu şekilde barbarca göstermekten başka hiçbir şey yapmazsın. Gerçi ben kime laf anlatıyorum Noel baba görünce dinini değiştirebileceğinden korkuyor adam.

Ha derseniz bu benim dinime göre yanlış bunu yapmanıza izin veremem buyurun Şeriat ile yönetilen ülkelere alalım sizi. Çünkü burası İslam dini ile yönetilmiyor ve hiçbir şey yapma hakkına da sahip değilsiniz. Kısacası güle güle.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Noel baba gördü diye dininden vazgeçeceksin hâlâ burada konuşuyorsun. Noel babadan bile korkacak durumdaysan elindeki kitabı birkaç kere daha oku bence.

Kabul etmiyorsan bile saygı duyacaksın. Hadi bakalım ben çıktım hiçbir şey yapma hakkına sahip değilsin hatta gider İncil dağıtırım ağzının suyu aka aka izlersin ama en ufak dokunamazsın. Milletin yaptığına laf edeceğine kendi dinini düzgün tanıt. Kendi dinini bu şekilde barbarca göstermekten başka hiçbir şey yapmazsın. Gerçi ben kime laf anlatıyorum Noel baba görünce dinini değiştirebileceğinden korkuyor adam.

Ha derseniz bu benim dinime göre yanlış bunu yapmanıza izin veremem buyurun Şeriat ile yönetilen ülkelere alalım sizi. Çünkü burası İslam dini ile yönetilmiyor ve hiçbir şey yapma hakkına da sahip değilsiniz. Kısacası güle güle.

@|Ⓢєччαh| abinin muhattap aldığı kişiler zaten müslümanlar. Hem müslümanım deyip hemde hristiyan adetlerine iyi veya kötü niyetli özenen, uygulayan kişiler. Müslüman olmalarına karışın her türlü şeyi yapabilirler fakat bu inançlarına terstir ve yine aynı inanç gereği uyarılmaları gerekir. Sen müslüman değilsen zaten adamın ne umrunda olsun senin ne yaptığın.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

Bu kadar KİN ve NEFRET neden var ? Korkma Noel Kutlamanı elinden almaz kimse... Kimseye saygın yok sanırsın ülkenin sahibi gibi laflar ediyorsun. İnsanlarin düşüncelerini açıklama ve İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ var... Ben şu uygulamayı beğenmedim veya bence yanlış deme hakkı var.

Bu laflar ney böyle :) Bu video benden sana gelsin...

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,870
Doğru!
Ama kime göre?
Tabii ki konunun muhataplarına göre...
Sayın editör, kusura bakma da konuyu alıp sadece bir hediyeleşme olarak analiz edersen büyük ayıp etmiş olursun. Hediyeleşmeyi bir ibadet, bir sünnet olarak tavsiye eden noel baba kılığında içimize sokulan haçlı ruhunun ezelden ebede kadar düşmanlık ettiği Anadolu insanının inancıdır.

Eğer Diyanet İşleri Başkanı resmi kıyafetiyle sokağa çıkıp hediyeler dağıtsa elbette ki bu eylem doğrudan temsil ettiği makam ve o makamın hizmet ettiği İslam dininin propagandası yapılmış olur. Peki noel baba sadece masum, sıradan bir şahıs mı oluyor ki onun asıl temsil ettiği kimliği gizleyerek basit bir masumiyet zırhına bürüyerek ölümüne savunmaya kalkıyorsunuz? Noel baba diye bilinen şahsın bir Hristiyan azizi olduğunu ve o kıyafetle resmen hediye bahanesiyle Hristiyanlık propagandası yaptığını söylemeyip bir de utanmadan bizlere alevler saçıyorsunuz ki asıl amaçlar gizlensin. Kabul edelim ki bunu büyük çoğunluğa yutturmayı da başarıyorsunuz.

SDN'de neyi kutlamışsın, nasıl kutlamışsın beni ilgilendirmez. Siz böyle yaptınız diye herkes onu bir içtihat gibi dosdoğru kabul etmek zorunda mı?
SDN'de kimin neyi nasıl kutladığı sizi ilgilendirmiyorsa, paylaştığınız haberdeki durum da sizi ilgilendirmemeli. Küçücük olayları büyütüp milleti kaos ortamına sürüklemeyin.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Topraktan kovan ben değilim. Müslüman yurdunda böyle şeyler yapamazlar gibisinden laflar eden de ben değilim. Konuyu baştan okuyun isterseniz?

Şahısların ne yaptığı ne kutladığı evinde ne yaptığı veya ne yediği içtiği beni alakadar etmez vatandaş olarak. Ama bir belediyenin yani devlet eliyle bu tarz şeylerin yapılmasına kısmen karşıyım açıkçası.
Belediyenin NOEL KUTLUYORUZ deyip hediyeler vermesi veya çam ağaçları süslemesi millete noel baba kostümü giydirip sokaklarda gezdirmesi mantıken yanlış geliyor. ( BU TAMAMEN ŞAHSİ FİKRİM. ) Yeni yıl hediyesi veriyor veya fakirler ihtiyaç sahipleri için koli verseler kısmen desteklerim.

Bir belediye neden devletin bütçesi ile NOEL hediyesi adı altında hediye dağıtır veya içinde Şaraplar alkoller olan hediye paketleri verir ? Bunları eleştirmek suçmu. Yoksa yeni yıla giriyoruz diye hediye ver birbirine banane bizene bundan veya evinde ağaç süsle isterse kırmızı don giy banene yani :) Ama bu işlerin devlet kurumları tarafından yapılması tekrar söylüyorum yanlış bence.

Reaksiyon puanı
10,315
SDN'de kimin neyi nasıl kutladığı sizi ilgilendirmiyorsa, paylaştığınız haberdeki durum da sizi ilgilendirmemeli. Küçücük olayları büyütüp milleti kaos ortamına sürüklemeyin.
SDN demek bütün bir ülke demek değildir editör kardeş!
Sapla samanı karıştırma. Paylaştığım haberdeki içerik beni bal gibi ilgilendirir, ama senin ne yaptığın ya da yaptığınız beni ilgilendirmez. Ha, yetkiliyim diye racon kesiyorsanız o başka... Olayları büyümeğe müheyya kılan sizsiniz. Biz kimseyi kaos ortamına falan sürüklediğimiz yok, ayrıca bu ağızlar bir yöneticiye hiç ama hiç yakışmıyor. Bunu da bilmenizi istedim.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Başlık tam bir facia, içerik ayrı facia. Bu ülkede herkes dinen özgür ve bu yapılan davranışta bir yanlış yok.

O zaman tüm ülkede yılbaşında hediye almak yasak olsun, bu mantıkla SDN ofisindeki hediyeleşme de yanlış oluyor. :) Hayırlı forumlar, bu yıl inşallah bu bakış açısından kurtulduğumuz bir yıl olur.
Size verilebilecek en güzel cevabı vermiş.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Şahısların ne yaptığı ne kutladığı evinde ne yaptığı veya ne yediği içtiği beni alakadar etmez vatandaş olarak. Ama bir belediyenin yani devlet eliyle bu tarz şeylerin yapılmasına kısmen karşıyım açıkçası.
Belediyenin NOEL KUTLUYORUZ deyip hediyeler vermesi veya çam ağaçları süslemesi millete noel baba kostümü giydirip sokaklarda gezdirmesi mantıken yanlış geliyor. ( BU TAMAMEN ŞAHSİ FİKRİM. ) Yeni yıl hediyesi veriyor veya fakirler ihtiyaç sahipleri için koli verseler kısmen desteklerim.

Bir belediye neden devletin bütçesi ile NOEL hediyesi adı altında hediye dağıtır veya içinde Şaraplar alkoller olan hediye paketleri verir ? Bunları eleştirmek suçmu. Yoksa yeni yıla giriyoruz diye hediye ver birbirine banane bizene bundan veya evinde ağaç süsle isterse kırmızı don giy banene yani :) Ama bu işlerin devlet kurumları tarafından yapılması tekrar söylüyorum yanlış bence.
Şarap konusu hakkında yorum yapmayacağım çünkü benzer olaylar farklı partilerde de oluyor. Fakat kostüm giyip sokaktan geçen insanlara ve çocuklara küçük hediyeler vermek kötü bir şey değil. Kaldı ki bunu bir dini tanıtmak için falan da yapmıyorlar sadece yılbaşı figürü olan Noel baba kılığına girmişler. Noel ile yılbaşı kavramını tekrardan anlatmaya gerek yok yılbaşı kutlama niyeti ile yapılan küçük bir etkinlik sadece.

Reaksiyon puanı
10,315
Fakat kostüm giyip sokaktan geçen insanlara ve çocuklara küçük hediyeler vermek kötü bir şey değil. Kaldı ki bunu bir dini tanıtmak için falan da yapmıyorlar sadece yılbaşı figürü olan Noel baba kılığına girmişler. Noel ile yılbaşı kavramını tekrardan anlatmaya gerek yok yılbaşı kutlama niyeti ile yapılan küçük bir etkinlik sadece.
Biz de yedik tabii! :D