Chelsea 2-0 Galatasaray - Video, Maçın Özeti, Golleri | 18 Mart 2014 Salı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Chelsea 2-0 Galatasaray | Şampiyonlar Ligi 2. Tur Rövanş Maçı

Maçın özetini izlemek için tıklayınız...

umutlar-baska-bahara-kaldi.jpg

Umutlar başka bahara kaldı

Şampiyonlar Ligi son 16 rövanş maçında Chelsea'ye konuk olan temsilcimiz Galatasaray, rakibine 2-0 boyun eğdi ve elendi.

Chelsea, maça etkili başlarken henüz 4. dakikada gole ulaştı. Cezasahası sağ iç çaprazda topla buluşan Eto'o, vuruşunu
yaptı, top Muslera'nın müdahelesine karşın ağlarla buluştu.

Takımını 1-0 öne geçiren Samuel Eto'o, 42 gol atan Didier Drogba'nın ardından Şampiyonlar Ligi'nde 30 gol barajına ulaşan 2. Afrikalı oyuncu oldu.

19. dakikada sarı kart gören Felipe Melo cezalı duruma düştü. 22. dakikada Chelsea tehlikeli geldi. Hazard'ın bıraktığı topa Lampard vurdu, top sol direğin yanından

33. dakikada Chelsea yine tehlikeli geldi. Galatasaray yarısahasının orta solundan kazanrılan serbest vuruşta, John Terry cezasahası içerisinde vuruşunu yaptı. Top az farkla üstten auta gitti.

38'de İngiliz ekibi yine tehlikeli geldi. Sol kanattan Hazard'ın getirip cezasahasına gönderdiği topu Eto'o, Willian'ın önüne yuvarladı. Brezilyalı oyuncunun vuruşunda top Muslera'da kaldı.

Chelsea, 42. dakikada ikinci golü buldu. Sağ kanattan Frank Lampard'ın kullandığı köşe vuruşunda John Terry kafayı vurdu, Gary Cahill topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0'a getiren golü kaydetti.

İlk yarıda başka gol olmadı ve devre 2-0 Chelsea'nin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda da Chelsea'nin oyunda üstünlüğü vardı. rakibi daha çok Galatasaray yarısahasına yıkan Londra ekibi 51'de Willian'la net fırsattan yararlanamadı. Muslera'nın uzaklaştırmak istediği top Chelsea'li oyuncularda kaldı. Son olarak cezayayı üzerinde topla buluşan Willian, Muslera'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti. Muslera topu kontrol etmeyi başardı.

83. dakikada Hazard'ın cezasahası dışı sol çaprazdan vuruşunu Muslera güzel çıkarttı. Muslera 87'de Fernando Torres'in karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunu da çıkartırken; maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Chelsea karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

İngiliz ekibi Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselirken; temsilcimiz Galatasaray tamam dedi.

CHELSEA:2 - GALATASARAY: 0

STAT:Stamford Bridge
HAKEM: Felix Brych

CHELSEA: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Willian, Ramires, Oscar, Lampard, Hazard, Eto'o
TEKNİK DİREKTÖR: Jose Mourinho

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Telles, Melo, Yekta, Sneijder, Selçuk, Burak, Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

KAYNAK

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Ben böyle rezil futbol görmedim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Roberto Mancini'nin kulakları çınlıyordur ne sövdüler onu...

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
İngiltere ligi ile Türkiye ligi arasındaki farkı çok kolay anlayabiliyoruz. Adamlar 90 dakika boyunca akla gelicek en zor pozisyonda dahi topu saçma bir yere göndermiyorlar, hedefleri topu elde tutmak pres altında bile. Ama bizim Türk takımları her saniye gereksiz yere uzun toplar kullanıyorlar, akıl sır erdirmesi gerçekten güç.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
eyXX7k.jpg

Pozisyona bak. Güler misin ağlar mısın ? Defans yayla mübarek.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ben hayatimda böyle isteksiz oynayan bir takim görmedim arkadas. Muslera haric bugün hepsine sövesim var.

Galatasaray oyun kuramiyor, topu ayaginda tutamiyor, defansimiz bir naneye yaramiyor diyince kiziyorsunuz. Bu isler elini kalbine koymayla olmuyor aga. Sen oyununu oynamadiktan sonra hicbir halt olmaz.

Ya mancini? Atmis bacak bacak üstüne pismis kelle gibi siritiyor. Aklina tüküreyim mancini.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Defans yayla mübarek.

Anlamayanlar bugün fazlasiyla bunun farkina vardi. Chelsea oyuncularina bak Allah askina, dört kisi bombos duruyor. Ya bizimkiler? Yorum yok.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Ben hayatimda böyle isteksiz oynayan bir takim görmedim arkadas. Muslera haric bugün hepsine sövesim var.

Galatasaray oyun kuramiyor, topu ayaginda tutamiyor, defansimiz bir naneye yaramiyor diyince kiziyorsunuz. Bu isler elini kalbine koymayla olmuyor aga. Sen oyununu oynamadiktan sonra hicbir halt olmaz.

Ya mancini? Atmis bacak bacak üstüne pismis kelle gibi siritiyor. Aklina tüküreyim mancini.

İnsan yerinde duramaz anasını satayım, bizimkisi taktiği verdim gerisini takım halleder diyor. Fatih hocayı çok andım bu gece çoookkk!!

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Mancini: "Chelsea bizden daha iyiydi. Gerçekten çok kötü oynadık"

Mancini: "Kaleye sadece 1 şut atarak kazanmamız imkansız"

Mehmet Demirkol: "Maç, Didier Drogba'nın jubilesi gibiydi"

Jose Mourinho: "Çok çok sağlam oynadık ve çok rahattık"

Bülent Korkmaz: "Ben, hayatımda ilk defa Galatasaray'ı böyle gördüm."

SPORX.COM ‏@sporx

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Mancini: "Chelsea bizden daha iyiydi. Gerçekten çok kötü oynadık"

Mancini: "Kaleye sadece 1 şut atarak kazanmamız imkansız"

Abi bir de cikip konusuyor utanmadan, gel de sinirlenme! Arkadas sen teknik direktör olarak ne yaptin diye sorarlar adama. Mac boyunca kicini sandalyeden kaldirmadi, simdi cikipta yorum yapmasi benim zoruma gidiyor.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Mehmet Demirkol'a sonuna kadar katılıyorum. Mancini alacaktı Drogbayı oyundan. Adam resmen bitik. Hani televizyon kumandasının pili biter, kumanda işlemez hale gelirde açarsın pilleri sağa sol yaparsın ya tekrardan az buçuk iş görür. Drogbada o hesap. 20 metre koşuyo pil bitiyor. Sonra dinleniyor, tekrar bir depar gene pil bitiyor.

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Kimse kusura bakmasin ama drogba resmen maci vermisti bos kale olsa auta vururdu takim ölü zaten . 4/5 ten muslera kurtardi.

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Maçın başında mancininin oturuşunu görünce yenileceğimiz içime doğmuştu.

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Zaten turu gecmemiz mucizeydi mancinide farkindaydi Fatih terim olsa sonuna kadar kovalardi. ama takim inanilmaz kotuydu drogba ayri bi kotuydu.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Galatasarayı (Türkiye'nin en iyi takımı!) bu şekilde görmek beni üzdü. Türkiye'de futbol olarak hiçbir pozitif değer olmadığını gösterdi.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Mancini maçtan önce başladı zaten bu chelsea'yi yenemeyiz, gerçekçi olalım bilmem ne cart curt. Fatih hocayla bir umudumuz oluyordu en azından. Tamam zor rakip anladık da bu kadar karamsarlığa ne gerek var.

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Mancinin sucu yoktu bence sahada melo ve muslera disinda kimse yoktu

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Ben yaydığı havadan bahsediyorum.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bu saatten sonra ne desek bos. Futbolcular bile bizim kadar dert etmiyordur bu durumu.

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Tek oynayan Muslera helal olsun. Drogba ya anlam veremedim neden böyle oynadı bir pankart ile işi bağladılar herhalde.

Sağlık olsun bizim sevgimiz iyi günde kötü günde :) :P

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD]Galatasaray'ı 1-1'in rövanşında 2-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen Chelsea'de, menajer Jose Mourinho NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
140318-mourinho.hlarge.jpg

Özellikle Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini hakkındaki açıklamalarıyla dikkat çeken Mourinho, üstü kapalı olarak Mancini'nin oyun sistemini eleştirdi...

Maç boyunca sağlam bir oyun oynadıklarını belirten Jose Mourinho, "Çok sağlam bir oyun ortaya koyduk, çok rahattık. Deplasmanda böyle bir skor aldıktan sonra evimizde maçı kontrol etmeliydik ve savunmada sağlam olmalıydık, avantajımızı da korumalıydık. Biz bunu yapmadık, hücum ettik. Tüm oyuncularımızla birlikte maçı kazanmayı başardık ve özellikle ilk yarıda nasıl bir takım olduğumuzu gösterdik. Galatasaray'ın da herhangi bir şans yakaladığını düşünmüyorum" dedi.

Mancini'nin takımlarının devamlı taktik ve sistem değiştirdiğini iddia eden Portekizli teknik adam, "Roberto Mancini'nin takımlarını, çok fazla düşündüğünüzde sonuca varamıyorsunuz. Çünkü o, çok farklı taktikler deniyor. Bazen geride 3 kişi ile oynuyor, bazen ileride 3 kişi oluyor ya da orta sahada farklı şekilde oynuyor... Mesela Sneijder ile ileride oynadı ve Burak'ı kenarlara gönderdi. Onun takımlarını anlamak çok kolay değil. Bu yüzden biz kendi sistemimizi oynayama çalıştık" ifadelerini kullandı.

Drogba ve Sneijder için de zor bir maç olduğunun altını çizen Mourinho, "Onlar için zor bir maç oldu. Özellikle Drogba için duygusal bir maçtı. Bizim savunmacılarımız arasında çok zorlandı. Topu da çok fazla kontrol edemedi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kaynak

İki maçta işi çözmüş.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Freude

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Maçı izlemedim.Şimdi uzun özeti izledim de.Bildiğiniz TEK KALE MAÇ olmuş bu. :\ Ancak özetten anladığım kadarıyla maçın yıldızı Muslera.Kaleci elinden-ayağından gelen herşeyi yapmış ama sonuç ve takım belli. Geçmiş Olsun.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Maç bitse de gitsek der gibi oynadılar, pres yapsalardı bari birazcık, en azından çabaladılar derdik.

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bu maç gösterdi ki :
- başta eboue , drogba 'nın takımdan ayrılmalarının zamanının geldiği...
- ayrıca selçuk , burak sezon sonu mu olur 4-5 maç mı olur kesilmesi lazım (selçuk'un her pozisyonda burak sevdası)...
- mancinin sneijder'ı sağ yada sol kanatta değil forvet arkası oynatması gerektiğini göstermiştir...

4 günde bana göre şampiyonluk gitmişti bu da tuzu biberi oldu...

artık takımda hajroviç, veysel sarı, umut gündoğan gibi genç ve aç oyunculara yer vermek gerekiyor...

ayrıca muslera'ya ne kadar para verseler az.. adamı elinizde tutun...

Syst3mm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen medya ve kullanıcıların dediği gibi başka bahara şuda bir gerçek ki selçuk'u bitirdik adamın frikiklerden gol atıyordu drogbayı aldık kestik oyun stiline müdahale ettik dikine gidemiyor senin topu alıp dagıtman lazım sürekli geriye dönemiyor yerine ğündoğan yetiştirilmeli oyun tarzı her zaman dikine olan ve top dağıtabilen bir yetenek ayrıca veysel de yerinde transfer diğer yabancıları saymıyorum bile sezonu kapattık ama yeni sezon için selçuk ve burak'dan da vaz geçilmeli bunları ayırmamız lazım takımda denge namına bir şey kalmadı

Maça gelirsek resmen uyukladım saha'daki takım A2 olsa bundan fazla zevk alırdım ben gidelim 4 atalım istemedim sadece futbol oynanmasını istedim melo alınmasın diyordum ama yanılttı adam helal olsun aldığını hak ediyor

erc4444

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
bir fenerbahçeli olarak galatasarayın yapması gereken tek şey ; mancini yi sezon sonu göndermek

emrebilge

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş gece sinirden uyuyamadım zaten bundan sonra Tokat maçı kadrosu vardi gençlerle öyle çıksınlar artık. 6 gol yedik realden daha iyi oynuyorduk. Mancını, drogba, sneyder, selçuk a yol vermeli.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
İlk maçın konusuna yapılan yorumları hatırladım da bir an, çekemeyenlerin ne kadar haklı oldukları ortaya çıktı.

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Mancini maçı mourinho'ya teslim etti.Selçuk Burak sahada yoktu Drogba şarjı bitmişti mancini drogbanın şarj aletini istanbulda unutmuş.terry cahill adamlar depar atarak zıplıyolar bizimkiler çakılıtaş misali yerinden kalkamıyor.Takımda bakıyosun elle tutulur futbol oynayan adam yok bi de ingiliz takımlarına karşı bu uzun top sevdası ne iştir çözemedim yerden oynasan belki birine çarpacak gol olacak ve sürekli yana ve geriye oynayan bir takım vardı sahada.Arena da daha iyi bir futbol vardı ben bu Stamford Bridge'deki gs'yi tanıyamadım.Terim olsaydı diyenler haklı Terim olsaydı sneijder ille solda oynatmaya çalışmazdı daha farklı bir taktik ile çıkardı