Chelsea 1 - Barcelona 0 | Şampiyonlar Ligi Yarı Final

deatmania

Rektör
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Barcelona, deplasmanda Chelsea'ye 1-0 mağlup oldu. Katalan ekibi Devler Ligi'nde bu sezon ilk yenilgisini alırken, Chelsea ikinci maç öncesinde avantajlı bir skor elde etti.

chelseabarca3_VNSUT.jpg


UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Chelsea, Stamford Bridge’de Barcelona’yı ağırladı.
Chelsea, oyunun kontrolünün büyük ölçüde Barcelona’da olduğu karşılaşmayı Drogba’nın attığı tek golle 1-0 kazandı.

Chelsea bu galibiyetle ikinci maç öncesinde avantajı ele geçirdi.2 şutu direkten dönen Barcelona ise, avantajı rakibine kaptırdı ve hafta sonunda ligde Real Madrid ile oynayacağı maç öncesinde yara aldı.

Karşılaşmaya ev sahibi Chelsea kontrollü başladı. İngiliz ekibi kendi sahasından hızlı çıkarak rakip kalede pozisyon aradı. Hakemin başlama düdüğüyle birlikte kontrolü ele geçiren Barcelona, oyunu Chelsea yarı sahasına yıkmaya çalıştı.

Barcelona 9. dakikada gole çok yaklaştı. Chelsea savunmasının akasına atılan pasla topla buluşan Alexis Sancez, kaleci Petr Cech ile karşı karşıya kaldı. Şilili yıldız oyuncunun vuruşunda top üst direkten geri geldi ve Katalan ekibi çok önemli bir gol pozisyonundan faydalanamadı.

Bu dakikadan sonra Chelsea daha fazla kendi sahasına çekilirken, Barcelona ev sahibi takımın kalesine etkili gelmeye devam etti. İngiliz ekibinin savunmasına zor anlar yaşatan Katalan ekibi, çok net fırsatlar yakalamasına rağmen son vuruşlarda başarılı olamadı.

Barcelona 43. dakikada birkez daha gole çok yaklaştı. Messi’nin ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Fabregas düzgün bir vuruşla topu kaleci Cech’in üzerinden aşırdı. Ancak savunmada son anda araya giren Ashley Cole, topu çizgi üzerinden çevirdi.

Kendi sahasından hızlı çıkarak zaman zaman rakip kalede etkili olan Chelsea, ilk devrenin duraklama dakikalarında Drogba ile golü buldu.

Lampard’ın uzun pasıyla sol kanatta Ramires topla buluştu. Ceza sahası içine giren Ramies yerden verdiği pasla topu Drogba’ya gönderdi. Yıldız oyuncunun vuruşunda top Barcelona ağlarına gitti ve Chelsea 1-0 öne geçti.
Kalan bölümde başka gol olmazken, Chelsea tecrübeli yıldızı Drogba’nın kaydettiği golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine de hızlı başlayan taraf Barcelona oldu. Kendi sahasına çekilen Chelsea’nin yarı sahasına oyunu yıkmakta zorlanmayan Katalan ekibi, ilk dakikalarda uzaktan atılan şutlarla kaleyi yokladı, ancak kaleci Cech’i geçmeyi başaramadı.

Oyunun kontrolünü elinde tutmasına rağmen kapanan Chelsea savumasını aşmakta zorlanan Barcelona, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Katalan ekibinde Pedro’nun 90 artı 3. dakikadaki şutu direkten geri geldi. Chelsea atılan uzun paslarla konuk ekibin kalesinde pozisyon aradı, ancak farkı artırmayı başaramadı.

İkinci yarıda iki takım da son vuruşlarda başarılı olamazken, Chelsea tecrübeli yıldızı Drogba’nın kaydettiği tek golle sahadan 1-0 galip ayrılarak ikinci maç öncesinde avantajlı bir skor elde etti.





Kaynak
 
Katılım
3 Mart 2007
Mesajlar
29,207
Reaksiyon puanı
2,146
Puanları
113
[video=dailymotion;xq7vyk]http://www.dailymotion.com/video/xq7vyk_chelsea-1-0-barcelona_sport[/video]
 

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Sampiyonlar liginde Ispanyollar koyverdi ha :)
 

engerex

Dekan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
48
Siyah formayla olmuyor. İkinci maça bakalım.
 

topalsolucan

Rektör
Katılım
25 Mart 2010
Mesajlar
15,674
Reaksiyon puanı
555
Puanları
113
ikinci yarıyı izledim. chelsea topla belki 1, belki 2 dakka buluşmuştur. resmen küçükken mahallede oynadığımız tek kale maçlar gibiydi. chelsea'nin nou camp'ta Allah yardımcısı olsun :)
 

komoon

Profesör
Katılım
10 Nisan 2008
Mesajlar
2,934
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
beyler , Chelsea kendi evinde yendi birde deplasmanı var unutmayın :)
 

Regionella

Profesör
Katılım
9 Aralık 2006
Mesajlar
1,575
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Chelsea deplasmanda 1 gol atarsa Barcelona şapa oturacak.
 

Nordkapp

Doçent
Katılım
30 Ağustos 2009
Mesajlar
787
Reaksiyon puanı
16
Puanları
18
Barcelona bal yapmaz ari gibiydi dun aksam. Top hep onlardaydi ama sonuca gidemediler. Chelsea'de iyi savunmaz yapti, baska da bir sey yapmadi zaten. Bakalim ikinci mac nasil olacak.
 
Üst