medya724
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Chatroulette nedir ve neden bu kadar hızlı bir şekilde yükselişe geçmiştir? Aslında adından da kolayca anlaşılacağı üzere chatroulette iki ingilizce kelmenin (chat + roulette) birleşiminden oluşmuştur. Bu kelimelerden chat sohbet etmeyi temsil ederken roulette de şansı temsil etmektedir. Kısacası şans eseri chat yapmak anlamına gelen chatroulette Kasım 2009 da, Andrey Ternovskiy isimli bir Rus öğrenci tarafından tasarlanmıştır. Bu sistem sayesinde isteyen herkes karşısındaki kişiyle, sisteme üye olmadan direkt olarak kameralı sohbet etme imkanı kazanıyor. Andrey, kendisine neden chatroulette ismini seçtiklerini sorunca cevap olarak şöyle söylemiştir. 1978 yapımı olan ve Vietnam savaşındaki savaş esirlerine Rus Ruleti oynatılmasını konu alan The Deer Hunter filmini izledikten sonra çok etkilendim ve 2 gün 2 gece uğraştım ve insanların şans eseri istedikleri kişiyle kameralı sohbet imkanı veren bu sistemi tasarladım. İsmini de chatroulette olarak koymamdaki sebep herkesin kendi şanslarıyla yüzleşmesi
Kaynak Site
Kaynak Site