James Howlett
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 4,725
Arkadaşlar konuyu nereye açayım bilemedim biraz sohbet ettik özet geçiyorum dedim ki elimde telefon vs modern kıyafetlerimle 1500 lü yılların Osmanlısına gitsem ne olur dedim halk senin etrafına toplanır tüccar sanır dedi sorar senden bilgi ister dedi, hatta onların huyuna gidecek kelimeler edersen mutlu olurlar dedi, peki dedim bir alman modern kıyafetle telefonla 1500 lü yılların almanyasına gitse ne olur dedim elinde telefon görüp özelliklerini fotoğraf çektiğini görürse büyü sihir gibi ithamlarda bulunup yargılanır dedi dedim öldürülür mü peki yüksek ihtimal değil ama öldürülür dedi, peki dedim bir Japon 1500 lü yılların Japonyasına gitse ne olur dedim halk Osmanlı gibi karşılar ama temkinli davranır eğer saygısızlık ederse kılıçla kesilir dedi.
O dönem Avrupa ın tutucu ve çok katı olduğunu, Osmanlı nın zarif olduğunu, Japonlar ın ise onurlu ve zarif olduğunu söyledi.
Sohbet içinde Japonlar 500-1000 seneden beri kültürünün neredeyse değişmediğini Türklerin çok bozulduğunu ve avrupalıların çok acı çektiğini ama kendilerini düzelttiğini söyledi.
Son olarak biz 1500 lü yıllara gidersek köy kasaba halkı ile rahat anlaşırız ama İstanbul veya saray kesimi ile anlaşmamızın zor olacağını söyledi.
Bir alman veya bir japonda giderse anlaşır ama dil farklılığı olur dedi.
O dönem Avrupa ın tutucu ve çok katı olduğunu, Osmanlı nın zarif olduğunu, Japonlar ın ise onurlu ve zarif olduğunu söyledi.
Sohbet içinde Japonlar 500-1000 seneden beri kültürünün neredeyse değişmediğini Türklerin çok bozulduğunu ve avrupalıların çok acı çektiğini ama kendilerini düzelttiğini söyledi.
Son olarak biz 1500 lü yıllara gidersek köy kasaba halkı ile rahat anlaşırız ama İstanbul veya saray kesimi ile anlaşmamızın zor olacağını söyledi.
Bir alman veya bir japonda giderse anlaşır ama dil farklılığı olur dedi.