Championship Manager 2010 Röportajı

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Beautiful Game Studios'un geliştirdiği, Eidos'un ise yayıncılığını üstlendiği Championship Manager 2010'un yapımcısıyla görüşüp, bu yıl tamamen Türkçe olacak oyun ile ilgili önemli bilgiler aldık.

Bir dönemin efsane menajerlik oyunu Championship Manager, son yıllarda Football Manager'ın karşısında sendeliyor olsa da, 2009/2010 sezonu için iddialı geliyor. Evvela yapımın tamamen Türkçe olarak satışa sunulacağını belirtmek gerek! Bu son derece sevindirici gelişmeye ek olarak, bugün Aral İthalat tarafından gerçekleştirilen Championship Manager 2010 lansmanında, oyunla ilgili etkileyici birçok detayı öğrenme fırsatı bulduk. Ayrıca yapımın genel müdürü Roy Meredith ile röportaj yaptığımız lansmanda, kendisinin ne kadar başarısız(!) bir CM oyuncusu olduğunu da gözlerimiz ile gördük.

Roy Meredith İle Yapılan Röportajın Videosu

[SDNTV]2009_09_02_championship_manager_2010.mp4[/SDNTV]

Son derece keyifli olan tanıtımda, Championship Manager'ın yeni yüzünü tepeden tırnağa görme şansı elde ettik. Geliştirilen 3 boyutlu oyun motoru (Kalecilerde 350 animasyon, futbolcularda ise 500 animasyon bulunuyor), oldukça başarılı gözükmesine karşın, yerinde bir karar vermek için uzun müddet oynamak gerekiyor. Kendi duran top organizasyonlarınızı geliştirebileceğiniz yapımda, önce tahta üstünde oklar çizerek, topun nereye atılacağını ve hangi oyuncuların nereye koşacağını belirliyorsunuz. Ardından antrenman sahasında, yaptığınız uygulamayı deniyorsunuz. Oyunun yapımcısı Roy Meredith'in bu konuda bir hayli başarısız olduğunu da belirtelim...

Gerçek Futbol Kulüpleri CM'ye Danışıyor

Kısa bir süre önce İngilitere'nin Leeds UTD. kulübünden bir telefon aldıklarını belirten Meredith, satın almak istedikleri futbolcunun CM'nin veritabanında nasıl değerlendirildiğini sorduklarını, bu oyuncunun çok kötü olduğunu söylediklerinden birkaç gün sonra, Leeds UTD.'ın bu transferden vazgeçtiğini anlattı.

Ayrıca toplantıda Türkiye'de Championship Manager'ın veritabanını (Oyuncu bilgileri, takım ve personal bilgileri gibi...) hazırlamak için kaç kişi çalışıyor diye sorduğumda, Meredith'in yanıtı 7-8 kişi oldu. Bu rakam İngiltere'de 30 civarında. Eğer sizler de gönüllü olarak Championship Manager'ın veritabanını hazırlayan ekipte yer almak isterseniz, yapımın resmi web adresi olan www.championshipmanager.co.uk link'ine tıklamanız ya da research@bgstudios.co.uk adresine direkt mail atmanız yeterli.

Lansmanda Roy Meredith'in asistanlığını ve tercümanlığını yapan Berk İybar'a çok teşekkür ederiz.

:: Sizce, yeni açıklanan bilgiler ışığında, Football Manager'ın karşısında Championship Manager'ın şansı nedir?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
video çok geç açılıyor.İlk fırsatta izlemeyi düşünüyorum..Futbolu seviyorum:)

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bu sene cm'yi almayı daha doğrusu indirmeyi düşünüyorum :D

ceyhunkeklikk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende bu sene cm'yi kesin indircem bu sene fmye biraz daha rakip olabilir. Tamamen Türkçe olması çok cezbedici...

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
türkçeyse %100 dür yani süperdir

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Demosunu indiriyorum şuan türkçe olması nedeniyle eğer fiyatı cazip olursa orjinali alıcam :) Her zaman Fm oynuyordum ama türkçe orjinal çıkartığı için Cm daha cazip geliyor :)

Venomgs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Demosunu indiriyorum şuan türkçe olması nedeniyle eğer fiyatı cazip olursa orjinali alıcam :) Her zaman Fm oynuyordum ama türkçe orjinal çıkartığı için Cm daha cazip geliyor :)

Fiyatı 25 TL olacak, ayrıca 11 Eylül'e kadar önsipariş kampanyası var "İstediğin kadar öde" şeklinde. 2,5 € işlem ücreti sabit olmak kaydıyla istediğiniz ücreti kendiniz yazarak sahip olabiliyorsunuz oyuna.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Fiyatı 25 TL olacak, ayrıca 11 Eylül'e kadar önsipariş kampanyası var "İstediğin kadar öde" şeklinde. 2,5 € işlem ücreti sabit olmak kaydıyla istediğiniz ücreti kendiniz yazarak sahip olabiliyorsunuz oyuna.

Cazipmiş o zaman orjinali tercih ederim :)

3kol1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk gözağrım cm03-04 ne güzel oyundu gece 4 e kadar oynadığımı bilirim transfer sezonu oyuncuları bulmak imza attırmak için uğraşırdım Andres D'alessandro vardı orta saha ne günlerdi ah ah.. cd sini bulursam deniycem bunu da

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Artık Championship Manager'in Türkiye'de Official Affiliate yani Resmi Sitesi var :)

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Güzel çalışma :) Eğer Dünya çapında bir oyun Türkçe çıkarılıyorsa destek olmak için devamı gelmesi için orjinali alınıp destek olunmalı..

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Güzel çalışma :) Eğer Dünya çapında bir oyun Türkçe çıkarılıyorsa destek olmak için devamı gelmesi için orjinali alınıp destek olunmalı..

Katılıyorum bu ne kadar çok satarsa Türkiyede diyer oyun firmalarıda göz kırpar türkiyeye yavaş yavaş :turned: Tam destek hep Destek orjinale :clap::clap:

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ayrıca 10 Eylül gecesine kadar oyunu istediğimiz fiyata satın alabiliyoruz arkadaşlar. Sadece 2.5 € servis ücreti var o kadar.

gretna989

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben oyunu orjinal almış bulunmaktayım. Demo sürümünü de bitirdim, gayet eğlenceli olmuş CM2010. Oyundan hiç sıkılmıyorsunuz, 3D motoru mükemmel tasarlanmış, bir kaç oyuncu hareket hatası olsa da demo sürümü olduğu için gayet doğal olarak karşılıyorum ben. 11 Eylül'ü bekliyoruz bakalım.

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eskiden çok oynardım bu oyunu çok sarıyodu ama artık fırsat bulup oynayamıyorum :(

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
2,60 € ya sipariş verdim bakalım :mrgreen:

kryyltkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Her iki oyunu da oynadım arada bariz tek fark var o da şu: Fm'de oyun tamamen transferler üzerine kurulmuş inanılmaz bir ego tatmini bu açıdan. Taktikler neredeyse hiç önemli değil antreman programları yok. Ama cm'de inanılmaz bir simülasyon var özellikle antremanlar konusunda herşeyi çalıştırabiliyor ve çok kapsamlı taktikler verebiliyorsunuz. Fm de kur 11'i çık sahaya galip geliyon ama cm'de hiç de öyle değil inanılmaz bir çalışma yapman lazım taktik anlamında.

gretna989

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Her iki oyunu da oynadım arada bariz tek fark var o da şu: Fm'de oyun tamamen transferler üzerine kurulmuş inanılmaz bir ego tatmini bu açıdan. Taktikler neredeyse hiç önemli değil antreman programları yok. Ama cm'de inanılmaz bir simülasyon var özellikle antremanlar konusunda herşeyi çalıştırabiliyor ve çok kapsamlı taktikler verebiliyorsunuz. Fm de kur 11'i çık sahaya galip geliyon ama cm'de hiç de öyle değil inanılmaz bir çalışma yapman lazım taktik anlamında.
CM Taktiksel açıdan çok fazla geliştiği için CM'yi tercih ediyorum :) :yes:

ahlatt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
beyler siparişi nerden verdiyseniz bir link atabilirmisiniz....

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Zaten Orjinal TR olduğu için FM in satışlarını Türkiye'de katlar diye düşünüyorum.Geçen sene CM 9 çıkmayınca mecbur herkes FM yüklendi ve doğal olarak CM yi geçti.Ama CM tekrar liderliği eline alır.