Çevrimiçi izlemede telif hakları

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Merhaba Arkadaşlar, Kâr amacı gütmeyen bir belgesel sitesi açmayı düşünüyorum, site içeriği; yayınlanmış belgeseller hakkında bilgilerle beraber onları online bir şekilde izlemelerini istiyorum divx şeklinde. Videoları kendi sunucumda barındıracağım. Teknik alt yapıda herhangi bir sorunum yok ancak konu korsana gelince duruyorum orada. İndirmenin yasak olduğu hepimizce malum ancak online izlemede de aynı şekilde yasak olup olmadığını bilmiyorum o yüzden size soruyorum. İnternet üzerinden belgesel yayını yapan bir site yapsam bu kapanır mı daha doğrusu herhangi bir ceza alır mıyım. Öyle bir riskin altına giremem çünkü yurt dışında öğrenciyim telif haklarıyla ilgili cezam olması durumunda okuldan uzaklaştırılabilirim. Teşekkürler

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Kendi sunucunda barındırma. Belgesel diye hepsi bedava dağıtılabilir diye bir şey olmaz. En iyisi kendi sunucunda barındırma.

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Peki farklı bir sunucudan barındırsam ve o sunucunun benimle yakından uzaktan alakası yoksa ben sadece urlsini alıp kendi sitemde yayınlıyorum diye aynı şekilde sorun olur mu ?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Öncelikle kendi sunucunda barındırmadığını belirtir ve kanıtlarsın. Sanırım o zaman telif davası açmazlar ama vieoları barındırdığın sitelerde telif yüzünden silebilirler. O yüzden sürekli kontrol etmen gerekir.

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
hımm anladım çok teşekkür ederim ben aradığım cevabı buldum tekrar teşekkürler