• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Cevaplarsanız çok iyi olur yardım.

livepoll1

Öğrenci
Bilgisayarın ekranı geldiginde fare klavye calışmıyor ekran kilitleniyor ama güvenli modda çalışıyo format atcaktım dvd romu leptop dvd romu çalişmiyomuş sata girişi yok bi tane var oda hardiske bağlı flasla denedim mavi ekran atıyo baska pcde format attım taktım hiç girmedi hardiski degiştirdim remleri denedim yine aynı bıos ayarlarındamıdır cevaparmısınız.

soruyu anlamak için birkaç defa okumam gerekti :)

yüklemeye çalıştın sistem ne? windows 8 mi?
mavi ekranda nasıl bir hata alıyorsun?
Bios ayarlarıyla oynadın mı hiç?

acelem oldugu için hızlı yazdım kontrol etmedim kusura bakma. xp yüklüydü bıos ayarlarıyla sadece klavye mause çalışmadıgında bıostan ayarlanıyoya bazen sadece usb keyboard ayarlarıyla oynadım bıosu sıfırladım zaten.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini engellemek için Windows kapatıldı.
Bu durdur hatasını ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyiniz.
Bilgisayarınızda virüs kontrolü yapın. Yeni yüklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicilerini kaldırın.
Sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış, ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
CHKDSK /F komutunu çalıştırarak sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın

Teknik bilgiler:
** STOP: 0X 0000007B (0XF78D2524, 0X0000034, 0X00000000, 0X00000000
------------------------------------------------------------------------------------- bu hata

acelem oldugu için hızlı yazdım kontrol etmedim kusura bakma. xp yüklüydü bıos ayarlarıyla sadece klavye mause çalışmadıgında bıostan ayarlanıyoya bazen sadece usb keyboard ayarlarıyla oynadım bıosu sıfırladım zaten.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini engellemek için Windows kapatıldı.
Bu durdur hatasını ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyiniz.
Bilgisayarınızda virüs kontrolü yapın. Yeni yüklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicilerini kaldırın.
Sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış, ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
CHKDSK /F komutunu çalıştırarak sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın

Teknik bilgiler:
** STOP: 0X 0000007B (0XF78D2524, 0X0000034, 0X00000000, 0X00000000
------------------------------------------------------------------------------------- bu hata

harddiski Sata modundan IDE moduna alın BIOS tan